Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


tetania sau spasmofilia

 

TETANIA SAU SPASMOFILIA
Tetania sau spasmofilia este caracterizata, pe langa hipocalcemie si hipofosfatemie, si prin dereglari endocrine paratiroidiene. Boala va fi descrisa la capitolul discriniilor. Calciul sanguin, de la 9 - 11 mg% - cat este normal - scade. Bolnavii fac accesul sau criza de tetanie, caracterizata patogenetic printr-o excitabilitate neuro-musculara crescuta. Clinic, aceasta se traduce printr-o contractura a muschilor, realizand mana de mamos (semnul Trousseau) - semn patognomonic - sau spasm pe musculatura digestiva, respiratorie (cand se produc sufocatii) si o stare de iritabilitate nervoasa deosebita. Calciul administrat intravenos (bromura de calciu sau clorura de calciu) remite criza, ramanand ca ulterior sa se trateze tetania latenta (vezi capitolul Boli endocrine).
  VITAMINA E (tocoferol)
Origine: numita si tocoferol sau vitamina antisterila, este de origine mixta - vegetala si animala. Se gaseste indeosebi in graminee (cereale, telina, maces, andive, varza, fasole, mazare, salata, spanac, mere, seminte de mar), uleiuri vegetale, ca si in lapte, branzeturi, oua carne, unt. Proprietati: Rezista la temperaturi mari (200°); are o rezistenta mai scazuta la ultraviolete si oxigen; este distrusa de grasimile rancede. Ea are proprietati antioxidante si de protectie fata de vitaminele A si D. Are rol in metabolismul lipidelor, glucidelor si proteinelor (in sinteza hormonilor hipofizei anterioare), in metabolismul mineral si al apei (edemele cronice). Rolul sau cel mai important este in mentinerea troficitatii aparatului germinativ. Carenta de vitamina E la barbat este mai grava, alterand ireversibil functia de reproducere. La femeie, compromite sarcina si evolutia ei prin moartea fatului, de unde si numele de vitamina fertilitatii sau antisterila. Mai mentionam rolul sau antiinfectios (in neuroviroze) si antiscleros (scleroze pulmonare, Dupuytren etc.), ca si rolul sau in combaterea distrofiilor musculare si osoase. In comert se prezinta sub forma de fiole sau de drajeuri.
13.1.3.1. CARENTA DE VITAMINA  E
Etiologie: carenta apare cand alimentatia este dominata de produse fainoase rafmate, sau in insuficientele hepato-pancreatice, care impiedica utilizarea vit. E. Patogenie: nidatia oului fecundat nu se poate face fara vit. E. indispensabila proliferarii endometrului. Astfel se explica sterilitatea ca si avortul spontan. De asemenea, moartea embrionului mai este determinata si de produsii toxici rezultati din viciul in metabolismul lipidelor - datorita lipsei vit. E. Simptomatologie: semnele sunt variate - la fete pubertatea este intarziata iar la femei apar tulburari in ciclu (dismenoree, polimenoree etc.); sterilitatea este aproape certa atat la barbat, cat si la femeie, iar avortul spontan apare In primele trei luni Diagnosticul este foarte dificil, anamneza fiind de extrema importanta. Evolutie - Prognostic: evolutia este severa si prognosticul rezervat in formele cand carenta este marcata. Tratament - Profilaxie: o alimentatie bogata in vit. E (paine neagra, laptuci, oua, lapte etc.), ca si administrarea de vit. E. in drajeuri sau infectii intramusculare constituie si tratamentul, si profilaxia bolii.
VITAMINA K
Origine: se gaseste in produse vegetale, ca urzici, varza, rosii, conopida, morcov, cartofi, unele bacterii, cat si in ficat. Se cunosc doua vitamine K (K1 , K2) sintetic, a fost preparata vitamina K3. In organism este sintetizata de flora microbiana intestinala. Proprietati: vitamina K rezultata la nivelul intestinului si ajunsa la ficat contribuie la sinteza protrombinei - factor important in procesul de coagulare. In stare normala nu poate exista avitaminoza K, dat fiind sinteza ei de catre flora bacteriana intestinala amilotica si proteolitica.
CARENTA DE VITAMINA K
Etiopatogenie: carenta de vit. K o intalnim: cand flora microbiana intestinala este sterilizata prin folosirea de antibiotice cu spectru larg de actiune si timp indelungat; in cazuri de leziuni hepatobiliare si intestinale; la nou-nascut, cand lipseste flora microbiana intestinala. In toate aceste cazuri, va scadea protrombina - datorita lipsei vit. K. sau tulburarilor de resorbtie generate de sararile biliare - si se va produce sindromul hemoragic.
Simptomatologie: carenta de vit. K se traduce clinic prin aparitia hcmoragiilor - fie externe (epistaxix, hematoame etc.), fie interne (melene, hematemeze, hematurii etc.). Evolutie - Complicatii: evolutia este progresiva si poate fi agravata de complicative hemoragice - in cazurile de leziuni hepatice severe. Altfel, carenta are un prognostic favorabil. Tratament - Profilaxie: se administreaza ceea ce lipseste organismului - vit. K. - in injectii intramusculare, una sau mai multe fiole pe zi. Profilactice - atentie la administrarea antibioticelor, la care se asociaza vit. B complex, iaurt, pentru a se evita inhibarea florei microbiene intestinale.
  VITAMINA B1 (aneurina, tiamina)
Se mai numeste antinevritica, dupa rolul ei, sau anti-beriberica, dupa boala beri-beri, care survine in cazul lipsei vit. B1 din organism. Origine si rol: se gaseste in vegetale, cele mai bogate surse fiind drojdia de bere, coaja cerealelor (orezul), taratele; de asemenea, se mai gaseste in carne, ficat, rinichi, oua. Cu o compozitie chimica complexa (este singura vitamina cunoscuta ce contine sulf), ea are un important rol in metabolism (glucide, lipide, proteine si apa). Este diuretica, lipsa ei dand cunoscutul edem din beri-beri, ce poate merge pana la anasarca. De asemenea, are rol important in functia sistemelor nervos, muscular si a cordului, lipsa ei din organism dand nastere avitaminozei B1 numita si boala beri-beri.
  BERI-BERI SAU AVITAMINOZA B1
Etiologie: este cunoscuta din timpuri foarte vechi, si a aparut mai inainte la popoarele mari consumatoare de orez decorticat din Extremul Orient, Africa etc.; de asemenea, la alcoolici, diabetici, in unele boli infectioase, la subnutriti etc. Simptomatologie: boala se manifesta prin 3 feluri de tulburari: nervoase, cardio-vasculare si edeme. Nervoase - interesand indeosebi sistemul nervos periferic si dand polinevritele (dureri in extremitati, paralizii, cu abolirea reflexelor osteotendinoase, atrofii musculare etc.). Cardiace - dispnee, cord mare, insuficienta cardiaca (neinfluentata de digitala). Metabolice - edemele maleolare, care se intind pana la generalizare dand anasarca. Digestive - anorexie, greata, voma, constipatie. Evolutie - Complicatii: evolutia este severa daca nu se combate carenta. Ea poate fi agravata prin complicatii + infectii diferite, insuficienta cardiaca, ocluzii intestinale (ileus dinamic). Tratament: a) Curativ - alimentatie completa (drojdie-de-bere, paine integrala, carne, oua etc. si mai putine glucide); vit. B1 20 - 50 - 100 mg/zi injectabila; tratament fizical, electroterapie, bai galvanice, faradice pentru nevrite, polinevrite etc. b) Profilactic - alimentatie completa cu continut in vit. B1 (drojdie-de-bere, faina integrala de grau etc.).
VITAMINA B2 (lactoflavina, riboflavina)
Origine si constitute: numita si vitamina de crestere, are o raspandire mare in ambele regnuri - animal si vegetal. Este ubicuitara, gasindu-se in painea alba, mazare, fasolea, verde, spanac, salata, rosii, lapte, carne, oua. Cu o compozitie chimica complexa (contine un glucid numit riboza), este de culoare galbena, face parte din grupul pigmentilor numiti flavine si este distrusa de ultraviolete. Proprietati: riboflavina este un constituent celular, jucand un rol extrem de important in procesele de crestere si respiratie celulara, datorita faptului ca intra in componenta fermentului respirator galben Warburg. Mai are rol metabolic (lipide, proteine, glucide -scade glicemia la diabetici). Participa la procesele de oxidare si fosforilare.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Vitamina B7
Vitamina B7 Vitamina B7 Vitamina B7 este una din putinele vitamine care trec in lichidul cefalorahidian si astfel este direct implicata in metabolismul chimic al creierului. Vitamina B7 joaca un rol foarte important in eliminarea substantelor toxice din organism facilitand functionarea ficatului si vezicii
 
• Vitamina M
Vitamina M Vitamina M (acidul folic) Acidul folic - este format din acizii glutamic si paraaminobenzoic, legati de pteridina - un pigment galben, pe care il gasim in aripile fluturilor si in toate alimentele, dar mai mult in ficat, muschi si drojdia de bere, spanac. Proprietati: si el are rol in metabolis
 
• Acidul folic
Acidul folic Acidul folic Acidul folic - este format din acizii glutamic si paraaminobenzoic, legati de pteridina - un pigment galben, pe care il gasim in aripile fluturilor si in toate alimentele, dar mai mult in ficat, muschi si drojdia de bere, spanac. Proprietati: si el are rol in metabolism, participan
 
• Vitamina E - vitamina sanatatii
Vitamina E - vitamina sanatatii Datorita capacitatii sale puternic antioxidativa, vitamina E are un rol vital si complex in organismul uman. Vitamina E are rol protector asupra vitaminei A, a carotenilor si a acizilor grasi nesaturati prevenind astfel, imbatranirea si aparitia ateroscelozei. Depozitarea glicogenului in ficat si mu
 
• Rolul vitaminelor in corpul nostru
Rolul vitaminelor in corpul nostru Rolul vitaminelor in corpul nostru Vitaminele sunt catalizatori biologici, jucand rol de cofactori sau de activatori ai unor enzime. Astfel, vitamina B2 este coenzima flavinenzimelor, vitamina B1 reprezinta coenzima decarboxilazelor, vitamina B6 - prin fosforilare - formeaza coenzima transamina
 
Vezi toate stirile din categoria Vitamine

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara