
Nu mai folositi suplimente
Nu mai utilizati suplimentele de vitamine. Aceasta este cea mai trista, mai tragica parte a acestor instructiuni. Si ele sunt intens contaminate cu aceeati solventi utilizati la procesarea alimentelor: benzen, alcool izopropilic, alcool metilic, xilen, toluen, clorura de metil, metil-etil-cetona, metdl-butil-cetona si altele. De asemenea, am descoperit metale grele si acid malonic in peste 90% dintre cele mai populare capsule si tablete pe care le-am testat. Aceste substante fac mai mult rau, pe termen lung, decat beneficiile pe care le poate aduce suplimentul.
Suplimentele sunt o loterie. Cele mai recente teste efectuate cu Sincrometrul au aratat ca toate tipurile populare de vitamina C sunt acum poluate cu tuliu (metal lantanid). La fel, toate medicamentele homeopate aveau urme de benzen, alcool izopropilic si alcool metilic. Chiar si unele firme, nou infiintate, care vand tinctura din coaja de nuca neagra sunt contaminate cu izopropil. In 1995, s-a descoperit ca unul dintre produsele Self Health era contaminat si a fost retras imediat de pe piata. Toti producatorii de suplimente ar trebui sa efectueze testari ale produselor lor finale cu Sincrometrul.
Toate vitaminele si mineralele si toate celelalte suplimente alimentare vor fi sigure doar in momentul in care vor fi analizate in privinta substantelor toxice, dupa ce sunt incapsulate sau tabletate. Trebuie sa fim informati in legatura cu procesarea acestor produse. Niciun produs nu este absolut pur. Nu ne putem astepta la acest lucru. Am putea insa, cel putin, sa stim ce impuritati acumulam si in ce cantitati. Am putea alege intre o tableta de vitamine cu mai putin de 0,5 ppm de plumb si una care are mai putin de 0,05 ppm de plumb.
Sursa unei substante toxice poate fi cu usurinta descoperita de catre oricine stapaneste utilizarea Sincrometrului. Producatorii ar trebui sa profite de aceasta noua tehnologie.
Viitorul apartine afacerilor etice care, intre altele, dezvaluie substantele chimice folosite pentru sterilizarea, lubrifierea, de-spumarea, separarea tabletelor din matrita pentru tablete, inchiderea capsulelelor sau pe care le utilizeaza ca agenti de separare pentru produse de panificatie (pentru a le impiedica sa se lipeasca de tavi) etc. Ar trebui sa trimita, de bunavoie, mostre pentru testare.
Efectuarea analizelor detaliate pentru alimente si alte produse poate fi facuta la preturi rezonabile. Iata flaconul pentru sarea obisnuita de masa, clorura de sodiu, folosita pentru experimente de studentii incepatori in domeniul chimiei. Pentru uzul lor, aceasta a trebuit sa fie analizata complet, deoarece cantitati infime de impuritati le pot afecta rezultatele. (Aceste impuritati in cantitati infime va pot afecta si pe dumneavoastra.)
Este foarte important sa nu va lasati pacaliti de afirmatiile referitoare la ingrediente cum ar fi fabricat din legume si zarzavaturi cultivate organic. Acest lucru este incurajator, dar analiza in care eu am incredere va fi facuta pe produsul final, purificat, pregatit si ambalat de pe raft. Ambalajul insusi este un ingredient major, nespecificat. atunci cand este vorba despre substantele toxice pe care le strecoara in alimente.
Solventii toxiei cum ar fi decanul, hexanul, tetraclorura de carbon si benzenul dau mai multa savoare, sau scad grasimile, sau colesterolul din alimente mai mult decat alcoolul netoxic din cereale (etilic). Desigur, procesul de extragere reclama spalarea ulterioara a solventului toxic.
Dar acesta nu poate fi complet indepartat, iar o analiza detaliata a produsului final ar oferi publicului informatiile de care are nevoie pentru a putea alege in cunostinta de cauza.
Nu folositi NICIUN supliment...decat daca este testat la solventi. Cei prezentati la sfarsitul acestei carti au fost testati in repetate randuri pana in momentul publicarii cartii. Ceea ce ne trebuie cu adevarat este prezenta unor producatori dedicati utilizarii alcoolului etilic demodatului abur, in scopul de a efectua sterilizarea.
Suplimentele pure pot fi obtinute de la companiile furnizoare de substante chimice, dar trebuie achizifionate la vrac - un valoros proiect de cooperare in domeniul alimentar.