
Beneficiile uleiului de arahide
Martor parfumat si cu gust tipic al originei sale, el este printre cele mai folosite uleiuri in America unde culturile de arahide sunt extrem de raspandite.
Utilizare. Uleiul de arahide este fara indoiala cel mai bun care exista in domeniul fripturilor. Rezistenta sa foarte mare la caldura si gustul sau moale si unic il fac un aliat fantastic pentru fripturile dvs. Este de asemenea perfect pentru maioneze.
Cu aspect lejer si cristalin, el se integreaza foarte bine in sosurile bazate pe otet. Preparati carnea de peste si de pasare cu ajutorul acestui ulei: gratar, la cuptor. Veti fi mandri ca ati facut alegerea buna, caci gustul va fi cel dorit.
Beneficii. Uleiul de arahide este bogat si caloric si este compus dintr-un pic cam multi acizi grasi saturati pentru a fi un ulei perfect pentru sanatate. In revansa, proportiile de acizi grasi poli-nesaturati si mono-nesaturati ii permit sa scada nivelul de colesterol din sange.
Uleiul presat la rece la prima presare este mai fragil decat verisorul sau industrial si risca sa se oxideze foarte repede. Pentru ca nu se intareste la frig, este recomandat sa se pastreze in frigider.
Uleiul rafinat poate fi conservat chiar si un an intreg in camara, ferit de lumina si caldura, si chiar mai mult in frigider, cu conditia de a inchide ermetic sticla imediat dupa folosire. Nu uitati ca aerul oxideaza toate tipurile de ulei.
Acizi grasi poli-nesaturati – 34%
Acizi grasi mono-nesaturati – 48%
Acizi grasi saturati – 18%