Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
cum ne afecteaza stresul

Cum se pot depasi starile de epuizare

Stresul a ajuns sa fie implicat in aproape toate problemele medicale cu care ne confruntam in zilele noastre: infarctul miocardic, hipertensiunea, alte boli cardiace, ulcerele, colita, durerile de cap si de spate, astmul, crizele nervoase, chiar si cancerul - toate aceste boli sunt mai mult sau mai putin legate de stres. Pe de alta parte insa, si lipsa stresului poate invita boala si poate produce oboseala, plictiseala, neliniste, nemultumire si depresie. Problema consta, asadar, in gasirea unei cai de mijloc intre aceste doua extreme.

Ce este, de fapt, stresul?

Stresul apare in orice situatie care necesita efectuarea unei schimbari. Stresul presupus de adaptare la unele situatii poate produce simtaminte de placere extrema: zborul cu parasuta, de exemplu, sau alunecarea cu schiurile in josul unei pante blande, castigarea unei curse sau avansarea in functie. Alte tipuri de stres, desi nu tot atat de intense, produc si ele puternice simtaminte de satisfactie: o seara romantica, de pilda, aprecierea din partea unui coleg de serviciu ori rezultatele bune obtinute de copil la scoala. Exista, de asemenea, alte tipuri de stres care, desi sunt bune in ele insele, ne obosesc: o ceremonie de casatorie, de exemplu, sau o reuniune de familie. In fine, exista si stresuri care ne epuizeaza si ne deprima: moartea unei persoane iubite, pierderea serviciului, probleme de ordin juridic, neascultarea copiilor, divortul etc. Sanatatea a fost definita ca fiind abilitatea/capacitatea de adaptare la stresurile vietii. Asa stand lucrurile, oamenii sanatosi trebuie sa descopere modalitati de a-si intra in ritm prin echilibrarea perfecta a balantei stresului.

Este adevarat ca problemele legate de stres se inrautatesc pe zi ce trece?

Ritmul vietii moderne ne-a aruncat pe multi intr-un fel de cursa contra cronometru. Suntem necontenit indemnati sa mergem acum, sa vedem acum, sa cumparam acum, sa ne bucuram acum etc. In definitiv, asa cum ne spun si reclamele, avem numai o sansa in viata, asa ca cel mai bine este sa apucam cat putem. Dar, dupa cativa ani de apucare, strangere, mergere, vedere, cumparare, incepem sa ne simtim doborati si dezamagiti. Inevitabilul platesc mai tarziu nu intarzie sa apara sub forma epuizarii, datoriilor, bolilor, depresiei si pierderii interesului fata de viata. Este un cerc vicios, in cursa caruia au cazut multi barbati si multe femei, de altfel bine intentionati.

Cum am putea evita desfasurarea unui astfel de scenariu in viata noastra?

Este dificil sa provoci daune serioase unui organism sanatos numai prin stres. Va puteti proteja organismul impotriva efectelor daunatoare ale stresului, administrandu-va cateva inoculari antistres. Iata-le pe cele mai importante: Exercitiu fizic regulat, activ, cel putin 30 de minute pe zi. Exercitiul fizic creste secretia de endorfine, hormoni care ne dau senzatia de bine si care ne protejeaza organismul fata de stres. Endorfinele sunt produse si prin expunerea organismului la soare si aer curat, astfel ca exercitiul fizic facut in aer liber aduce un beneficiu dublu. Adoptarea unei alimentatii vegetariene. Organismul dispune cu mai mare usurinta de o astfel de alimentatie, ceea ce are ca urmare cresterea disponibilului energetic, a eficacitatii si rezistentei. Evitarea totala a tutunului, alcoolului, cafelei sau a altor droguri daunatoare. Toate aceste substante incarca foarte multa datoriilor pe care organismul va fi nevoit sa le plateasc mai tarziu, plata incepand deseori chiar de a doua zi.  Odihna adecvata. Aici se includ orele de somn din tipbul noptii, precum si perioadele de relaxare si recreere care trebuie sa fie presarate la intervale regulate in cursul unei zile. Folosirea la discretie a apei pentru uz intern si extern. Beti suficienta apa pentru ca urina sa ramana limpede (sase sau opt pahare pe zi). O modalitate excelenta de a incepe ziua este dusul alternativ cald-rece. Ancore stabile in viata - o credinta religioasa, un camin in care domneste dragostea, o slujba care sa-ti dea simtamantul utilitatii, prieteni de incredere, un scop in viata - toate acestea sunt veritabile vaccinuri impotriva stresului. Cultivarea unei atitudini mentale pozitive. Imaginati-va un barbat garbov, vesnic nemultumit, ducandu-se la serviciu pe o ploaie torentiala, blestemand tot timpul. Ce se petrece in interiorul acestui om? Imaginati-va apoi trei copii care se joaca incantati in aceeasi ploaie. Ce se petrece inauntrul acestor copii? Cine este mai stresat? Diferenta nu tine de imprejurari, ci de atitudinea noastra fata de aceste imprejurari. Viata ne ofera aproape intotdeauna posibilitatea de a alege. Nu ezitati. Alegeti sa va bucurati de viata in fiecare moment al ei. Fiti la fel de recunoscatori si pentru soare, si pentru ploaie. Mirositi florile, zambiti cand vi se zambeste, jucati-va cu copiii. O astfel de abordare a vietii costa putin si evita resentimentele si indispozitia. In plus, in loc sa incarce lista datoriilor de platit mai tarziu, este in masura sa ofere dobanzi generoase in timp. Caci ceea ce gandeste in inima lui, aceea este. Proverbe 23,7 Nu va descurajati: si deznadejdea se trateaza. Boala depresiva tinde sa devina pandemica. Expertii sunt de parere ca pana la 30% din populatia tarilor dezvoltate sufera de o forma a acestei afectiuni suficient de serioase pentru a avea nevoie de ajutor. in fiecare an se folosesc miliarde de tranchilizante si antidepresive intr-un efort disperat de a face fata. insa situatia se inrautateste mereu.

Bine, dar nu sunt simtamintele de depresie o parte normala a vietii?

Depresia constituie unul din simtamintele sau emotiile cele mai comune, mai obisnuite, pe care noi, oamenii, le traim. Este o emotie normala, insa la fel de bine poate constitui un simptom al unei mari varietati de tulburari organice si psihologice. De unde poti sa stii daca ai depasit granita dintre depresia comuna si cea patologica?

Starile de depresie se caracterizeaza prin simtaminte de tristete si deznadejde, insotite adesea de reducerea activitatii fizice. Iata, pe scurt, cateva dintre cele mai frecvente tipuri: Tristetea comuna urmeaza deseori dupa perioade de trairi emotionale intense, oboseala sau alte asemenea stresuri. Aceasta forma de depresie este de scurta durata si are tendinta la autolimitare, rareori necesitand tratament. Depresiile reactive sunt consecinta crizelor majore ale vietii - cum ar fi pierderea cuiva drag sau a serviciului, divortul, mutarea sau imbolnavirea de o boala grava. Efectul acestui de depresie este adesea protector, permitand vindecarii sa se produca. Tratamentul consta din masuri terapeutice mai agresivei. Depresiile biologice, pe de alta parte, sunt deseori mostenite. Ele vin si pleaca, fara sa aiba, de obicei, o cauza aparenta. Aceste depresii raspund de cele mai multe ori la tratament, desi unele pot persista timp de cateva luni, in ciuda tratamentului.

Depresiile psihotice sunt acele forme de depresie in care persoana suferinda pierde contactul cu realitatea; ele necesita ingrijiri profesionale.

Cum poate fi ajutata o persoana depresiva?

Dieta - Adoptarea unei diete simple, formate din alimente natu.rale, consumate la intervale regulate de timp, reduce mult stresul fizic. Limitarea aportului alimentar timp de una sau doua zile numai la fructe proaspete poate face minuni in materie de limpezire a mintii si de inlaturare a oboselii. Odihna - In timpurile noastre, in care viata se desfasoara intr-un ritm trepidant, in care presiuni de tot felul ne apasa, este foarte important sa ne luam timp, din cand in cand, pentru a ne relaxa intr-un mediu linistit si calm. Cat priveste somnul, majoritatea oamenilor se simt cel mai bine dupa sapte-opt ore de somn pe noapte. Exercitiu fizic - Una dintre cele mai incitante descoperiri ale ultimilor ani a fost beneficiul enorm pe care exercitiul fizic il aduce sanatatii celui ce-l practica. Exercitiul fizic regulat, activ, creste buna dispozitie, ridica moralul, afecteaza in mod favorabil somnul, despovareaza pe cei apasati de stres, promoveaza sanatatea si ajuta la prevenirea imbolnavirii. Pentru multi depresivi, o plimbare zilnica, in pas vioi, de o ora, ar face mult mai mult decat orice tratament medicamentos.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Anorexigenele si anabolizantele
Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele sunt substante care micsoreaza apetitul (pofta de mancare). Preludinul scade apetitul sI stimuleaza slab sistemul nervos central. Poate create tensiunea arteriala si metabolismul. Uneori, prvoaca insomnie si psihoze. Silutinul si entermina actioneaza
 
• Antiaterogenele
Antiaterogenele Antiaterogenele Antiaterogenele sunt substante care pot corecta dizlipidemia din ateroscleroza. Principalele medicamente sunt: Heparina, este o substanta anticoagulanta, care clarifica serul lipemic prin fragmentarea chilomicronilor si scaderea trigliceridelor. Nu se adminimistreaza oral, fiind
 
• Tulburarile psihice si neurologice in imbatranire
TULBURARI PSIHICE SI NEUROLOGICE IN IMBATRINIRE Acestea sunt grupate in ceea ce s-a numit imbatranirea cerebrala. Ele cuprind tulburari nevrotice, psihoze functionale, stari confuzionale si psihoze organice. Morbilitatea psihiatrica a batranului, ocupa locul doi in ansablul morbiditatii sale generale dupa cea cardiovasculara. Create in pant
 
• Tulburarile de somn
Tulburarile de somn Somnul este o functie fiziologica mult modificata fata de adulti. Batranul are o nevoie de somn in medie 6 ore zilnic. Totusi batranul se plange adesea de insomnie, mai ales femeile. Aceasta explica cresterea consumului de hipnotice. In general somnul nocturn nu este continuu, este fragmentat
 
• Combateti migrena cu coenzima Q10
Combateti migrena cu coenzima Q10 Ati suferit vreodata de migrene? Ceea ce nu stiati e ca o persoana din trei sufera din cauza acestor dureri de cap ingrozitoare, care intotdeauna revin negresit, pe neasteptate. Obisnuitele pastile contra durerilor, asa numitele analgezicele, au efecte slabe in cazul unei crize de migrena, singu
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiunile sistemului nervos

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara