
Graviola un fruct miraculos pentru sanatate
Graviola este un copac vesnic verde ce creste in regiunile tropicale. Acesta produce un fruct lung, verde, cu tepi, cunoscut sub numele de Guanabana in limba spaniola sau Soursop in engleza, care se pare ca distruge celulele canceroase.
In 1976, Institutul National impotriva Cancerului a realizat pentru prima data un studiu al acestui fruct. Rezultatele ulterioare au aratat ca „fructele, frunzele si tulpinele de Graviola sunt eficiente in distrugerea celulelor maligne “. In mod inexplicabil, rezultatele studiului nu au fost facute publice. Potrivit acestui studiu Graviola s-a dovedit a fi un puternic remediu impotriva cancerului in 20 de teste efectuate in laboratoare independente, dar nu au fost initiate alte teste care sa duca la aparitia vreunui medicament…
Un alt studiu efectuat recent si publicat in „Journal of Natural Products”, prezenta faptul ca: acetogeninele din Graviola au o putere de 10.000 ori mai mare decat medicamentul chimioterapeutic: Adriamycin. Potrivit aceluiasi studiu aceste acetogenine au avut efecte citotoxice excelente, conducand la distrugerea completa a cancerului de colon in toate testele efectuate.
De asemenea, ultimele studii au aratat ca Graviola lasa neatinse celulele sanatoase, ucigand in mod selectiv doar celulele canceroase. Spre deosebire de chimioterapie, care ataca toate celulele active de reproducere, Graviola pare a fi „remediul perfect” impotriva cancerului.
Universitatea Purdue din USA, certifica intr-un studiu faptul ca substantele gasite frunzele copacului Graviola ucid sase tipuri de celule canceroase. Potrivit acestui studiu ca acetogeninul regasit in aceste fruct din abudenta blocheaza sursele de energie ale celulelor cancerigene, distrugandu-le. Este cunoscut ca celulele cancerigene au nevoie de foarte multa energie. Graviola datorita acetogeninului continut, blocheaza ATP-ul, lipsindu-le de energia necesara, cauzand astfel moartea celulelor canceroase.
Aceeasi cercetatorii de la Universitatea Purdue au demonstrat ca din 14 tipuri de acetogene, 13 sunt mai eficace contra cancerului de san decat medicamentele de genul: Adriamycin, Vincristine si Vinblastine administrate in mod standard in aceasta afectiune.
Alte substante continute in Graviola sunt: annocatalin, annohexocin, annomo-nicin, annomontacin, annomuricatin 1/ B, annomuricin 1/ E, annomutacin, annonacin, annonacinone, annopentocin 1/C, cis-annonacin, cis-corossolone, cohibin 1/ D, corepoxylone, coronin, corossolin, corossolone, donhexocin, epomuricenin 1/B, gigantetrocin, gigantetrocin1/B, gigantetrocinone, gigantetronenin, goniothalamicin, isoannonacin, javoricin, montanacin, montecristin, muracin 1/G, muricapentocin, muricatalicin, muricatalin, muricatenol, muricatetrocin 1/B, muricatin C, muricin H, muricin I murico-reacin, murihexocin 3, murihexocin Ein durch C, murihexol, murisolin, robustocin, rolliniastatin 1 si 2, sabadelin, solamin, uvariamicin 1 si 4 xaticin.
In 2011, revista “Nutritie si Cancer” a facut publica o cercetare promitatoare ce viza efectele fructului de graviola asupra cancerului de san. Potrivit acestui articol cercetatorii au descoperit ca extractul de graviola (GFE) suprima asa-numita exprimare a oncogenei - gena care cauzeaza aparitia si dezvoltarea cancerului, in interiorul celulei canceroase mamare. Oncogena cunoscuta sub numele de receptor al factorului de crestere epidermal (EGFR) este de obicei supra-exprimata in cancerul mamar, si de aceea reprezinta tinta terapeutica ideala.
Potrivit oamenilor de stiinta “un tratament alimentar de 5 saptamani cu GFE (o alimentatie de 200 mg/kg) a redus in mod semnificativ exprimarea proteinei de EGFR, p-EGFR si p-ERK in tumorile MDA-MB-468 (cancer mamar) cu 6%, 54% si respectiv 32,5%. in ansamblu, alimentatia cu GFE a inhibat cresterea tumorilor cu 32% (P<0.01)”.
Autorii studiului au sustin faptul ca “aceste date arata ca GFE alimentar a indus o inhibare semnificativa a cresterii celulelor MDA-MB-468 in vitro si in vivo prin intermediul unui mecanism care a implicat calea de semnalizare EGFR/ERK, sugerand ca GFE ar putea avea un efect protector pentru femei impotriva cancerului mamar”.
Luand in considerare toate aceste descoperiri poate ar fi momentul potrivit pentru reintroducerea fructului graviola in tratamentele de prevenire si/sau tratare a cancerului, cum ar fi cancerul mamar si de colon.