
Minunile uleiului de rapita
Rapita este o planta uimitoare folosita la tratarea disfunctiilor erectile, prevenirea dementei, depresiei si maladiei Alzheimer.
In medicina traditionala, uleiul obtinut din rapita este folosit pentru a reduce hipertensiune, scaderea nivelului colesterolului, previnirea formarii cheagurilor de sange pe artere, diminuand, astfel, riscul aparitiei unor boli cardiovasculare.
Consumat cu regularitate uleiul de rapita are un rol important in buna functionare a creierului. Deasemnea actioneaza ca un antiinflamator al vaselor de sange, contribuie la prevenirea depresiilor, a crizelor de dementa si chiar a maladiei Alzheimer.
Specialistii sustin ca datorita acizilor grasi de tip omega3, uleiul de rapita este recomandat si in tratamentul disfunctiilor erectile, efectul fiind comparabil cu cel al macroului si al somonului. Uleiul de rapita este antioxidant si ajuta la regenerarea celulara.
Uleiul de rapita poate inlocui cu succes uleiul din floarea soarelui putand fi folosit si la asezonarea salatelor de cruditati sau poate fi adaugat la legumele pregatite la tava ori la aburi, dar si la mancarurile pe baza de carne si cartofi prajiti.
Mierea de rapita, se gaseste in forma cristalizata, si este recomandata persoanelor care sufera de boli de rinichi.