
Lectia a sasea
Scop: verificarea listelor cu alcool izopropilic si cu benzen.
Metoda: vom folosi Sincrometrul pentru a testa o substanta toxica dintr-un produs. Adunati cat mai multe dintre produsele specificate pe lista cu alcool izopropilic si lista cu benzen. De asemenea, faceti flacoane-esantion de benzen si alcool izopropilic.
1. Puneti substanta de testat-alcool izopropilic pe o placa, iar mostrele dumneavoastra, pe rand, pe cealalta.
2. Ascultati semnalul doar cu una dintre placi in circuit. Apoi, ascultati cu ambele placi (placa de testare la ON - pornit). Aceasta metoda poate detecta o concentratie de o parte la cvadrilion (1/1015). Nu este atat de sensibila ca testul pentru piele (Lectia a cincea).
3. Repetati cu substanta de testat-benzen.
Fiecare picatura de solvent, oricat de mica, este toxica! Solventii nu trebuie consumati sau lasati in mediul nostru inconjurator.
Eu am descoperit ca prea multe produse nesuspectate testeaza pozitiv la benzen. Acest lucru reprezinta o tragedie atat de mare, incat oamenii trebuie sa se protejeze folosind propriile teste. Mai degraba decat sa ofere asigurari, organele de reglementare ar trebui sa ofere consumatorului teste simple si ieftine (betisoare si hartii de test, ca sa nu fim nevoiti sa caram Sincrometrul cu noi). Chiar daca vreun test ar esua, tot s-ar gasi o substanta toxica atat de importanta cum este benzenul. Ar ajunge in atentia publicului mult mai repede.
1) Betisoare pentru a testa Salmonella, Shigella, aflatoxina, cornul-secarei, zearalenona, patulina; 2) Ozonator; 3) Solutie Lugol; 4) Vitamina C pudra; 5) Sare de sodiu/potasiu; 6) Condimente din plante proaspat macinate; 7) Zapper pentru alimente; 8) Betisoare pentru testarea benzenului, alcoolului izopropilic, alcoolului metilic; 9) Betisoare pentru testarea metalelor grele si lantanidelor.