
Sfecla rosie reprezinta un important medicament in tratarea cancerului. Are in compozitie un surplus de substante nutritive care ajuta la intretinerea sanatatii organismului uman, prin intarirea imunitatii si prin marirea rezistentei la tot felul de factori nocivi cu care ne intalnim in viata de zi cu zi. In plus, in sfecla rosie intalnim vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide si antioxidanti, motiv pentru care atat frunzele cat si radacina acesteia sunt recomandate in scop terapeutic.
Este preferata nutritionistilor deoarece se numara printre putinele legume care nu isi pierd proprietatile prin preparare termica. Sfecla rosie este saraca in calorii si bogata in substante care te ajuta sa iti mentii sanatatea organismului, sa iti revii dupa o boala si chiar sa tratezi anumite boli grave ale organismului. In plus, este un excelent protector hepatic si un bun detoxifiant.
Frunzele de sfecla rosie sunt utilizate pentru tratarea ranilor si a plagilor, insa, in diferite zone ale tarii ele sunt folosite la prepararea ciorbei sau pentru salata, mai ales primavara, cand sunt fragede si foarte gustoase.
Sfecla rosie poate fi consumata ca atare, in salata sau sub forma de suc. Are rolul de a diminua nivelul colesterolului si mareste nivelul celui bun, normalizeaza VSH-ul bolnavilor, reda pofta de mancare si scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii. In plus curata sangele si intareste sistemul imunitar, trateaza anemia, constipatia, gripa si raceala, regleaza tensiunea si se recomanda convalescentilor si persoanelor care au suferit o interventie chirurgicala.