Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Torticolis, sau Gat intepenit

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Coral Mine 10

Coral Mine 10

Torticolis, sau Gat intepenit

Descriere torticolis:

Torticolisul, sau gatul intepenit reprezinta o conditie in care capul este flexat lateral spre dreapta, sau stanga, iar barbia este indreptata spre partea contralaterala, in asa numita extensie cervicala. Torticolisul poate fi congenital, sau castigat.

Cauze torticolis:

Torticolisului muscular congenital are cauze necunoscute in prezent. Trauma la nastere si malpozitia intrauterina sunt, de asemeni, considerate determinante pentru leziuni la nivelul muschiului sternocleidomastoidian la gat. Rezultatul este o scurtare sau contractie excesiva a muschiului, cu limitarea miscarii de rotatie si aplecare laterala. Capul este tipic indreptat lateral spre muschiul afectat si rotat spre zona opusa.

Alte cauze mai putin intalnite precum sunt tumorile, infectiile, problemele oftalmologice necesita excludere. In general daca torticolisul nu este corectat apare asimetria faciala. Pozitia capului trebuie corectata inainte de adolescenta. Tratarea copiilor dovedeste cele mai bune rezultate. Torticolisul congenital se dezvolta la copii, dar poate fi diagnosticat la varste adulte.
Torticolisul castigat apare la persoane sanatoase anterior. Trauma gatului poate determina subluxatie rotatorie atlantoaxiala, in care cele doua vertebre de la baza capului aluneca, destabilizind ligamentele. Conditia este tratata prin tractiune pentru a reduce subluxatia, urmata de tijare sau ghipsaj pana la vindecarea leziunilor ligamentare. Tumorile bazei craniului pot compresa nervii gatului si determina torticolis. Aceste probleme trebuiesc tratate chirurgical.
Infectiile faringelui posterior pot irita nervii muschilor gatului si determina torticolis, aceste infectii pot fi tratate cu antibiotice daca nu sunt severe, dar pot necesita debridare chirurgicala. Infectiile urechii si inlaturarea chirurgicala a amigdalelor pot determina sindromul Grisel, o subluxare a articulatiilor cervicale superioare prin laxitatea inflamatorie a ligamentelor cauzata de infectie. Folosirea unor medicamente precum antipsihoticele pot cauza torticolis.
Terapia medicala implica tratament conservator. Fibroza sternocleidomastodiana se remite spontan la majoritatea pacientilor. Psihoterapia poate fi recomandata, totusi nu exista evidente ca aceasta ar modifica evolutia conditiei.
Toxina botulinica de tip A este injectata in muschiul sternocleidomastodian pentru tratarea torticolisului congenital. 5% dintre pacienti sunt tratati chirurgical, prin eliberarea muschiului, sau denervare.
Patofiziologia torticolisului spasmodic este necunoscuta. Este considerata de natura neurochimica si nu rezulta prin modificari neurodegenerative structurale. O alta cauza ar fi aceea a cresterii neurotransmitatorilor si care determina spasme care apar la gat.
Torticolisul congenital este considerat a fi cauzat de trauma locala a tesuturilor moi ale gatului inainte sau in timpul nasterii. Explicatiile cele mai comune cuprind trauma la nastere cu hematom rezultant si contractura musculara. Acesti copii sufera aplicare de forceps. Fibroza muschiului se poate datora ocluziei venoase si presiunii pe git in canalul de nastere sau datorita sindromului de compartiment perinatal. O alta ipoteza include malpozitia in utero rezultind sindrom perinatal sau intrauterin de compartiment. Pana la 20% dintre copiii cu torticolis congenital au displazie congenitala a coapsei.

Simptome torticolis:

Debutul torticolisului idiopatic apare cand pacientii au varsta de 30-50 de ani. Debutul distoniei cervicale traumatice apare la cateva zile de la forma acuta si la 3-12 luni de la leziune pentru forma tardiva. Debutul in copilarie sugereaza forma congenitala.
Torticolisul spasmodic reprezinta o tulburare neurologica cronica care determina intepenirea involuntara a gatului la dreapta, spre stanga, superior, sau inferior. Conditia este cunoscuta si drept distonia cervicala. Muschii agonisti si antagonisti se contracta simultan in timpul miscarilor distonice. Cauza bolii este predominant idiopatica, un numar redus de pacienti dezvolta tulburarea drept rezultat al altor boli. Cei mai multi pacienti care experimenteaza pentru prima data simptome la varsta de 50 de ani. Tratamentul folosit pentru torticolisul spasmodic este injectarea de toxina botulinica tip A.
Simptomele initiale ale torticolisului spasmodic sunt usoare. Capul se poate intepeni involuntar intro anumita pozitie sau exprima miscari smucite. In timp spasmele voluntare ale muschilor gatului vor creste ca frecventa si severitate pana ating un platou. Simptomele se pot agrava in timp ce pacientul merge sau in timpul perioadelor de stress crescut. Alte simptome cuprind hipertrofie musculara, durere de gat, tremor.

Clasificare torticolis:

Torticolisul spasmodic este o forma de distonie locala, o tulburare descrisa prin contractii musculare sustinute determinand miscari repetitive si de rasucire si posturi anormale a unei singure regiuni a corpului. Tulburarea este clasificata dupa debutul initial daca pacientul este diagnosticat inainte de 27 de ani, sau tardiva. Cauzele sunt clasificate ca fiind idiopatice sau secundare.
Torticolisul primar este definit ca avand nici o alta anomalie decat miscarile distonice si tremor ocazional al gatului. Acest tip de torticolis spasmodic este de obicei mostenit.
Cand alte afectiuni conduc la torticolis, acesta se numeste torticolis secundar.
Aceste conditii cuprind urmatoarele: leziunile perinatale cerebrale, boala cerebrovasculara; cauze medicamentoase, tumorile sistemului nervos central; trauma periferica sau centrala, encefalopatiile infectioase sau postinfectioase; toxice, metabolice, sindroame paraneoplazice, mielinoliza centrala pontina.
Pentru a clasifica torticolisul spasmodic se poate nota pozitia capului.
Torticolisul este rotatia orizontala a capului si foloseste muschiul splenius si sternocleidomastodian. Aceasta este versiunea “barbie la umar”.
Laterocolis este miscarea capului pe lateral. Aceasta este versiunea “ureche la umar”. Implica mai multi muschi: sternocleidomastodian, splenius, scalen, levatorul scapulei si paravertebralii.
Flexia gatului (anterior) este anterocolisul. Este versiunea barbie la piept si este cea mai dificila. Miscarea foloseste sternocleidomastodienii laterali, scalenii, complexul submental.
Retrocolisul este extensia capului si foloseste muschii spleniu bilateral, trapezoidul, paravertebralii. Este versiunea “barbia in aer”. Multi pacienti experimenteaza combinatii ale acestor versiuni.
Torticolis congenital: In forma congenitala primul semn poate fi largirea ferma nedureroasa a muschiului sternocleidomastoidian vizibila la nastere. Aceasta masa, care este localizata langa insertia muschiului se largeste la 6 saptamani de viata si scade apoi in dimensiuni. Pana la varsta de 4-6 luni masa este de obicei absenta, iar singura observatie clinica este contractura muschiului sternocleidomastodian si pozitia de torticolis.
Factorii psihologici de depresie si anxietate pot juca un rol de asemeni.
Torticolis posttraumatic: Este clasificat in doua subtipuri: cu debut acut-la cateva zile de la trauma si tardiv la 12 luni. Caracteristicele torticolisului acut posttraumatic cuprind durere locala imediat dupa trauma: contuzie sau leziuni de accelerare-decelerare, urmata la cateva zile de limitarea marcata a miscarilor gatului si o pozitie anormala a capului, elevarea umarului si hipertrofia trapexului. Doua caracteristici diferentiaza forma acuta de cea tardiva posttraumatica: simptomele nu cresc in intensitate la efort si nu exista raspuns la trucul senzorial.

Tratament torticolos:

Incidenta raportata a torticolisului congenital este de 2%. Uneori se poate evidentia o masa palpabila musculara, care apare la varsta de 2 pana la 4 saptamani, dispare gradat, sau determina fibroza muschiului. De obicei dispare la varsta de 5-8 luni de viata. Conditia este tratata initial prin terapie fizica, cu intinderi pentru a corecta redoarea, pentru a recastiga echilibrul muscular si pentru a stimula simetria. Se poate folosi un guler special. Doar 5 pana 10% dintre cazuri necesita interventie chirurgicala.

 

Tratamente naturiste pentru Torticolis, sau Gat intepenit

Coral Mine 10
Pret: 37 RON
*TVA inclus
 
Strong Bones PLUS
Pret: 70 RON
*TVA inclus
 
Pret: 76 RON
*TVA inclus
 
Pret: 77 RON
*TVA inclus
 
Coral Mine 30
Pret: 111 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara