Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Semiologia esofagului Semiologia esofagului
Semiologia esofagului Simptomele fimctionale constatu in disfagie, dureri si regurgitare - complex
Mai mult...
Ischemia arteriala cronica Ischemia arteriala cronica
Ischemia arteriala cronica Apare in arteroscleroza obliteranta a membrelor pelviene, in trombangei
Mai mult...
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X Y Z

Echipa Ekilibrium recomanda:
Bioharmonex

Bioharmonex

Hematomul epidural

Descriere hematomul epidural

Hematomul epidural reprezinta o acumulare de sange intre membrana groasa a sistemului nervos central si craniu sub forma unei leziuni traumatice. Dura mater (membrana groasa a sistemului nervos) poate acoperii maduva spinala astfel ca sangele epidural se poate acumula in coloana spinala. De cele mai multe ori din cauza traumei conditia are potential fatal, fiindca hematomul epidural poate creste presiunea in spatiul intracranian si poate compresa tesutul delicat al creierului.

Statistic s-a demonstrat ca dintre pacientii cu hematoame epidurale pentru 15-20% este fatal. S-a constatat in timp ca aceasta conditie este prezenta la 1-3 % dintre pacientii cu leziuni la cap. Sangerarile epidurale (de asemenea si cele subdurale sau subarahnoidiene) sunt extraaxiale aparand in afara tesutului cerebral. Hemoragiile axiale (clasificate in hemoragii intraparenchimatoase si intraventriculare) apar in interiorul tesutului cerebral.

Sangerarea epidurala este rapida fiindca apare din artere, astfel incat poate sa creasca pana la dimensiunea maxima, in 6-8 ore, acumuland intre 25 si 75 cm3 de sange in spatiul intracranian. In momentul in care hematomul se mareste si se extinde, dura mater se va indeparta de craniu determinand o cefalee intensa.

Creierul se va deplasa in momentul in care hemoragiile epidurale cresc in dimensiune si totodata creste si hemoragia intracraniana; de asemenea se va pierde si aportul de sange si se poate ajunge pana la strivirea craniului. Cu cat hematomul este mai mare cu atat leziunea este mai severa. Daca sangerarea epidurala se mareste rapid si compreseaza trunchiul cerebral, aceasta poate duce la inconstienta. Ne putem da seama daca o persoana este inconstienta prin pozitia anormala si raspunsul  anormal al pupilelor la lumina.

Putem observa ca hematomul epidural apare sub forma convexa la o scanare CT si RMN, fiindca dezvoltarea sa se va opri la suturile craniului unde dura mater este strans legata la craniu. Denumirea de lentiforme este de la faptul ca hematoamele epidurale au un aspect de lentila.
Sangerarea epidurala poate sa apara singura sau  in combinatie cu cele subdurale. Prin scanarea CT s-a aratat ca la circa 20% dintre pacientii inconstienti s-au descoperit hematoame subdurale sau epidurale. Uneori pacientii isi pot recapata cunostinta pentru cateva minute. Aceasta se numeste interval lucid, pentru ca apoi sa recada rapid in inconstienta.

Diagnosticul unei hemoragii epidurale se poate face numai in intervalul de luciditate (care depinde de extinderea leziunii)  . Daca pacientul nu va fi tratat cu promptitudine chirurgical, acesta va deceda.
 

Cauza hematomului epidural

Una din cauzele principale a hematoamelor epidurale este traumatismul unde poate sa apara hemoragia spontana. 10% dintre hemoragii pot fi venoase.
Hematomul epidural este rezultatul unei lovituri la cap. Regiunea pterion care acopera artera meningee mijlocie este mai slaba si are predispozitie la leziuni. Din aceasta cauza 20-30% dintre hematoamele epidurale apar in afara osului temporal. Creierul se lezeaza datorita proeminentelor din interiorul craniului. Hematomul epidural este descoperit de regula in aceeasi parte unde creierul a suferit lovitura, iar in cazuri foarte rare datoreaza unei leziuni contralaterale.

 La hematoamele epidurale (ca si alte tipuri de hematoame intracraniene) singele se poate aspira chirurgical pentru a inlatura masa si a reduce presiunea asupra creierului. Printr-o interventie neurochirurgicala se poate inlatura hematomul, interventia numindu-se craniotomie sau gaura de sfredel.
Putem spune ca avem un pronostic bun daca pacientul a avut un moment de luciditate,decat daca pacientul era in coma  de la momentul leziunii. Pacientii cu scor Glasgow de 3 au avantajul unei evolutii mai bune daca se intervine chirurgical imediat, asta fata de alte tipuri de hematoame intracraniene.
Stim ca hematomul epidural poate fi intracranian sau spinal.

Hematomul epidural intracranian se regaseste la circa 2% dintre pacientii cu lovituri la cap si 5-15% la cei cu leziuni fatale la cap. Aceasta este cea mai severa complicatie a leziunilor craniene si necesita diagnostic si interventie chirurgicala imediate. Poate fi acut, subacut sau cronic.
Hematomul epidural intracranian este rezultatul dintre contactul puternic linear cu o forta in calvarie care duce la separarea durei periostiale de os si intreruperea vaselor interpuse din cauza stressului mecanic.

Fracturile de craniu se regasesc la 95% dintre adulti si sunt intalnite mult mai putin la copii datorita plasticitatii calvariei imature. Structurile arteriale sau venoase pot fi comprimate si compromise determinand o acumulare rapida de sange. Cand sursele venoase sunt implicate, atunci avem manifestari cronice sau tardive. Dezvoltarea hematomului este de regula limitata de suturile craniului prin legarea strinsa al durei in acest loc. Totusi s-a constatat ca in foarte rare cazuri hematoamele epidurale pot traversa suturile.

Regiunea temporoparietala si artera meningeala medie sunt implicate cel mai adesea desi artera etmoidala anterioara poate fi implciata in leziunile frontale, sinusul sigmoid sau transvers in cele occipitale si sinusul sagital superior in trauma vertexului. Hematoamele epidurale bilaterale se regasesc la  2 pana la 10% dintre toate hematoamele acute la adulti. Sunt foarte rare la copii. Pana la 5% dintre cazurile de hematoame epidurale sunt reprezentate de hematoamele din fosa epidurala posterioara.

Hematomul epidural spinal este spontan sau este rezultatul unei traume mici (punctia lombara sau anestezia epidurala). De regula se asociaza cu anticoagularea, tromboza, discraziile singelui, coagulopatiile, trombocitopenia, neoplasmele sau malformatiile vasculare.
Hematomul epidural  mai poate fi cauzat si de sangerarea din spatiul epidural al coloanei. Hematomul poate fi spontan in timpul nasterii sau ca o complicatie rara al anesteziei epidurale sau chirurgiei in laminectomie.
Anatomia spatiului epidural al hematomului este altfel fata de anatomia hematomului cranian. In coloana, spatiul epidural contine tesut gras, iar in plexul venos epidural gasim o retea de vene cu perete subtire. In acest caz sangerarea este probabil venoasa. Aceste leziuni se datoreaza atat anomaliilor anatomice cat si discraziilor sangelui.
Leziunile pot provoca opresiune pe maduva spinala sau sindromul de coada de cal cu durere, slabiciune musculara sau disfunctie a vezicii urinare sau intestinului.

 

Tratamente naturiste pentru Hematomul epidural

Bioharmonex
Pret: 3026 RON
*TVA inclus
 


Promotiile saptamanii

CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara