Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


inhalatiile, aerosolii si pneumoterapia

 

INHALATIILE

Inhalatia inseamna inspirarea, in scop terapeutic, a diferitelor gaze, lichide, sau substante medicamentoase, fin pulverizate. Aceasta terapie este foarte veche, fiind cunoscuta in primul rand de vestitul medic al antichitatii Hipocrate, apoi de nu mai putin celebrii Celsus, Pliniu si Galen, care recomandau pentru inhalatii aerul din preajma Vezuviului, care continea sulf. Termele romane erau folosite si in acest scop. Asa se tratau in vechime si evul mediu diferite boli pulmonare cronice (cu sulf), sau cutanate (arsenic), sau sifilisul (cu mercur). Adevarata consacrare a acestei metode dateaza din secolul al XIX-lea (1856), odata cu folosirea aparatului de aer comprimat pentru pulverizari, de atunci pana astazi aparatele perfectionandu-se. Pentru inhalatii se folosesc apele: minerale sulfuroase, alcaline etc. Inhalatiile sunt: de camera, individuale, in aer liber. Inhalatiile includ volatizarile, aburelile, fumigatiile. (Fumigatie inseamna inhalarea, in scop terapeutic, a fumului produs, de exemplu, de tigari antiastmatice, plante sau prin arderea altor substante.). Inhalatiile de camera: in aceasta procedura bolnavii inspira, intr-un mediu cu vapori sau ceata, diferite substante medicamentoase lichide sau ape minerale, fin pulverizate. Aparatele utilizate in scopul pulverizarii sunt diferite, dar toate folosesc acelasi principiu: aerul comprimat la 1 - 2 atmosfere. Pulverizatoarele modeme se pot regla pentru ca sa se poata obtine picaturi de ceata cat mai mici. Inhalatiile individuale: dupa cum le desemneaza si numele, se folosesc aparate individuale, adaptate pentru gura si nas. Principiul pulverizarii este acelasi - aerul comprimat. Inhalatii in aer liber: se pot folosi in doua moduri, prin intermediul: - pulverizatoarelor mari (30 - 40 de injectoare), instalate intr-un spatiu mai mare (de exemplu intr-o grading); - cladirilor de graduatie, care sunt constructii de dimensiunea unor camere mari (10 metri), prevazute cu niste grinzi laterale, care sustin o multime de crengi si arbusti cu spini. Apa sarata pulverizandu-se, particulele mai fine se raspandesc pana la o distanta de peste 300 m de cladire. In jural cladirii se amenajeaza un mic pare cu banci si alei pentru bolnavi. Aceste tratamente se pot face pe langa toate lacurile noastre sarate.

ACTIUNE SIINDICATII

Actiunea inhalatiilor depinde de: continutul cetei (exemplu: ape sarate, sulfuroase, alcaline, iodurate, calcice etc.); gradul de pulverizare (picaturi mici, de 10 - 100 microni, care pot patrunde pana la nivelul alveolelor). Procesul de pulverizare determina incarcarea electrica negativa a particulelor mici. Indicatii: apele sarate si alcaline cu actiune antiinflamatorie si fluidifianta se folosesc in procesele cronice brohopulmonare (bronsite cronice, astm bronsic, ozene, rinite cronice etc.). Apele sulfuroase au poate cea mai cornpleta actiune: efect antiinflamator si trofic (prin elementul suit), cu actiune plastica, de refacere a mucoaselor, si actiune antiseptica si hiposecretorie. Se gasesc la Govora. Calimanesti, O1anesti. Apele radonice au actiune de sedare, precum si antispasmodica si uricolitica (elimina acidul uric). Sunt indicate, in astm, migrene etc. Apele calcice sunt indicate in procesele inflamatorii cronice ale aparatului respirator. Apele iodurate (Govora, Bazna) sunt indicate in rinite, faringite, sscleroemfizem etc. Apele arsenicale (Sarul Dornei) - in adenopatii, stari limfatice etc.

AEROSOLII

Aerosolii reprezinta starea de dispersie foarte fina a unei substante lichide sau solide intr-un mediu gazos. Mediul gazos este obligatoriu; se mai numeste si mediul dispersant, in care particulele solide sau lichide alcatuiesc faza dispersa. Aerosolii pot fi naturali - cei atmosferici si artificiali sau terapeutici. Aerosolii naturali sunt mai frecventi la mare sau la munte. Aerosolii marini sunt alcatuiti din microparticule provenite din spuma valurilor ce se sparg in larg sau pe coasta, particule care sunt antrenate de curentii de aer. Zona cea mai bogata in aerosoli o constituie o fasie de plaja de 50 - 100 m. Acesti aerosoli contin cloruri de Na, 1, bromuri, alcaline, magneziu etc., fiind puternic ionizati de ultraviolete. Aerosolii de padure sau munte sunt formati dintr-un centru invelit de o pelicula de apa sau dintr-o particula de polen, pe care s-a depus substanta volatila (terebentina), care elibereaza ozon in contact cu oxigenul. Aceeasi actiune au aici si radiatiile ultraviolete.

TEHNICA SI APARATURA

Producerea aerosolilor artificiali se bazeaza tot pe folosirea aerului comprimat, la o presiune mai mare de 2 - 3 atmosfere care disperseaza fin, in microparticule, medial lichid. Aceasta pulverizare fina are loc in niste tuburi de sticla - pipe. Proprietati: aerosolii sunt microparticule sub 1 micron, cu sedimentare lenta (viteza de cadere = 1 cm/10 min.). Au miscare browniana, nu condenseaza pe suprafete reci oii strabat in mediul lichid cativa centimetrii, fara sa se dizolve; au sarcina electrica. Actiunea este in functie de substanta medicamentoasa folosita: vasoconstrictoare (adrenalina, efedrina); vasodilatatoare (Miofilin, Nitrit de sodiu); bronhodilatatoare (Miofilin, SO4Mg etc.); antiinflamatorie si antiinfectioasa (antibiotice); antialergica (ACTH); sedativa (bromuri de calciu, Luminal).

INDICATII

O aerosolizare corecta echivaleaza cu o perfuzie medicamentoasa. Aerosolii sunt indicati in bolile pulmonare (traheite, bronsite, supuratii pulmonare, astm bronsic) si in afectiunile O.R.L. (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite).

PNEUMOTERAPIA
Este metoda care foloseste aerul comprimat sau rarefiat in scop terapeutic. Aerul rarefiat se gaseste la inaltimi, alpinistii si aviatorii fiind obligati sa se adapteze. Aerul comprimat exista in chesoane (la construirea podurilor), fiind intrebuintat si in cazul celor ce lucreaza in clopote hidraulice etc. Terapeutic, s-au construit camere pneumatice, cu actiune generala asupra intregului organism, unde exista conditii de aer modificat - comprimat si rarefiat. S-au construit si aparate individuale, pneumatice, folosite in afectiunile aparatului respirator. Camerele pneumatice sunt incaperi construite din fier gros sau beton armat, prevazute cu scaune, fotolii, banci, avand un aspect cat mai estetic; usa este masiva, din otel, si trebuie sa se inchida perfect. Geamurile, groase, sunt prevazute cu cauciuc, tot pentru acest motiv. In interior se afla un telefon de legatura cu exteriorul. Asistenta trebuie sa supravegheze extrem de atent tot tratamentul, care dureaza 105 minute si anume in 30 de minute se creste presiunea incet pina la 03 - 05 atmosfere, 45 de minute este durata stationarii, iar in cele 30 de minute presiunea scade treptat, revenind la normal. Este recomandabil ca aerul din camera pneumatica sa fie filtrat si usor incalzit, chiar aromatizat cu extracte eterice la brad. Aerul comprimat intra prin niste orificii situate in podea si iese printr-un ventil situat in tavan. Existenta unei anticamere este asolut utila, ea fiind necesara in caz de accident (scoaterea unui bolnav din camera, ceilalti ramanand sa continue tratamentul). Sedintele se fac la 2 zile sau zilnic, in total 15 - 20 de sedinte. Lectura este cea mai recomandabila ocupatie in camera pneumatica.
Aparatele individuale sunt de diferite tipuri (Heyer) etc. Prin doua ventile, care se manevreaza de catre bolnav, se permit inspirarea aerului comprimat si expirarea in aer rarefiat sau invers. Aerul comprimat si rarefiat este continut in doi cilindri. In timp ce terapia din camera pnuematica este pasiva, bolnavii respirand comod aerul modificat din camera, terapia individuala cu aer rarefiat comprimat este o terapie activa, bolnavii depunand un efort mai mic sau mai mare pentru aceasta. Mai retinem ca organismul se poate adapta mult mai bine la aer comprimat cu mai multe atmosfere, dar aerul rarefiat nu se poate suporta sub o presiune negativa de 1/2 atm.

ACTIUNE SI INDICATII

Aparatul respirator:

a) miscarile respiratorii sunt usurate si devin mai ample in cazul in care inspiratia se face in aer comprimat, iar expiratia in aer rarefiat. In alte situatii, cand vrem sa realizam o adevarata gimnastica respiratorie, se impun bolnavului la aparatul individual inspiratia in aer rarefiat si expiratia in aer comprimat.

b) capacitatea vitala este marita in aerul comprimat!

c) aerul comprimat produce destinderea alveolara, ingreunand expiratia si usurand inspiratia. Aparlul circulator: crescand presiunea negativa intratoracica, este influentata presiunea venoasa si se reduce staza. Ritmul cordului scade in aerul comprimat si creste in aerul rarefiat. Schimburile gazoase si metabolice: alveolele contin mai mult oxigen decat normal, de asemenea, arderile din organism sunt accentuate. Scafandrii care lucreaza in chesoane slabesc si simt nevoia de a se alimenta. Sistemul nervos este foarte sensibil fata de aerul rarefiat. Apar greturi, voma, tremuraturi, stari de excitatie sau inhibitie, care pot merge pana la exitus. Alpinistii la ascensiuni mari (Himalaya) au cazut deseori victime acestor grave tulburari. Aerul comprimat are o actiune de sedare, bolnavii se simt linistiti, avand un somn bun. Indicam un asemenea tratament in: bolile cordului (insuficienta cardiaca, H.T.A., anevrisme, insuficienta coronariana); nefrite cronice; insuficienta hepatica; graviditate; tuberculoza; ateroscleroza avansata.

CLIMATOLOGIA

Clima sau climat inseamna totalitatea factorilor atmosferici, cosmici si telurici, caracteristici pentru un anumit loc geografic. Reiese deci ca notiunea de climat include urmatorii factori: - atmosferici - acestia se refera la temperatura aerului, presiunea aerului, umiditatea aerului, compozitia aerului, curentii de aer; - cosmici - care cuprind radiatiile solare, radiatiile cosmice; - telurici sau terestri - care, la randul lor, se grupeaza in factori geografici, care se refera la latitudine, altitudine, relief, vegetatie, apa; factori geologici care au in vedere natura rocilor din zona respectiva, apelor subterane, izvoarelor etc.; factori geofizici - care au in vedere radioactivitatea magnetismului terestru. Mediul inconjurator are o influenta considerabila asupra omului si asupra starii sale de sanatate - psihica si somatica. In mediul ambiant, omul isi desfasoara viata sa, care capata amprenta acestui mediu. Din aceasta cauza, bioclimatologia studiaza tocmai aceste influente ale factorilor climaterici asupra organismului - influente care pot fi favorabile sau nocive. Climatoterapia inseamna terapia prin climat. Cu alte cuvinte, pentru anumite stari de boala se indica anumite regiuni sau zone climaterice, devenite in timp, prin grija si sarguinta omului, statiuni climaterice. Pentru a intelege mai bine efectele climatoterapiei, sa trecem in revista caracteristicile factorilor ce alcatuiesc climatul.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute
Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Imbunateste circulatia la nivelul extremitatilor cu ajutorul ghimbirului si ardeiului iute Senzatia de frig de la nivelul mainilor si a picioarelor este insotita de multe ori de amorteli, de furnicaturi si chiar de durere si tulburari de culoare a pielii. Iata cum poti reduce aceste simptome neplac
 
• Magnetoterapia
Magnetoterapia Magnetoterapia (terapia cu magneti) reprezinta un tratament noninvaziv cu ajutorul magnetilor. Corpul uman poate fi asemanat unui magnet, iar atunci cand apar dezechilibre intre cei doi poli ai sai devine mai expus bolilor. Energia circula la o anumita intensitate la cei doi poli ai fiecarui orga
 
• Ultrasunetele
Ultrasunete ULTRASUNETELE Ultrasunetele ofera oscilatii cu o frecventa de 500 000 Hz si 300 000 Hz. Ultrasunetele pot fi produse prin trei metode: mecanisme (exemplu lame metalice);magnetice (generatorul magnetic);piezoelectrice (cristal de cuart, asupra caruia actioneaza generatorul de inalta frecventa).
 
• Infrasunetele
Infrasunetele INFRASUNETELE (vibroterapia) Este vorba de un masaj vibrator, realizat printr-o masa vibranta pusa in functiune electric, prin miscari reostate. Aceste virbatii au o anumit amplitudine - intre 0,8 si 1,7 mm - si o frecventa de 15/50 oscilatii. Indicatii: sechele posttraumatice, tulburari circu
 
• Sonoterapia
Sonoterapia Sonoterapia semnifica folosirea vibratiilor (oscilatiilor) mecanice pendulare. Daca aceste oscilatii sunt sub 50/secunde, este vorba de infrasunete sau de vibroterapie; daca depasesc 20 000/sec, este vorba de ultrasunete. Aceste oscilatii constituie dealtfel si undele sonore. Undele muzicale fo
 
Vezi toate stirile din categoria Terapii

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara