Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
Infectiile sistemului nervos

Encefalitele sunt inflamatii ale creierului provocate de diferiti microbi sau virusuri. Dintre encefalitele virale ne vom opri la:
Encefalita epidemica (encefalita letargica von Economo) se manifesta prin temperatura mare, somnolenta accentuata, uneori cu insomnie in timpul noptii, de multe ori insotita de o paralizie a muschilor ochilor (dand nastere la strabism si diplopie-vedere dubla). Produce lezari in diferite zone ale creierului, care se vindeca sau pot ramane ca sechele ale bolii. De multe ori boala este considerata ca o gripa si bolnavul aparent se face bine. Dupa un timp, uneori chiar dupa mai multi ani apare insa forma ei cronica, parkinsonismul postencefalitic. In aceasta perioada, tratamentul nu poate face altceva decat sa amelioreze suferinta bolnavului: miscarile involuntare pe care le prezinta bolnavul, hipertonia muschilor care duce la incetinirea tuturor miscarilor. Boala este datorita unui virus care se dezvolta in substanta cenusie a creierului si mai ales in formatiunile extrapiramidale.
Sifilisul nervos este urmarea cea mai de temut pentru bolnavii care n-au urmat corect tratamentul. Bolile sifilitice ale creierului pot fi datorite fie alterarii peretilor vaselor cerebrale, fie infectarii directe a substantei nervoase. Prin alterarea vaselor cerebrale, sifilisul poate determina ramolismente si hemoragii cerebrale, paralizii ale nervilor cranieni si rahidieni, meningite, epilepsie. Doua manifestari sunt datorite indeosebi infectarii directe a substantei nervoase: tabesul si paralizia generala progresiva.
Tabesul se manifesta prin greutate in mers, dureri fulgurante in picioare, dureri gastrice, artrite deformante. Este o boala grava care, daca nu este tratata corect, transforma bolnavul intr-un infirm, o povara grea pentru familie.
Paralizia generala progresiva se datoreste localizarii sifilisului mai ales in scoarta cerebrala a lobilor frontali. De aceea, in aceasta boala predomina tulburari psihice, care pot merge pana la nebunie si moarte.
Amandoua bolile pot fi vindecate, daca sunt tratate la timp. Tratamentul consta in injectii cu penicilina, bismut, mercur. Se utilizeaza de asemenea in unele cazuri medicamente care dau febra mare bolnavului. Metoda cea mai utilizata este inocularea agentului patogen al malariei. Dupa cateva crize de friguri se dau medicamente care vindeca malaria, apoi se continua seriile de tratament cu penicilina si bismut.
Coreea acuta este forma encefalitica a reumatismului Bouillaud-Sokolski intalnita frecvent la copil si adolescent. La inceput, copilul pare neindemanatic, neatent, datorita miscarilor involuntare mici si dezordonate care mimeaza uneori miscarile de dans. Miscarile se pot accentua, facand copilul sa se loveasca, sa cada, uneori chiar sa-si fractureze mainile sau picioarele. Boala este vindecabila. Tratamentul cu penicilina, piramidon, salicilat de sodiu, vitamine, cortico-steroizi face ca, in decurs de cateva saptamani, sa apara vindecarea. Dar o recidiva reumatismala poate sa duca si la o recidiva de coree acuta. Pentru prevenirea bolii se indica tratarea focarelor de infectie (amigdaliene, dentare etc), evitarea frigului, umezelii, racelilor repetate.
Zona Zoster este o inflamatie virotica a nervilor periferici, de obicei limitata la teritoriul unui singur nerv. Mai frecvent prinde nervii intercostali sau ramura superioara a trigemenului, care da sensibilitatea ochiului si fruntii. In teritoriul nervului respectiv, pielea devine foarte dureroasa, se inroseste, apar basicute caracteristice, apoi cruste care se usuca si cad, pielea ramanand un timp pigmentata mai intens. Boala nu este grava. Rareori se complica printr-o infectie a creierului. Tratamentul consta in igiena pielii inflamate si pudrarea ei cu sulfamide. Cand durerile sunt insuportabile se aplica roentgentefapia in doze antiinflamatoare, in teritoriul ganglionilor rahidieni corespunzatori.
Turbarea (rabia) este o infectie foarte grava, totdeauna mortala la aparitia bolii declarate. Ea se datoreste virusului transmis prin muscatura animalelor turbate. De la locul muscaturii, virusul ajunge la creier, unde se dezvolta. Singurele masuri cu adevarat eficace sunt cele de prevenire: starpirea cainilor vagabonzi, vaccinarea cainilor necesari, vaccinarea persoanelor muscate de un animal turbat (vaccinarea se va incepe imediat, la centrele antirabice). Vaccinarea imunizeaza pe cel muscat inainte de aparitia primelor semne de boala.
Leuconevraxitele (primitive si secundare) constituie un grup mare de boli ale sistemului nervos. Leziunile lasa dupa ele zone cicatriceale in substanta alba a creierului si maduvei spinarii.
Dintre leuconevraxitele primitive o boala mai frecventa este scleroza in placi. Cauza bolii nu este bine stabilita. Ea intereseaza in special oamenii adulti si se manifesta prin perioade de agravare si ameliorare. Bolnavul care sufera de aceasta boala trebuie sa respecte anumite conditii de viata: evitarea frigului si a umezelii, tratarea corecta si imediata a oricarei infectii (amigdalite, infectii dentare, gripa), suprimarea consumului de bauturi alcoolice, evitarea supararilor, fiecare din acestea putand declansa un nou puseu (agravarea bolii).
Leuconevraxitele secundare pot aparea dupa boli eruptive (pojar, scarlatina, varicela). Gravitatea lor tine de reactivitatea organismului. Daca a trecut criza initiala a bolii, bolnavul se vindeca complet sau ramane cu un grad variabil de infirmitate (paralizii, tulburari de echilibru si tremuraturi ale membrelor sau capului, rareori si discrete tulburari psihice).
Meningitele sunt infectii localizate pe invelisurile creierului (meninge). Majoritatea microbilor pot sa infecteze meningele: streptococul, stafilococul, pneumococul, bacilul tuberculozei, spirocheta sifilisului, precum si un numar mare de virusuri. Simptomele sunt alarmante: temperatura mare, frison, durere de cap, fotolobie (bolnavul nu poate suporta lumina) si intepenirea cefei. Tratamentul este strict individualizat dupa microbul care a dat boala: sulfamide si antibiotice in cantitati mari.
Encefalopatiile infantile sunt urmele lasate de o boala a creierului copilului, inca din perioada embrionara, din timpul nasterii sau dupa nastere. Bolile din aceasta perioada sunt insotite de tulburari ca: hemiplegii, paraplegii, tulburari extrapiramidale (miscari involuntare), tulburari psihice (de la debilitate psihica pana la dementa), epilepsie. In perioada embrionara, sifilisul, alcoolismul parintilor, rubeola mamei, anemia grava si bolile cardiace grave ale mamei pot leza creierul fragil al copilului. In timpul nasterii dauneaza prelungirea travaliului, care duce la scaderea irigatiei creierului copilului, nasterea cu forcepsul, circularele de cordon ombilical (cordonul ombilical se poate stringe in jurul gatului fatului, la nastere, tulburand circulatia sangelui spre creier), in perioada postnatala, alimentatia artificiala nestiintifica si tulburarile in nutritia copilului, meningatele si encefalitele microbiene sau virotice contractate de copil pot duce la leziuni ale creierului inca in formare. in general, encefalopatia infantila este o stare cronica si ireversibila. In unele cazuri, mijloacele de reeducare in scoli speciale pot ajuta mult copilul in insusirea unor deprinderi necesare sau a unei meserii care sa-l faca util societatii. In alte cazuri (epilepsia), tratamentul poate face ca tulburarile bolnavului sa dispara sau sa diminueze. Iata motive serioase ca persoanele care vor sa dea nastere unui copil sa se gandeasca la raspunderea mare pe care o au: sifilisul sa fie tratat la timp si inainte de conceperea copilului; sa nu se abuzeze de bauturi alcoolice mai ales in timpul conceptiei copilului; mama sa se fereasca de boli in timpul sarcinii, sa se hraneasca substantial si cat mai complet, sa nu faca eforturi fizice sau intelectuale exagerate, sa se controleze din timp la medic pentru a se descoperi vreo stramtorare de bazin care va ingreuna nasterea; nasterea sa se faca numai in spitalele special amenajate, unde mama va invata cum trebuie si cand trebuie hranit sugarul, va intelege mai bine cat este de necesara curatenia perfecta a copilului (care va fi astfel ferit si de alte boli ce pot avea urmari grave mai devreme sau mai tarziu).
Nevritele, polinevritele si poliradiculonevritele sunt boli datorite inflamatiei nervilor periferici. Cand este afectat un singur nerv, boala poarta denumirea de nevrita. In polinevrite paralizeaza treptat (de obicei) si simetric mai intai picioarele, apoi mainile. Bolnavul are dureri, arsuri, furnicaturi in picioare si maini, care treptat se atrofiaza. Daca nu se inlatura la timp cauza bolii, paralizia urca progresiv, poate prinde muschii respiratiei sau muschii inervati de nervii cranieni, din care cauza apar greutate in respiratie, dificultate in alimentatie si alte tulburari dare pot pune chiar viata in primejdie. Polinevritele pot fi produse de multe cauze, ca: sifilisul, tuberculoza, febra tifoida, difteria sau utilizarea-in cantitate mare-a unor medicamente ca sulfamidele, hidrazida, bismutul (utilizat in tratamentul sifilisului), taliul (utilizat in pomezi-de unele femei-pentru inlaturarea parului de pe picioare), arsenicul, plumbul (la muncitorii din industria acumulatorilor si a vopselelor pe baza de plumb si care nu respecta normele de protectia muncii, alimentandu-se la locul de munca sau inhaland pulberile cu aceste substante toxice). Alimentatia saraca in vitamine, in special in vitamina B1 (la popoarele a caror hrana de baza este orezul decorticat), duce la aparitia polinevritelor. Alcoolul, sub orice forma consumat zilnic chiar in cantitati mici (o sticla de bere pe zi sau un paharel de tuica la masa pentru a stimula pofta de mancare), poate da polinevrite foarte grave. Boala este cu atat mai greu de vindecat cu cat descoperirea ei s-a facut mai tarziu. Tratata la timp, boala este vindecabila. Lucrul cel mai important este tratarea cauzei: sifilisul, diabetul, febra tifoida etc. Scoaterea bolnavului din mediul toxic suprimarea tratamentului cu o serie de medicamente vor fi facute la recomandarea medicului. Bolnavul nu mai trebuie sa consume nici un fel de bautura alcoolica, alimentatia sa fie bogata in vitamine (fructe si zarzavaturi, carne, oua, lactate). Tratamentul care se aplica stimuleaza regenerarea nervului lezat.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Anorexigenele si anabolizantele
Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele sunt substante care micsoreaza apetitul (pofta de mancare). Preludinul scade apetitul sI stimuleaza slab sistemul nervos central. Poate create tensiunea arteriala si metabolismul. Uneori, prvoaca insomnie si psihoze. Silutinul si entermina actioneaza
 
• Antiaterogenele
Antiaterogenele Antiaterogenele Antiaterogenele sunt substante care pot corecta dizlipidemia din ateroscleroza. Principalele medicamente sunt: Heparina, este o substanta anticoagulanta, care clarifica serul lipemic prin fragmentarea chilomicronilor si scaderea trigliceridelor. Nu se adminimistreaza oral, fiind
 
• Tulburarile psihice si neurologice in imbatranire
TULBURARI PSIHICE SI NEUROLOGICE IN IMBATRINIRE Acestea sunt grupate in ceea ce s-a numit imbatranirea cerebrala. Ele cuprind tulburari nevrotice, psihoze functionale, stari confuzionale si psihoze organice. Morbilitatea psihiatrica a batranului, ocupa locul doi in ansablul morbiditatii sale generale dupa cea cardiovasculara. Create in pant
 
• Tulburarile de somn
Tulburarile de somn Somnul este o functie fiziologica mult modificata fata de adulti. Batranul are o nevoie de somn in medie 6 ore zilnic. Totusi batranul se plange adesea de insomnie, mai ales femeile. Aceasta explica cresterea consumului de hipnotice. In general somnul nocturn nu este continuu, este fragmentat
 
• Combateti migrena cu coenzima Q10
Combateti migrena cu coenzima Q10 Ati suferit vreodata de migrene? Ceea ce nu stiati e ca o persoana din trei sufera din cauza acestor dureri de cap ingrozitoare, care intotdeauna revin negresit, pe neasteptate. Obisnuitele pastile contra durerilor, asa numitele analgezicele, au efecte slabe in cazul unei crize de migrena, singu
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiunile sistemului nervos

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara