Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

Sifilisul si-a facut aparitia pentru prima oara in Europa catre sfarsitul veacului al XV-lea, ceea ce indreptateste pe majoritatea cercetatorilor sa afirme ca a fost importat din America dupa primele calatorii facute in Lumea Noua. Datorita contagiozitatii sale extreme si conditiilor favorizante reprezentate de razboaiele care bantuiau in acel timp, boala s-a intins cu repeziciune in toata Europa centrala si de vest, provocand numeroase victime. In tara noastra, sifilisul a fost semnalat pentru prima oara in 1501, sub denumirea de boala franceza, care ulterior s-a transformat in sfrentie, nume intalnit in unele cronici, mai ales in Ardeal.
Spirocheta palida, agentul cauzal al sifilisului, este un microb in forma de spirala, animat de o serie de miscari care-i permit sa patrunda mai usor, in special prin locurile unde pielea sau mucoasele prezinta pleznituri sau rosaturi. Spirocheta este putin rezistenta la frig, caldura, antiseptice, chiar si sapunul o omoara imediat. De aici reiese importanta spalarii cu apa si sapun sau a folosirii unor antiseptice slabe dupa raportul sexual pentru prevenirea sifilisului care, dupa cum vom vedea mai jos, atunci cand nu este tratat, este deosebit de periculos, atat pentru bolnavul insusi, cat si pentru cei din jurul sau. In imensa majoritate a cazurilor molipsirea se face de la om la om, prin raporturi sexuale: la nivelul organelor genitale ale persoanei sanatoase ajung spirochetele provenite din leziunile deschise ale partenerului bolnav,in mod cu totul exceptional transmiterea se poate face prin sangele unui bolnav (in cazul unei transfuzii), prin laptele unei femei gravide sau chiar si indirect cu ajutorul unor obiecte (burete, perie de dinti, pahar, prosop) care au venit in atingere cu ranile deschise ale unui bolnav de sifilis. Datorita slabei rezistente a spirochetelor in mediul extern, molipsirea indirecta ramane totusi o raritate.
Evolutia sifilisului a fost impartita in trei mari perioade:
Perioada primara, apare dupa un interval de 21 - 27 de zile de la data raportului sexual cu persoana bolnava, interval lipsit de orice fel de semne de imbolnavire. Prima manifestare a sifilisului, sancrul sifilitic sau sifilomul primar, apare in regiunea genitala. Acesta se prezinta ca o rosatura rotunda sau ovalara, de dimensiuni variabile intre aceea a unui bob de linte si a unei monede mici, tare la pipait (sancru tare) si complet nedureroasa, caracter foarte important. De altfel, dorim sa subliniam, cu titlu de invitatia la un surplus de vigilenta, faptul ca o boala atat de grava cum este sifilisul evolueaza ani de zile in organismul uman fara sa produca nici un fel de durere. De-abia mult mai tarziu, atunci cand sifilisul se localizeaza in sistemul nervos sau in unele organe vitale, poate sa se insoteasca de dureri datorite lezarii organelor in cauza. Lipsa durerilor face ca numeroase persoane sa trateze cu indiferenta multe dintre manifestarile sifilitice, pe care le pune pe seama unor procese banale si sa nu solicite consultarea unui medic de specialitate. Iata o mare greseala deoarece, cu toata lipsa durerilor, infectia sifilitica poate provoca in organism mari tulburari, terminate in unele cazuri cu mani¬festari de nebunie, distrugeri de organe si chiar pierderea vietii. Dupa 6-8 zile de la aparitia sancrului bolnavul observa umflarea ganglionilor (adenita) de la radacina coapselor (stinghie). Dar nici aceasta adenita cu ganglioni tari si mobili nu este dureroasa fapt care, din nefericire, linisteste pe unii bolnavi. Asa cum au fost descrise, sancrul sifilitic si, adenita persista timp de 45 de zile, apoi sifilomul primar se cicatrizeaza, chiar fara nici un tratament. Bineinteles ca in tot acest rastimp bolnavul este foarte contagios, el putand sa transmita spirochetele la toate persoanele cu care vine in contact prin raporturi sexuale sau chiar accidental cu ajutorul mainilor infectate sau a rufariei. Dupa 45 de zile, spirochetele navalesc in numar foarte mare in sange si se raspandesc in tot corpul, provocand simptomele perioadei secundare.
Perioada secundara se instaleaza, dupa cum am aratat, cam la 45 de zile de la aparitia sifilomului primar, adica la aproximativ 70 de zile de la raportul sexual infectant, la aceasta faza, microbii sunt purtati da sange prin tot corpul, provocand simptome foarte variate, in raport cu locul unde ei se fixeaza. Astfel, in gura si pe faringe pot aparea niste placi rosietice acoperite uneori cu un depozit albicios (placile mucoase); pe piele pot aparea mici pete roz (rozeola sifilitica) sau leziuni proeminente, tari la pipait, de culoare rosie-bruna (sifilidele papuloase), acoperite uneori de o scuama (sifilidele papulo-scuamoase), sau de o mica eroziune (sifilidele papulo-erozive). In regiunile mai umede si supuse frecaturilor, spre exemplu regiunile genitale, se pot forma placi mai mari, proeminente, zemuinde, rosii-brune, care degajeaza un miros urat (sifilidele papulo-hipertrofice). Subliniem doua caractere mai importante ale acestor leziuni: pe de o parte nici ele nu sunt dureroase, iar pe de alta parte aspectul clinic sub care se prezinta este foarte variat. Din aceste motive, orice persoana care observa aparitia pe piele a unor leziuni, oricat de banale ar parea ele, trebuie sa consulte de indata medicul pentru a se asigura ca nu a contractat un sifilis. Daca imbolnavirea s-a produs, cu un tratament energic, administrat in serviciile de specialitate, se pot evita urmarile deosebit de grave ale acestei boli.
Perioada tertiara. Dupa 2 - 3 ani de la inceputul bolii, rastimp in care eruptiile de tip secundar s-au succedat de cateva ori, intretaiate de perioade lipsite de orice fel de manifestari, spirochetele se localizeaza in anumite organe sau tesuturi unde dau nastere leziunilor de tip tertiar, profunde si cu un caracter distructiv foarte pronuntat. Caracteristice perioadei tertiare sunt gomele sifilitice, formatiuni nodulare localizate sub piele, in oase, in ficat, rinichi, etc, care pot atinge dimensiunea unui ou, provocand distrugerea tesutului sau organului unde evolueaza. Pe piele se mai pot intalni sifilidele tuberoase, formatiuni nodulare profunde, care lasa cicatrice pe locurile unde s-au dezvoltat. Cele mai periculoase localizari tardive ale spirochetelor se produc insa in sistemul nervos si in aparatul circulator. In sistemul nervos infectia sifilitica provoaca mai ales doua afectiuni: tabesul si paralizia generala progresiva, ambele deosebit de grave, insotite de manifestari de nebunie si care duc in ultima instanta la moarte. In sistemul circulator, leziunile cele mai grave se formeaza pe artere si in special pe artera aorta, putand duce la rupturi vasculare cu moarte fulgeratoare.
Iata deci cum infectia sifilitica, incepand cu acea mica rana situata in zona organelor genitale, care diagnosticata si tratata la timp se vindeca fara nici un fel de urmari, poate provoca, in caz contrar, mari distrugeri in organismul bolnav, ducand chiar la pierderea vietii persoanei in cauza.
Examenul de laborator. In faza primara a bolii, prin examinarea la ultramicroscop a secretiei recoltate din sancrul sifilitic, se pot pune in evidenta spirochetele vii, animate de miscari caracteristice.
Tot in faza primara, dupa 2-3 saptamani de existenta a sancrului, adica la circa o luna si jumatate de la raportul sexual infectant, apar in sangele bolnavilor de sifilis anumite modificari. Acestea se pot pune in evidenta cu ajutorul unor analize dintre care cea mai cunoscuta este reactia Wassermann. Analizele de sange pentru sifilis sunt negative in tot cursul perioadei de incubatie si inca 15- 20 de zile din perioada primara, desi persoana este bolnava. Analiza ramane pozitiva de-a lungul intregii perioade secundare. In faza tertiara a bolii, infectia fiind foarte localizata si stabilindu-se anumite fenomene de imunitate, in mai mult de jumatate a cazurilor analizele de sange sunt negative, desi bolnavii respectivi sufera de sifilis. Intensitatea analizei se apreciaza prin unul pana la patru semne de plus ( + ). In cazuri cu totul exceptionale, pot aparea analize pozitive, in special slab pozitive (+ sau ++), la bolnavi suferind de alte afectiuni decat sifilisul (bolnavi de malarie, de ficat etc.) sau in cursul sarcinii la femei. Toate aceste cazuri se analizeaza cu toata atentia de medic pentru a se decide daca persoana respectiva are sau nu sifilis. Analiza Wassermann este un foarte bun mijloc pentru diagnosticul infectiei sifilitice. Din cauza simptomelor foarte discrete si banale prin care se manifesta uneori sifilisul, tinand seama si de gravitatea acestei boli, este foarte prudent ca toti oamenii sa-si controleze sanatatea prin aceasta analiza.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Sindromul spleno adenic
Sindromul spleno adenic Sindromul spleno adenic In acest grup, caracterizat prin marirea de volum a splinei, si hipertrofie  ganglionara, sunt incluse patru subgrupe cu/sau fara modificari sanguine. Subgrupul cu leucocitoza si limfocitoza cuprinde ca tip reprezentativ leucemia limfoida, boala in care exista o ade
 
• Sindromul splenic pur
Sindromul splenic pur Sindromul splenic pur In acest grup se includ situatiile patologice in care gasim de obiciei numai marirea de volum a splinei, fara interesarea ficatului si a ganglionilor. Este necesara insa o explorare hematologica intrucat in majoritatea cazurilor, acest criteriu sta la baza diferenttieril
 
• Punctia ganglionara
Punctia ganglionara Punctia ganglionara Se stie ca ganglionul limfatic este un organ limfopoietic activ, cu participare in procesele imunitare, iar ca organ al sistemului reticulo-histiocitar, pastreaza potenta multipla celuloformatoare (reticulara, histiocitara, hematopoietica). O adenopatie poate fi conseci
 
• Punctia splenica
Punctia splenica Punctia splenica Examenul morfologic al splinei se practica intr-un numar redus de cazuri, atunci cand datele clinice si biologice obisnuite nu sunt concludente. Punctia splenica nu este lipsita de riscuri, de acea se vor evita bolnavii cu suspiciuni de chist hidatic - soc anafilatic difuzarea
 
• Tulburari in irigarea rinichiului
Tulburari  in irigarea rinichiului Tulburari  in irigarea rinichiului In medicina  experimentala (pe animale) au putut fi produsi  prin simpla micsorare  a  debitului sanguin renal. In aceste conditii  sunt excretate cantitati  crescute de protein ce sunt  considerate ca prima etapa in&nb
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni genitale si renale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara