Beneficiile uleiului de struguri
Uleiul de struguri este un excelent adaos in salate, in sosuri, in diferitele feluri de mancare, ce nu presupun prepararea la foc, intrucat incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice.
Doza zilnica recomadata este de maximum patru linguri, ce se pot consuma ca atare (in cazul problemelor cu stomacale) sau in hrana. Extern, acesta se foloseste ca ulei de masaj pentru piele, ajutand la mentinerea elasticitatii pielii.
Utilizarea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau chiar arterita (reumatismul din ce in ce mai des intalnit atat la tineri, cat si la varstnici).
A fost demonstrat ca o parte din substantele care se regasesc in samburii de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne precum: chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare.
Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E - cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind la stimularea imunitatii.