Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
Sulfamidele

Sulfamidele sunt chimioterapice cu actiune bacteriostatica, care se manifesta prin inhibitia acidului paraaminobenzoic si a acidului folic - factor indispensabil cresterii bacteriilor. Au un spectru de actiune larg: coci gram-pozitivi (streptococ, pneumococ), coci gram-negativi (meningococ, gonococ), bacili gram-negativi (dizenterici, salmonele, coli). Exista rezistenta incrucisata intre diferitele sulfamide, dar nu si fata de alte antibiotice. Toleranta digestiva si i.m. este mediocra, dar cea i.v. este relativ buna. Administrarea intrarahidiana este inutila si contraindicata. Absorbtia digestiva este buna, cu exceptia sulfamidelor neresorbabile (Sulfaguadina, Formosul-fatiazol). Ca reactii adverse pot aparea: tulburari gastrointestinale (greturi, varsaturi), renale (prin precipitare in tubii renali, cand diureza este redusa si pH-ul urinar acid), tulburari hematologice (hemoliza, anemie aplastica, agranulocitoza, purpura), manifestari alergice. Sunt indicate in infectii urinare, respiratorii, digestive, meningite. Sulfamidele se pot asocia cu antibioticele (Penicilina). Sunt contraindicate in insuficientele hepatica sau renala acute, leucopenie, in cazul sensibilizarii la sulfamide. In cursul tratamentului cu sulfamide se alcalinizeaza obligatoriu urina cu bicarbonat de sodiu (oral) si se administreaza lichide abundente.
In functie de absorbtia pe cale digestiva, se disting: Sulfamidele rezorbabile, cu actiune generala (majoritatea sulfamidelor) si Sulfamide de tip intestinal, practic nerezorbabile: Formosulfatiazol (1%) Ftalilsul-fatiazol (5%), Succinil Sulfatiazol (5%), Sulfaguanidina (10%). Dupa viteza de eliminare se impart in trei categorii: Sulfamide cu eliminare rapida: Sulfatiazol, Sulfizoxazol (Neoxazol, Gantrizin), Sulfametazina etc. Doza este de 4 - 6 g in prize la 6 h. Sulfamide cu eliminare mijlocie: Sulfacetamida, Sulfametoxazol (Gantanol), Solfamoxol (Sulfono), Sulfafenazol (Orisul), Sulfodiazina si Sulfomerazina. Se administreaza in doze de 2 g in prima zi, si cate un gram in zilele urmatoare (in doua prize la 12 h). Sulfamide cu eliminare si actiune lenta, de tip retard: Sulfadimetoxina (Madribon), Sulfametoxidiazina (Sulfametin, Dulana, Bayrena). Doza este de 1 g in prima zi si 0,5 g in zilele urmatoare. Sulfamide cu eliminare foarte lenta (Ultraretard): Fanasil si Kelfizin. Se administreaza 2 g/zi, ceea ce permite o concentrate bactericida o saptamana. Exista si asociatii de sulfamide: Plurisulfan (Trisulfamida), Sulfamidele de tip intestinal (Sulfaguanidina). Acestea au fost abandonate in numeroase alte tari. La noi se foloseste inca Ftalil sulfatiazolul (Talazol), in doze de 4 - 6 g/zi, 0,5 g tableta. Salazopirina, este o alta asoeiatie de sulfamide utilizata cu succes in colita ulceroasa. In general utilizarea sulfamidelor in practica clinica s-a restrans foarte mult fiind inlocuite cu antibioticele. Sulfacetamida are utilizare limitata, in special in oftalmologie. Sulfatiazolul, intrebuintat sub forma de comprimate (0,500 g), se administreaza in doza de 6 - 8 g, repartizate in 6 - 8 prize, in raport cu toleranta si itatura bolii. Foarte activ, se elimina rapid, dar este greu tolerat, producand greturi si varsaturi, dupa administrarea orala si iritatii locale dupa cea i.m., solutia fiind puternic alcalina. Ca reactii adverse, se intalnesc fenomene de sensibilizare (eruptii alergice, eritem nodos, febra medicamentoasa) si, mai rar, blocaj renal. Este rar utilizat, fiind depasit. Neoxazal (Sidfizol, Gantrisin) este o sulfamida activa cu eliminarea medie, bine suportata, avand toxicitate redusa, reactii adverse si complicatii renale mai rare, din cauza sensibilitatii in urina. Este indicat in infectii urinare, meningite, pneumonii, gonoree. Se prezinta sub forma de comprimate (0,500 g), fiole (2 g/fiola) si suspensie orala pentm uz pediatric. Se administreaza 4-6 g/zi, cu doza de atac, si 2 - 3 g/zi, ca doza de intretinere. In tratamentul infectiilor urinare se alcalinizeaza obligatoriu urina (cu bicarbonat de sodiu per os) si se asigura o buna diureza (cu lichide abundente). Ftalilsulfatiazolul, sub forma de comprimate (0,500 g), in doza de 4 - 6 g/zi este indicat in infectii digestive cu germeni sensibili, fiind greu solubil si nerezorbabil din tubul digestiv. Putin intrebuintat astazi.
Formosulfatiazolul, are actiune si intrebuintare similara. Salazopyrimd (Salazosulfapyridine) este o sulfamida recomandata in infectiile digestive (recto-colita hemoragica si purulenta, colite si enterite), cu actiune superioarii precedentelor. Se prezinta sub forma de comprimate de 0,500 g, care se administreaza in numar de 2, de 4 - 6 ori/zi ca doza de atac si jumatate din aceasta doza in tratamentul de intretinere. Sidfafenazolul este o sulfamida-semidepozit, care concentreaza bine in urina, fiind indicata in tratmentul infectiilor urinare. Asociat cu antibiotice. este util in tratamentul meningitelor meningococice si al infectiilor respiratorii. Se administreaza 2 g/zi (4 comprimate de 0,500 g), timp de 2 - 3 zile, continuandu-se apoi cu 1 g. Sulfametinul (Dulana, Bayrena) este o sulfamida-semidepozit foarte activa, indicata in tratamentul infectiilor urinare acute. Asociata cu antibiotice, este intrebuintata in meningite si infectii respiratorii. Se prezinta in comprimate de 0,500 g, administrandu-se in prima zi 1,5 g, a doua zi 1 g si, apoi, timp de 12 - 14 zile, pentru intretinere, un comprimat.
Alte sulfamide-depozit (eliminare lenta din organism) sunt: Madribon (Sulfadimetoxina - 1 g/zi), Fanasil (Sulformetoxina - 1 g/saptamana). Trimetoprimul (Septrin, Bactrim, Biseptol, Colrimoxazol) asociat cu Sulfametoxazol, are un spectra asemanator cu cel al sulfamidelor, dar are si o actiune bacteriostatica si bactericida. Calea de administrarea este orala. Actioneaza astipra germenilor gram-pozitivi (streptococ, stafilococ, enterococ, pneumococ) si gram-negativi (coli, proteu, salmonele, klebsiele, dizenteirci). Este indicat in infectii urinare, pulmonale, septicemii, gonoree. Este contrainicat in graviditate, insuficienta renala, sensibilizarea la sulfamide. Ca reactii adverse pot, aparea greturi, eruptii, tulburari ale hematopoiezei. Se administreaza 2-4 comprimate/zi (la 12 ore), timp de 7 - 14 zile.

NITROFURANII
Sunt chimioterapice bacteriostatice si bactericide, cu actiune redusa si utilizare limitata. Pentra a le intensifica activitatea, pe intreaga perioada a tratamentului, este necesara acidifierea urinii. Spectral de actiune: germeni gram-pozitivi si gram-negativi (coli, stafilococ, gonococ, tific, salmonele, dizenterici, spirochete). Sub control repetat, pot fi administrati timp indelungat, in doze mici. In cazul administrarii orale, pot aparea tulburari digestive (greturi, varsaturi), alergice, nervoase (polinevrite) si hematologice (leucopenie, trombocitopenie). Nitrofuranii sunt contraindicati bolnavilor cu leziuni renale si persoanelor care prezinta sensibilizare. Dintre acestia, de larga utilizare este Nitrofurantoinul, si anume in infectiile urinare acute, pe o perioada de 4 - 7 zile in doze de 300 - 600 mg (comprimatul are 100 mg), apoi cate 100 mg, in cure prelungite pe mai multe luni, sub control medical, pH-ul urinar trebuie sa fie acidifiat cu Diurocard. Are actiune antagonista Acidului nalidixic (Negram). In infectii digestive se utilizeaza Furazolidon-ul (4 comprimate/zi 100 g/comprimaf), in 4 prize.

TUBERCULOSTATICELE
Sub aceasta denumire sunt cunoscute antibioticele si chimioterapiccle active in tratamentul si profilaxia tuberculozei. In functie de efectul lor terapeutic, se grupeaza in: majore (Izoniazida, Rifampicina, Streptomicina, Etambutolul); minore (PAS, Etionamida, Pirazinamida, Morfazinamida); de rezerva (Cicloserina, Tiocarlidul, Viomicina). Se folosesc asocierile a cate 2 - 3 tuberculostatice, pentra intarzierea instalarii rezistentei si asigurarea unui tratament activ. In formele acute, in cazul prezentei bacilului Koch, la examenul direct de sputa, se asociaza Izoniazida cu Rifampicina (900 mg/zi). Cand bacilul Koch este prezent numai in culturi, se asoeiaza Izoniazida cu Streptomicina 1 g si Etambutol. In formele cronice se administreaza Izoniazida + Streptomicina.
Izoniazida (H.I.N. - hidrazida acidului izonicotinic) este tuberculostaticul cel mai utilizat. Se administreaza de obicei oral (10 mg/kilocorp/zi), sub forma de comprimate de 0,050 sau 0,100 g, dar si i.m sau i.v. (fiole de 10 ml), insa niciodata intrarahidian, fiind iritant. Patrunde bine in L.C.R., in focarele cazeoase si ganglioni, este bacteriostatica si bactericida. Rezistenta bacilului Koch la Izoniazida aparand repede, este necesara asocierea cu alte tuberculostatice. Toleranta este buna, dar uneori pot aparea inapetenta, varsaturi, consipatie, icter, convulsii, psihoze, polinevrite, insomnie sau somnolenta, fenomene alergice. Este indicata in toate formele de tuberculoza pulmonara si extrapulmonara si contraindicata in psihoze si insuficientele hepatica si renala.
Streptomicina se administreaza de electie, sub forma de Strepancil, in doze de 1 - 2 g/zi, in 2 prize. Rifampicina (Rifadin) este bacteriostatica si bactericide. Se administreaza de obicci oral m doze de 0,600 - 0,900 g/'zi (capsule de 0,150 si 0,300 g). Spectrul dc activitate cuprinde bacilul Koch, germeni gram-pozitivi si gram-negativi. Rezistenta se instaleaza repede. Toleranta este buna. Reactiile adverse apar rar: tulburari digestive, icter, reactii alergice, leucopenie. Este indicata in tratamentul tuberculozei pulmonale si extrapulmonare (acute si cronice), septicemii cu stfilococ si infectii biliare. Etambutolul este un tuberculostatic bacteriostatic. Rezistenta apare treptat. Ca reactii adverse se intalnesc nevrite optice si periferice, tulburari digestive si hepatice. Se administreaza in doza de 25 - 40 mg/kilocorp/zi (comprimatele contin 0,250 g). PAS (Acidul paraaminosalicilic) este activ, dar greu de suportat in dozele terapeutice orale - 10-16 g/zi (drajeuri de 0,300 g si pulbere). Calea i.v. este mai utilizata (perfuzie unica - 15 g PAS/zi, in solutie). Toleranta este mediocra. Apar frecvent tulburari digestive, urinare si alergice. Etionamida (Nizolin), sub forma de drajeuri de 0,250 g si supozitoare de 0,500 g, in doze orale de 0,750 - 1 g/zi, este indicata in tuberculoza pulmonara si extrapulmonara acuta si cronica. Reactiile adverse care se intalnesc, constau in tulburari digestive, poli-nevrite, psihoze, eruptii alergice. Alte tuberculostatice utilizate mai rar sunt: Pirazinamida - cu structura asemanatoare Izoniazidei, activitatea mai slaba, reactii adverse relativ frecvente (tulburari digestive, hepatice, urinare, alergice), administrare orala (comprimate de 0,500 g); Morfozinamida (Morinamid) - tuberculostatic minor, derivat al pirazinamidei, cu toleranta mai buna (comprimate de 0,500 g, in doze de 2 - 3 g/zi); Cicloserina (Tebemicina) - utila in tratamentul tuberculozei si al unor infectii urinare, activa asupra bacilului Koch, asupra unor germeni gram-pozitivi si gram-negativi (comprimate de 0,250 g, in doze de 0,5 - 1,5 g/zi, Tiocarlidul - indicat in tuberculoza pulmonara cronica (comprimate de 0,500 g, in doze de 4 - 6 g/zi).


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Punctia ascitei
Punctia ascitei Punctia ascitei Ascita este o colectie lichidiana in cavitatea peritoneala. Punctia poate fi exploratoare sau evacuatoare. Punctia exploratoare permite sa se precizeze aspectul si natura lichidului. Bolnavul este asezat in decubit lateral stang, sedat si dupa dezinfectarea pielii cu alcool ioda
 
• Problemele de asistenta sociala
Problemele de asistenta sociala Deoarece relatiile sociale ale individului varstnic, intrafamiliale sau generale, pot favoriza sau agrava imbolnavirile cronice, medicul si asistenta trebuie sa aiba si notiuni generale de sociologie a imbatranirii si de asistenta sociala. Deci trebuie sa formuleze si un diagnostic social. Aceast
 
• Notiuni de semiologie 7
Notiuni de semiologie Semiologia psihiatrica studiaza tulburarile care se pot produce in psihism. Pentru studiul didactic vom urmari separat tulburarile produse in sfera cognitiva, a afectivitatii si in cea a vointei si activitatii (motivationala), neuitand nici un moment ca psihicul constituie un
 
• Reguli de regim in obezitate
reguli de regim in obezitate Reguli de regim in obezitate 1. Nu mancati nimic intre mesele prescrise. 2. Nu abuzati de sare. 3. Nu consumati alcool. 4. Respectati intocmai cantitatile de alimente indicate. REGIM PENTRU O ZI (cca. 1000 calorii, 75g proteine, l00g glucide, 35g lipide) Dimineata  - 200g lapte rece sau
 
• Forme clinice
FORME CLINICE Principala forma este forma comuna generalizata, care apare sub cele trei aspecte descrise: hiperplazica, hipertrofica si mixta. Cand paniculul adipos este limitat (sub 40 kg), factorul determinant este volumul adipocitelor. Peste aceasta greutate, obezitatea este dependenta de numaru
 
Vezi toate stirile din categoria Institutii Medicale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara