
Remedii naturiste care combat o raceala usoara
Fructe de catina alba, frunze de patlagina, flori de nalba de cultura, flori de lumanarica. Plantele se fierb impreuna in 200-300 ml apa, solutia se lasa la racit si se face gargara de 3 ori pe zi.
In usturoi s-au descoperit mai mult de 20 de substante antivirale si antibacteriene. Pentru a preveni raceala sau imbolnavirea de gripa, mestecati cite o jumatate de catel de usturoi dimineata, la prinz si seara. Daca raceala v-a prins deja, zdrobiti 5-6 catei de usturoi, amestecati cu 10 lingurite de miere si luati din acest preparat cite o lingurita, din jumatate in jumatate de ora.
Sucul de lamaie. Fructul se stoarce intr-un pahar, iar la sucul obtinut se adauga 2 lingurite de miere si coaja rasa anterior, apoi se completeaza restul cu apa. Se lasa la macerat 1-2 ore, dupa care se bea. Se beau 3-4 pahare intr-un interval de 12 ore.
Tinctura de propolis, cate 1 lingurita dimineata si seara cu putin ceai.
Echinaceea sub forma de extract, tinctura sau comprimate. Administrarea inca de la debutul gripei si pana la ultimul stadiu al ei
Tratamentul sinuzitei cu hrean. O cura de 5 zile, aplicare de 1-2 ori pe zi
Impachetare calda cu infuzie de flori de tei sau soc;
Frectii cu otet de menta, salvie sau levantica;
Hrean. Se pun pe frunte 2-3 linguri de hrean ras, invelit intr-o batista. Hreanul se tine 5-30 de minute pe frunte si la radacina nasului. Persoanele cu piele sensibila vor tine mai putin cataplasma.
Macesele sunt cea mai importanta sursa de vitamina C. O portie de o lingurita de macese pe zi, pentru prevenirea gripei sau doua-trei lingurite de pulbere de macese atunci cand suntem bolnavi.
Catina. La 100g miere se adauga 30 g fructe de catina, se lasa la macerat 3-7 zile, dupa care se dau copiilor cate 2 lingurite/zi, iar adultilor 2 linguri/zi. Se ia pana la ora 14, deoarece este puternic energizant si seara poate produce palpitatii si somn agitat.
Inhalatii cu ulei de pin sau ulei de pin sub forma de picaturi (nu mai mult de 6 picaturi/zi)