
Pana in prezent nu sunt cunoscute adevaratele tehnici de diagnosticare ale bolii Alzheimer. Este necesar efectuarea unei biopsii cerebrale si evidenta unor markeri neurobiologici. Medicii si oamenii de stiinta au realizat o noua metoda de diagnosticare utilizand testul Sym-Path, descoperit in Canada de Andree Roberge. Are rolul de a determina cantitatea unei proteine care este secretata de sistemul nervos in conditii de stres cronic.
Tratamente naturiste cu rol in stimularea si protejarea organismului impotriva evolutiei bolii Alzheimer:
- ceai din 40 grame de frunze uscate de Gingko Biloba la 1 litru de apa. Se administreaza cate 3 cani pe zi. Are efect protector la nivelul celulelor senzoriale ale creierului.
- infuzie formata din 7 grame de frunze uscate de Saschiu la 500 ml apa clocotita. Perioada de infuzare este de 10 minute. Se administreaza cate 3 cani pe zi. Are rolul de a mei debitul sanguin prin capilarele cerebrale si de oxigenare a tesuturilor.
- infuzie formata din ceai verde are rolul de a reduce continutul de beta-amiloid, care provoaca placile senile.
- ceai format din 20 g frunze uscate de Gingko si 20 grame din frunze uscate de saschiu la 1 litru de apa rece. Se lasa la fiert pe o perioada de 30 minute, apoi se infuzeaza 15 minute. Se administreaza cate 3 cani pe zi pentru stimularea functiilor memoriei degradate.
- macerat format din o lingura frunze + flori + fructe de paducel la 250 ml apa rece. Se lasa acoperit pe o perioada de 12 ore. Se administreaza cate doua cani pe zi in cazuri mai simple de uitare si lapsus.
- se administreaza minim doua lingurite pe zi de miere de albine, propolis, polen, in amestec cu fructe de catina alba.
Regimul alimentar indicat:
Pentru intarirea memoriei, a puterii de concentrare si a creativitatii este indicat sa se administreze o cura de sucuri si cruditati pe o perioada de 2 luni de zile. Este necesar ca morcovul, sucul de mere, sucul de portocale, sa nu lipseasca din dieta zilnica. Sucurile au rolul de a diminua riscul atacurilor cerebrale si a tensiunilor intelectuale. Ar fi bine daca administrati cate 150 grame pe zi de capsuni si fragi, pentru a atenua stresul cotidian. Broccoli, varza, telina, cartofii, ceapa si ricdichile au rolul de a stimula memoria si de a preveni maladia Alzheimer. Pentru persoanele care sufera de amnezie se recomanda administrarea fructelor de ananas si banane. Se recomanda cure saptamanele de peste, fructe de mare, si ulei de peste oceanici. Contin un surplus de acizi grasi nesaturati de Omega 3.