Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
energizante cu adevarat

Energizanta cu adevarat?
In fiecare zi, noua din zece romani se drogheaza cu o substanta psihotropa (psihostimulanta), ce poate fi procurata fara retetele la aproape orice magazin. Despre ce substanta este vorba? Despre banala, obisnuita cafeina.
Oare chiar asa sa stea lucrurile? Daca nu va vine sa credeti, incercati sa va ganditi la cat mai multe persoane pe care le cunoasteti si care sa nu bea macar o ceasca de cafea pe zi. Sau de ceai negru. Sau care sa nu foloseasca macar o tableta de tranchilizant. Ori care sa nu bea cu lacomie macar o sticla de cola. Nu-i asa ca nu puteti gasi prea multe astfel de persoane? Desi pentru toate aceste produse exista alternative lipsite de cafeina, acestea din urma sunt apreciate cu precadere de copii si persoane in varsta. Bine, dar toti avem nevoie de un stimulent din cand in cand... Si, din cate stiu, cafeina nu da dependenta, nu-i asa? Orice substanta care produce dependenta produce, atunci cand administrarea ei se opreste, efecte fizice si psihice observabile si ma¬surabile. Privind problema din acest punct de vedere, chiar si doze reduse de cafeina, administrate regulat pe o perioada mai lunga de timp, vor produce un anumit grad de dependenta. Una dintre cele mai bune metode de a verifica acest lucru este aceea de a nu mai consuma deloc cafeina (sub nici o forma) timp de cateva zile. in aceste conditii, daca exista dependenta, cel mai obisnuit simptom care apare este durerea de cap, cu o intensitate variind de la usoara la severa. Alteori, se declanseaza o criza migrenoasa. Apar si alte manifestari fizice, cum ar fi o senzatie de epuizare, pierderea poftei de mancare, greturi si varsaturi. Aceste simptome dureaza una pana la cinci zile. Manifestarile psihologice ale sindromului de intarcare sunt si mai greu de suportat. Deseori apare depresia. Oamenii se obisnuiesc sa faca apel la aceste stimulente de mai multe ori pe parcursul unei zile. Nevoia psihica (impulsul) poate fi comparata cu dorinta de a aprinde o tigara - e foarte greu sa-i rezisti.
Este cafeina cu adevarat daunatoare organismului?
Cel mai evident efect negativ este suprastimularea sistemului nervos, cu aparitia de tremor, iritabilitate, anxietate si tulburari ale somnului. Cu timpul, aceste simptome fac loc oboselii cronice, lipsei de energie si insomniei persistente. Bauturile care contin cafeina pot produce iritatie gastrica. In vreme ce principalii agenti responsabili de acest efect sunt chimicalele, grasimile si anumiti agenti aromatizanti, cafeina are un efect constrictor asupra vaselor sangvine. in felul acesta, ea poate tulbura digestia. Dozele crescute de cafeina induc voma. De asemenea, bauturile care contin cafeina stimuleaza pro¬ductia excesiva de acid la nivelul stomacului, lucru care agraveaza ulcerele si celelalte probleme gastrice. Un alt efort nedorit al cafeinei este stanjenirea absorbtiei calciului si fierului. in conditiile in care osteoporoza si anemia feripriva sunt boli tot mai prezente, acest efect capata o  importanta deosebita. Cafeina determina cresterea nivelului zaharului din sange, efect care, alaturi de cel psihostimulant, mareste disponibilul energetic al organismului. Desi acesta pare un lucru benefic, cresterea zaharului sangvin declanseaza un raspuns insulinic care nu numai ca anuleaza rapid aceasta crestere, dar produce si un declin, o scadere exagerata a zaharului din sange. Asa ia nastere sindromul yo-yo, caracterizat tocmai prin aceste cresteri si scaderi succesive ale nivelului zaharului 1 % sangvin, traduse in planul manifestarilor exterioare fin consumarea peste putin timp a inca unei cesti de cafea, sau a inca uneia s.a.m.d. Lista nu se termina aici. Cafeina irita rinichii, crescand diureza (productia de urina). S-a stabilit o legatura intre folosirea cafelei si aparitia unor tipuri de cancer ale tractului urinar. S-a demonstrat ca crizele de astm si reactiile alergice pot fi precipitate de cafeina.
Cu ce am putea inlocui cafeina?
Dimineata, la sculare, dupa dusul cald, faceti un scurt dus rece si apoi stergeti-va rapid cu prosopul.
Dupa fiecare ora de lucru (in special daca aveti o activitate sedentara) este bine sa luati o mica pauza, sa va intindeti si sa respirati adanc de cateva ori. in pauzele mai lungi, puteti sa faceti o mica plimbare in pas vioi. Dimineata, dupa dusul cald, e bine sa terminati cu un scurt dus rece. Nu uitati sa beti de mai multe ori pe zi cate o cana cu apa rece (sau calda). Masati-va pe spate colegul de serviciu si rugati-l sa va faca la fel. Pastrati curatenia la locul de munca. Cand simtiti ca ati obosit, apropiati-va de fereastra si relaxati-va ochii privind in departare. Toate aceste sugestii va vor ajuta sa va simtiti mai bine. Folositi-va imaginatia pentru a descoperi si alte modalitati de a va recastiga energiile, fara sa trebuiasca sa platiti cu dobanda mai tarziu.
Intr-o situatie de criza, conteaza putina cafeina?
Sigur ca folosirea ocazionala a unor doze mici de cafeina nu reprezinta un pericol major pentru sanatate. Problema este insa ca cei mai multi oameni nu stiu cand sa se opreasca.Sau despre cum se pot omori paianjenii cu barosul. Tratarea bolilor omenesti cu majoritatea medicamentelor zilelor noastre poate fi asemanata cu incercarea de a stinge un incendiu izbucnit intr-un cos de gunoi dintr-un apartament al unui zgarie-nori, inundand cu apa cladirea de sus pana jos - afirma nu demult un cunoscut profesor universitar de farmacologie. Sau, ca sa spunem acelasi lucru cu alte cuvinte, este ca si cum ai folosi un baros pentru a strivi un paianjen. Chiar si cele mai bune si eficiente medicamente produc o multime de efecte secundare neplacute si uneori chiar periculoase. Multe dintre medicamentele folosite pe scara larga astazi se dovedesc adesea a fi mai degraba un pericol pentru sanatate decat un ajutor. Cred ca exagerati... M-as bucura sa fie asa. Haideti sa ne referim la un exemplu simplu la aspirina. Multi oameni iau aspirina pentru cel mai mic semn de febra, raceala sau durere de cap. in fiecare 24 de ore, in S.U.A. se consuma 45 de tone din acest medicament! Anual, 100.000 de persoane sufera de pe urma efectelor toxice severe ale aspirinei sau ale altor produse inrudite. Ca si cum aceasta nu ar fi de ajuns, se stie astazi ca aspirina favorizeaza aparitia ulcerelor gastrice si ca este legata de aparitia sindromului Reye, o boala adeseori mortala, care apare la copii. Va referiti, desigur, la folosirea abuziva a medicamentelor, nu-i asa? Sau, poate, la folosirea drogurilor?  in lumea medicala, aproape zilnic se descopera medicamente noi, mai eficiente, iar cele vechi sunt necontenit imbunatatite si rafinate. insa medicamentul ideal - acela care-si face efectul sa produca nici un efect secundar nedorit - continua sa ne scape. Ideea este ca nici un medicament nu este complet sigur. Chiar si antibioticele, care adesea salveaza viata, poarta cu ele riscul producerii unor efecte nedorite, cum ar fi greata, voma, diaree si reactii alergice.
Dar medicamentele eliberate pe baza de reteta? Ele sunt lipsite de riscuri daca respecti indicatiile de administrare, nu-i asa?
Sa luam, spre exemplu, cazul medicamentelor folosite pentru tratarea hipertensiunii arteriale. Acestea sunt cele mai folosite si printre cele mai eficiente medicamente. insa, pe langa scaderea tensiunii arteriale, ele produc si o multime de efecte secundare nedorite, cum ar fi slabiciune, oboseala, somnolenta, dureri de cap, depresie mentala, ameteala, balonare, transpiratii, indigestie, instabilitate emotionala, ingreunarea vorbirii, cresterea nivelurilor colesterolului si impotenta. Persoanele care au nevoie de aceste medica¬mente sunt deseori nevoite sa incerce mai multe tipuri diferite pana gasesc unul pe care-1 pot tolera. Avand in vedere cele de mai sus, de ce sunt totusi oamenii atat de dispusi sa ia medicamente? Una din explicatii este legata de asteptari. Oamenii vor sa creada ca exista o potiune miraculoasa pentru problema lor specifica. Iar daca se gaseste vreun doctor care sa nu le dea imediat reteta dorita, deseori ei apeleaza la altul dispus s-o faca. Si, desi majoritatea bolilor de care omul zilelor noastre sufera raspund favorabil la masuri de schimbare a modului de viata, cum ar fi adoptarea unei alimentatii mai bune, a unui program regulat de exercitii fizice si normalizarea greutatii corporale, medicul care alege sa promoveze aceste principii descopera deseori ca vasleste contra curentului - ceea ce nu este deloc usor. Oamenii sunt mult mai atrasi de retete-minune si scurtaturi” cand e vorba de sanatate. Multi oameni au o incredere copilareasca in medicamente, pe care le folosesc ca sa-i calmeze, ca sa poata dormi, ca sa-si pastreze greutatea ideala si ca sa se protejeze fata de orice suferinta imaginabila. Medicii au deseori ocazia sa vada persoane care iau cate 10-20 sau chiar mai multe pastile in fiecare zi. Nu sunt putini cei carora trebuie sa li se opreasca administrarea de medicamente pentru a se insanatosi.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Anorexigenele si anabolizantele
Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele sunt substante care micsoreaza apetitul (pofta de mancare). Preludinul scade apetitul sI stimuleaza slab sistemul nervos central. Poate create tensiunea arteriala si metabolismul. Uneori, prvoaca insomnie si psihoze. Silutinul si entermina actioneaza
 
• Antiaterogenele
Antiaterogenele Antiaterogenele Antiaterogenele sunt substante care pot corecta dizlipidemia din ateroscleroza. Principalele medicamente sunt: Heparina, este o substanta anticoagulanta, care clarifica serul lipemic prin fragmentarea chilomicronilor si scaderea trigliceridelor. Nu se adminimistreaza oral, fiind
 
• Tulburarile psihice si neurologice in imbatranire
TULBURARI PSIHICE SI NEUROLOGICE IN IMBATRINIRE Acestea sunt grupate in ceea ce s-a numit imbatranirea cerebrala. Ele cuprind tulburari nevrotice, psihoze functionale, stari confuzionale si psihoze organice. Morbilitatea psihiatrica a batranului, ocupa locul doi in ansablul morbiditatii sale generale dupa cea cardiovasculara. Create in pant
 
• Tulburarile de somn
Tulburarile de somn Somnul este o functie fiziologica mult modificata fata de adulti. Batranul are o nevoie de somn in medie 6 ore zilnic. Totusi batranul se plange adesea de insomnie, mai ales femeile. Aceasta explica cresterea consumului de hipnotice. In general somnul nocturn nu este continuu, este fragmentat
 
• Combateti migrena cu coenzima Q10
Combateti migrena cu coenzima Q10 Ati suferit vreodata de migrene? Ceea ce nu stiati e ca o persoana din trei sufera din cauza acestor dureri de cap ingrozitoare, care intotdeauna revin negresit, pe neasteptate. Obisnuitele pastile contra durerilor, asa numitele analgezicele, au efecte slabe in cazul unei crize de migrena, singu
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiunile sistemului nervos

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara