
Un nou remediu impotriva gripei
Un nou studiu sugereaza faptul ca bacteria Lactobacillus, prezenta in napii japonezi murati denumiti Suguki, dar si in varza murata, are capacitatea stimula sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte in mod eficient impotriva gripei.
Se crede ca aceasta bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 si gripa aviara letala H7N9, care a izbucnit recent in China.
O bautura probiotica care contine tulpina KB290 a virusului gripal este in prezent testata pe pacienti umani, dupa ce a fost testata pe soareci.
Cei care consuma napul japonez in mod curent, sustin de multa vreme ca aceasta planta erbacee poseda numeroase proprietati benefice pentru sanatate, insa oamenii de stiinta au inceput abia de curand sa il studieze in laborator.
Potrivit cercetatorilor niponi, un strat protector de zahar, denumit exopolizaharid, care protejeaza bacteria impotriva sucurilor acide din stomac s-ar putea afla in spatele puterilor tamaduitoare ale napului japonez.
Savantii niponi cred ca descoperirea lor va conduce la aparitia pe piata a unor noi medicamente care vor contine acea bacterie.
Oamenii de stiinta sustin ca in viitorul apropiat va vor putea oferi protectie pe viata impotriva tuturor tulpinilor virusului gripal, ar putea fi disponibil pentru populatie in urmatorii cinci ani.