In zilele noastre, produsele organice castiga din ce in ce mai mult teren si exista din ce in ce mai multe studii stiintifice care demonstreaza ca fermele certificate ecologic produc alimente mai bune decat cele orientate spre productia de masa.
In continuare, va prezentam cateva dintre aceste studii pentru a va ajuta sa intelegeti de ce este bine sa cumparam produse organice.
1. Conform unui studiu efectuat in cadrul unei ferme apartinand Universitatii din Newcastle, Anglia, plantele cultivate la fermele ecologice contin mai multe vitamine si antioxidanti, despre care se stie ca ajuta organismul sa combata diferite boli. In plus, cercetatorii au descoperit ca produsele organice au un continut mai ridicat de minerale, inclusiv de fier si zinc.
2. In cadrul unui studiu efectuat la Universitatea din California s-a aratat ca rosiile cultivate prin utilizarea metodelor organice contin de doua ori mai multe flavonoide (un antioxidant care reduce riscul de boli cardiace), iar varza alba provenind din culturi organice contine cu pana la 30% mai multa vitamina C.
3. In urma cu cativa ani, oamenii de stiinta au studiat, in cadrul unei manastiri, posibilele efecte ale adoptarii unei alimentatii bazate pe produse organice. Participantii la experiment au semnalat faptul ca problemele lor de sanatate s-au ameliorat. In acelasi timp, s-a demonstrat ca numarul celulelor imunitare din sangele lor, responsabile pentru protectia contra virusurilor, a crescut.
4. In cadrul unui studiu mai vechi, efectuat la un colegiu de fete din Noua Zeelanda, a fost tinuta sub observatie starea de sanatate a elevelor din internatul colegiului. Pe parcursul studiului, care a durat aproximativ trei ani, elevele au consumat numai alimente organice. Rezultatele au aratat ca acestea raceau mai rar, tuseau mai putin, se vindecau mai repede, iar numarul accidentarilor cauzate de activitati sportive s-a diminuat si acesta, la fel ca si problemele dermatologice si dentare.
5. Prin efectuarea unor masuratori, se poate determina cu usurinta in ce masura consumul de alimente organice influenteaza calitatea laptelui matern in laptele mamelor care au consumat cu precadere produse organice erau prezenti mai multi acizi grasi omega-3 si acizi grasi polinesaturati.
6. Prin consumarea produselor ecologice, nu numai ca in organismul nostru patrund mai multe substante utile din punct de vedere biologic, dar se reduc chiar si riscurile pentru sanatate provocate de reziduurile de pesticide, adaosurile de substante si material manipulat genetic.
O statistica recenta publicata in Germania arata ca reziduurile de pesticide pot fi gasite în 75% dintre alimentele provenind din culturi nonorganice.
Daca am reusit sa va retinem atentia, nu uitati sa va verificati cutia postala electronica de indata ce veti primi din partea noastra un material continand informatii utile despre produsul nostru certificat, Organic Noni!