
Masajul facial atenueaza tensiunile, tonifica muschii, intensifica irigarea cu sange a tesuturilor, imbunatateste tonusul pielii, stimuland totodata drenajul limfatic si eliminarea toxinelor. Desi va puteti face singura un masaj facial, cel mai bine este sa exersati aceste miscari simple asupra unui prieten/unei prietene. Persoana respectiva trebuie sa stea intinsa pe podea sau pe un pled, iar dumneavoastra sa va asezati in genunchi pe o pernita, la capul ei.
Tehnica masajului
Ce va trebuie
Un ulei esential si unul de baza, in functie de tipul de ten; folositi o dilutie de 1%: o picatura de ulei esential in 5 ml (o lingurita) de ulei de baza.
Cum procedati:
Curatati si tonifiati fata cu atentie, ideala fiind folosirea unui demachiant de tip cold cream si a unei lotiuni tonice preparate. Cuprindeti capul in palme, pentru a stabili contactul. Puneti putin ulei pe varful degetelor si, cu miscari lungi, mangaietoare, urmati conturul fetei de jos in sus, avand grija sa ocoliti zona ochilor. Repetati de cateva ori miscarea, marind usor presiunea degetelor. Asezati varfurile degetelor orizontal, la mijlocul fruntii, folosind inca putin ulei, daca este necesar. Trageti apoi degetele ferm spre tample, repetand de mai multe ori miscarea. Trebuie sa simtiti osul fruntii sub piele. Asezati varfurile degetelor de o parte si de alta a nasului. Trageti-le in sus si spre lateralele fetei de cateva ori, presand putin mai tare decat pe frunte. Cu degetele aratatoare de la ambele maini, schitati mici cercuri pe intreaga suprafata a nasului. Aveti grija sa nu stanjeniti respiratia. Continuati sa desenati cerculete pe barbie si in jurul gurii, evitand buzele. Incheiati masajul asa cum l-ati inceput, cu miscari lungi, de jos in sus, pe intreaga fata, reducand de fiecare data presiunea pana ce intrerupeti complet contactul. Incurajati-va prietenul sa mai ramana intins si sa se relaxeze cateva minute dupa ce ati terminat masajul.