Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


vitaminele sursa vietii

 
vitaminele sursa vietii

Vitaminele sursa vietii

Vitaminele sunt obtinute in special din vegetale, si numai in foarte mica masura de catre unele specii de animale. Alaturi de enzime si de hormoni, vitaminele apartin grupei catalizatorilor biologici, ce contribuie decisiv la reglarea si stimularea proceselor metabolice.

Organismul nostru nu le fabrica, cu exceptia vitaminei D, care se sintetizeaza in piele sub actiunea radiatiilor solare. Chiar daca vitaminele nu reprezinta sursa vietii insesi, ele sunt extrem de importante in majoritatea reactiilor biochimice care permit mentinerea vietii celulare. Vitaminele sunt cele care ajuta la transformarea alimentelor in energie.

Fiecare tesut are in mod specific nevoie de anumite vitamine. De exemplu, ochii au nevoie de vitaminele A si B; pielea - de vitaminele A, B,C si E; globulele rosii - de vitaminele B si E; mucoasele - de vitaminele B si E; ficatul - de vitaminele K si B; creierul si inima - de vitaminele B si F; oasele - de vitamina D; globulele albe - de vitaminele B si C etc.

Numeroase studii stiintifice dovedesc ca, cu cat absorbtia de proteine, de zaharuri si de grasimi este mai mare, cu atat este mai necesara marirea aportului de vitamine naturale. Carenta de vitamine cauzeaza  tulburari de crestere, oboseala, dureri musculare, iritabilitate, insomnie si risc crescut de infectii.

Poluarea, consumul de excitante (cafea, alcool, tutun, droguri) si stresul reprezinta cauzele cele mai importante ale pierderii de energie si de vitamine (in special A, B,C, E, F si coenzima Q10). Carentele de vitamine reprezinta in zilele noastre o problema.

Nu poate exista viata fara vitamine!

Este adevarat ca omul poate sa traisca normal si fara  zahar si de anumite grasimi, dar el nu poate trai fara un aport suficient de vitamine. De aceea, alimentatia trebuie sa furnizeze necesarul.

Consumam adeseori alimente bogate in calorii, dar care sunt dezechilibrate din punct de vedere calitativ. Aceste alimente sunt painea alba, zaharul rafinat, cerealele glutate (care contin gluten), grasimile animale. Aceasta alimentatie saraca in vitamine este cauza perturbarilor metabolice. La originea multor tulburari de sanatate se afla excesul alimentar de zahar, de grasimi, de alcool, care determina carenta de vitamine.

Excesul de deseuri provoaca carenta de elemente vitale!

Excesul de calorii din alimentatia omului modern nu face decat sa blocheze metabolismul celular. Pe langa aceasta, alimentatia de astazi nueste capabila sa asigure vitaminele si elementele minerale necesare organismului, iar lipsa vitaminelor perturba regenerarea celulara. Astfel, paradoxal, desi se consuma o hrana bogata caloric, apare de fapt o stare de subnutritie alimentara, un exces de deseuri si o carenta de elemente vitale!

Celulele sanatoase au capacitatea de a elimina toxinele rezultate din metabolism, iar organismul are mecanisme specializate de detoxifiere. Carentele vitaminice afecteaza capacitatea de detoxifiere a organismului, determinand acumularea de deseuri. Studiile alimentare realizate in ultimul timp au demonstrat faptul ca mancarurile obisnuite din tarile industrializate sunt foarte sarace in vitamine.  Aceste carente sunt in acelasi timp, legate de  un exces de rafinare a alimentelor de baza, de o insuficienta igiena alimentara si de utilizarea anumitor mijloace de conservare sau de fierbere care nu respecta integritatea vitaminelor. Trebuie sa avem o imagine clara  si completa despre vitamine in ideea de a putea sa alegem alimentele naturale de care avem nevoie pentru a ne simti bine.

Vitaminele - sursa vietii

Rolul extrem de important al vitaminelor este explicat de faptul ca ele constituie suportul unui element subtil (energetic si informational) pe care vegetalele il capteaza din aer si care este incorporat prin fotosinteza (sinteza energiei clorofiliene). Radiatiile solare contin o energie subtila care este inmagazinata in moleculele vitaminice. Aceasta energie este cunoscuta sub diverse denumiri; in cele ce urmeaza, noi o vom numi element vital.

Fotosinteza pune in miscare un lant de fabricare a substantelor vegetale, sub efectul radiatiilor solare. Ea incorporeaza acest element vital in pigmenti, categorie de substante din care fac parte si vitaminele. Vitaminele realizeaza uniunea dintre energiile radiatiilor solare vizibile si invizibile si elementele fizice, minerale, de pe pamant.

Doar vitaminele produse de natura sunt obtinute prin actiunea directa a energiilor radiatiilor solare. Numai ele au incorporata puterea elementului vital, care sustine intreaga activitate celulara. In plus, pentru ca alimentele sa conserve toata bogatia lor in vitamine si sa fie utile corpului nostru, este necesar sa fie cat mai proaspete posibil si sa nu fie contaminate de poluarea chimica.

In natura totul este miscare, iar vitaminele, datorita elementului vital pe care il contin, contribuie la accentuarea "fortei vitale". Atunci cand le consumam, alimentele trebuie sa fie impregnate de aceasta forta, deoarece aceasta este conditia pentru ca energia produselor naturale sa poata fi in intregime transmisa celulelor noastre.

Rolul vitaminelor in corpul nostru

Vitaminele sunt catalizatori biologici, jucand rol de cofactori sau de activatori ai unor enzime.

Astfel, vitamina B2 este coenzima flavinenzimelor, vitamina B1 reprezinta coenzima decarboxilazelor, vitamina B6 - prin fosforilare - formeaza coenzima transaminazelor, vitamina PP formeaza partea activa a coenzimelor NAD+ si NADP+, acidul pantotenic intra in constitutia HSCoA, indispensabila metabolizarii acizilor grasi, biotina formeaza coenzima carboxilazelor, etc... Vitaminele ajuta la realizarea unor importante procese metabolice, absolut necesare cresterii si dezvoltarii organismului. Unele vitamine formeaza in celule importante sisteme de oxidoreducere, care intervin in metabolismul glucidelor, lipidelor, protidelor si al altor compusi; regleaza potentialul de oxidoreducere din celule, contribuie la transportul hidrogenului pe cale neenzimatica (vitaminele C, E, K, B2 etc.).

Ce sunt vitaminele?

Vitaminele sunt cele care creeaza legaturile dintre combustie, distrugere si reconstructia biochimica. Ele reprezinta o parte din energia si din informatia necesare transformarilor care se produc in materia organica a corpului.

Aportul de vitamine trebuie sa fie, deci, proportional cu caloriile ingerate, caci vitaminele, impreuna cu elementele minerale, sunt cele care catalizeaza si favorizeaza aceste reactii de schimb. Miscarea metabolica de reinnoire continua a moleculelor biochimice este posibila datorita vitaminelor care intervin in procesele enzimatice complexe.

Miscare moleculara de distrugere-reconstructie sau stiintific catabolism-anabolism este cea care creeaza energia, iar, la randul ei, respectiva energie se afla la originea acestei miscari.

Datorita  vitaminelor, celulele pot sa asimileze, sa conserve si sa utilizeze energia vitala. Iata de un aport suficient de vitamine asimilate dintr-o alimentatie sanatoasa are efecte benefice asupra organismului, in timp ce o  determina o scadere generala a functiilor vitale si o diminuare a tonusului fizic.

Omul are nevoie sa fie in mod constant in relatie cu Natura inconjuratore si aceasta relatie se stabileste si cu ajutorul alimentelor sanatoase, naturale,  bogate in vitamine.
 

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Beneficiile consumului de apa calda dimineata
Beneficiile consumului de apa calda dimineata Beneficiile consumului de apa calda dimineata Potrivit medicinei ayurvedice, apa calda bauta dimineata are puteri vindecatoare. Nutritionistul Stella Metsova ne spune ca ”Medicii recomanda consumul de apa calda cu lamaie dimineata pentru combaterea efectelor radicalilor liberi”. &bdquo
 
• Invatati de la mayasi sa fiti sanatosi
Invatati de la mayasi sa fiti sanatosi Invatati de la mayasi sa fiti sanatosi Cunoscuta civilizatie mayasa a prosperat timp de sase secole, inainte de prabusirea misterioasa, din jurul anului 900. Aceasta civilizatie, despre care continuam sa aflam lucruri interesante, avea insa multe secrete, gratie carora, in perioada sa de glorie,
 
• Ayurveda sau cum sa traiesti o viata sanatoasa
Ayurveda sau cum sa traiesti o viata sanatoasa Ayurveda sau cum sa traiesti o viata sanatoasa Ayurveda reprezinta o stiinta ce insumeaza un sistem complet de cunosinte specifice, teoretice si practice ce indica ceea ce este adecvat si ceea ce este neadecvat in conditiile de viata ale fiintei umane, precum si ceea ce este favorabil sau nefavo
 
• Cel mai puternic remediu anti-raceala
Cel mai puternic remediu anti-raceala Cel mai puternic remediu anti-raceala Alaturi de Ayurveda, medicina traditionala indiana, ce dateaza de 5000 de an si medicina traditionala chineza vede scortisoara ca un remediu extraordinar.  In medicina Aruyeda combinatia de miere-scortisoara este vazuta a fiid o combinatie miraculoasa. In
 
• Tratati febra fara sa apelati la antibiotice
Tratati febra fara sa apelati la antibiotice Tratati febra fara sa apelati la antibiotice Antibioticele slabesc sistemul imunitar, astfel incat organismul devine mai vulnerabil in fata atacurilor agentilor patogeni. In schimb in cazul tratamentelor naturiste: acestea stimuleaza sistemul imunitar, scazand semnificativ riscul de imbolnavire. A
 
Vezi toate stirile din categoria Ayurveda

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara