Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


junk food pentru vaci si gaini

 

Junk food pentru vaci si gaini

Potrivit ciclului lor natural de dezvoltare si viata, vacile fata primavara, atunci cand iarba este cea mai bogata, si produc lapte vreme de cateva luni, pana la sfarsitul verii. Iarba de primavara reprezinta o sursa extrem de bogata in acizi grasi de tip omega-3 si, ca urmare, acesti acizi grasi sunt concentrati in laptele provenit de la vacile crescute in regiuni cu pasuni, precum si in derivatele acestui lapte – unt, smantana, iaurt si branza. In egala masura, acizii grasi omega-3 se gasesc si in carnea de vaca provenite de la vite hranite cu iarba, ca si in ouale provenite de la gainile crescute in semi-libertate si hranite cu furaj (in loc de graunte).
Aparuta in deceniul anilor ’50, cererea de produse lactate si carne de vaca a crescut atat de mult, incat fermierii au fost nevoiti sa caute scurtaturi in ciclul natural de productie a laptelui si sa reduca perimetrul de pasunare necesar pentru a hrani o vaca de 750 kg. Pasunile au fost, prin urmare, abandonate si inlocuite de activitatea fermiera in grup. Porumbul, soia si graul, care au devenit, asadar, componente ale principalului regim alimentar pentru vite, nu contin practic nici un fel de acizi grasi omega-6. Acizii grasi omega-3 si omega-6 sunt substante numite esentiale, deoarece corpul uman nu le poate fabrica singur. Ca rezultat, cantitatea de omega-3 si omega-6 din corpul nostru isi are originea directa in continutul de substante specifice al alimentelor pe care le ingeram. La randul sau, cantitatea in care aceste substante sunt prezentate in alimentele noastre depinde de caracteristicile nutretului consumat de vacile si gainile a caror carne o mancam noi. Daca ele mananca iarba, atunci carnea, laptele si ouale pe care le furnizeaza sunt perfect echilibrate in ce priveste cele doua categorii de acizi grasi (un echilibru de aproape 1/1). In situatia in care acestea mananca porumb si soia, dezechilibrul rezultat in corpul nostru este de 1/15, ajungand si la 1/40.


 
Figura 16. Prezenta acizilor grasi omega-3 si omega-6 in laptele produs de vaci alimentele prin pasunat (la stanga), in comparatie cu vaci furajate numai cu porumb si soia (la dreapta).

   
    Acizii grasi omega-3 si omega-6 prezenti in corpul nostru se afla intr-o competitie constanta in vederea preluarii controlului asupra functiilor corpului. Omega – 6 ajuta la inmagazinarea grasimilor si promovarea rigiditatii celulelor, precum si a cuagularii si formarii de inflamatii, ca fenomene ce apar ca raspuns la agresiuni externe. Ele stimuleaza productia de celule grase inca din momentul nasterii. Omega-3, in schimb, se implica in dezvoltarea sistemului nervos, facand membranele celulelor mai flexibile si reducand inflamatia. Acestia limiteaza si productia de celule adipoase (grase). Echilibrul nostru fiziologic depinde foarte mult de echilibrul existent intre aceste doua tipuri de acizi grasi in corpul nostru si, implicit, in regimul nostru alimentar. Se demonstreaza,  astfel, faptul ca acest echilibru reprezinta tocmai elementul care si-a modificat foarte mult caracteristicile in ultimii cincizeci de ani.
    Intr-o ferma, vacile nu sunt singurele animale care sufera impactul produs de aceste schimbari. Si regimul alimentar al gainilor s-a modificat in aceeasi masura. Ouale – intruchiparea alimentului natural – nu mai contin aceiasi acizi grasi esentiali ce puteau fi intalniti in compozitia lor cu cincizeci de ani in urma. Doamna dr. Artemis Simopoulos este un proeminent nutritionist american, care conduce departamentul de cercetare a nutritiei din Institutul National pentru Sanatate. Intr-un studiu insolit, ale carui rezultate au fost publicate in revista New England Journal of Medicine, ea arata faptul ca ouale prelevate de la gainile hranite cu porumb (o practica aproape universala in ziua de azi) contin acizi grasi omega-6 intr-o cantitate de douazeci de ori mai mare decat cea a acizilor grasi omega-3. Ouale prelevate de la ferma de tara din Grecia unde crescuse ea, indicau un echilibru evident intre aceste doua categorii de acizi grasi, intr-o proportie de realmente 1/1.


Figura 18. Schimbarile petrecute in proportiile de acizi grasi omega-6/omega-3 din lantul trofic, inregistrate intre anii 1960 si 2000.

    In vreme ce regimul lor alimentar a fost revizuit in mod radical, animalelor din ferme li s-au mai administrat uneori si tratamente cu hormoni ca estradiol si zeranol, pentru a le provoca o ingrasare inca si mai rapida (o lege europeana interzice folosirea acestora pe teritoriul tarilor UE, insa este posibil sa fie abrogata). Acesti hormoni produc cresterea tesuturilor grase si sunt eliminate in lapte. Recent, in fermele de bovine a fost introdus un nou hormon, menit sa stimuleze productia de lapte: rBGH (hormon bovin recombinant de crestere, din Recombinant Bovine Growth Hormone – in limba engleza in original – numit si BST. Actioneaza asupra glandelor mamare ale vacilor si poate creste foarte mult productia de lapte. Folosit pe scara larga in Statele Unite, rBGH este inca interzis in Europa si Canada. In orice caz, ca urmare a diferitelor acorduri comerciale, acest hormon este, totusi, foarte posibil sa isi gaseasca drumul catre farfuriile de pe mesele noastre peste tot in lume, prin intermediul importurior de ingrediente derivate din laptele american. Efectele adverse ale rBGH asupra organismului uman sunt inca necunoscute. Ceea ce stim, insa, este ca el stimuleaza producerea de molecule IGF in organismul vacilor, ca aceleasi IGF se gasesc si in laptele si nu se distrug prin pasteurizare. Asa cum am vazut, aceste molecule IGF constituie un factor foarte important de stimulare a dezvoltarii celulelor grase, accelerand, de asemenea, si dezvoltarea tumorilor maligne.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Celule cu defecte genetice
Celule cu defecte genetice Celule cu defecte genetice Se presupune ca zilnic apar in organismul uman circa milion de celule cu defecte genetice, in majoritatea lor neviabile, altele fiind distruse de sistemul imunoprotector. Cind insa se mentine un anumit numar de celule (un grup celular critic) capabile de proliferare
 
• Potentialul malign
Potentialul malign Potentialul malign Potentialul malign este comun tuturor eucariotelor si se dezlantuie cu atit mai agresiv, cu cit celulele sint mai aproape de stadiul nediferentierii. In acest sens, notam ca, de pilda, in urma transplantarii de tesut de broasca tinara la una batrina se constata aparitia de ma
 
• Aparitia celulei canceroase
Aparitia celulei canceroase Aparitia celulei canceroase Faptul ca celula canceroasa duce o viata anaeroba, primitiva, nu poseda structurile si functiile caracteristice tesutului normal de origine, creste autonom si anarhic nu inseamna reintoarcerea la stadii primitive embrionare. Corpurile vii sunt indisolubil legate de t
 
• Alimentatia anticancer
   Alimentatia anticancer   Alimentatia anticancer  Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot p
 
• Formele clinice la cancerul bronhopulmonar
Formele clinice la cancerul bronhopulmonar 		Formele clinice la cancerul bronhopulmonar Forme clinice: se cunosc urmatoarele forme mai importante: forma apicala (sindromul Pancoast-Tobias), cu bombarea fosei superclaviculare, dureri insuportabile si semne neurologice;  forma hilara (centrala), periferica, pseudopneumonica, mediastina
 
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara