Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
eliminarea calcului

De indata ce colica litiazica a cedat, se efectueaza o radiografie pentru confirmarea diagnosticului. Cu ajutorul radiografiei este posibila stabilirea sediului, dimensiunii si formei calculului, iar pe baza acestora se elaboreaza planul terapeutic. Cand sunt sanse pentrueliminarea spontana a calcului ele vor fi favorizate prin diferite mijloace. Este bine ca bolnavul sa stie ca 60—80°/o din calculii ureterali se elimina spontan.   

Doua treimi din calculii ureterali se elimina spontan.

Inainte de inceperea tratamentului se va explica bolnavului ca durerile violente din colica au si o semnificatie pozitiva  si anume: migrarea in jos a calculului. Multi  bolnavi nu sunt receptivi la aceasta consolare. De altfel astazi nu se mai admite conceptia ca pentru eliminarea calculului este indispensabila colica si de aceea  durerile se combat cu mijloace multiple. Posibilitatile de facilitare a eliminarii calculului sunt variate si se utilizeaza asociate:

Miscarea. Dupa stingerea fazei acute, repausul la pat este  daunator. Se recomanda miscari active:   plimbarile,  urcarea  treptelor,   sariturile   cu   coarda,   tenisul,   mersul   cu   bicicicleta inotul  in apa calda etc. Se va avea grija ca in dorinta de a elimina calculul cat mai  repede sa nu se faca abuzuri (surmenaj) Eliminarea calculului nu poate fi obtinuta cu forta! Capacitatea e munca a bolnavului in perioada de eliminare a calculului depinde de specificul ocupatiei bolnavului. Persoanele care presteaza predominant munca fizica isi pot continua activitatea cu conditia sa nu ocupe locuri de munca ce le pot periclita viata   (cosari, invelitori de case, zidari, soferi pe autobuze etc ). La cei cu munca intelectuala se recomanda scutiri de serviciu pentru a li se da prilejul sa faca multa miscare fizica.

Cresterea diurezei este o alta metoda prin care se poate obtine evacuarea calcului. O conditie pentru reusita metodei este integritatea functiei renale. In masura in care un aport crescut de apa nu este contraindicate pentru o  suferinta cardiaca, socul cu apa este foarte eficent in producerea fluxului renal crescut. Pentru aceasta bolnavul trebuie sa bea 2—4 litri lichide pe zi. In principiu este indiferent ce lichide  se consuma. Bolnavul are la alegere: ape minerale sucuri de fructe diluate cu apa, ceai diuretic sau cafea foarte diluata. Cura de fructe (pepene, struguri pere). Socurile cu bere sunt foarte agreate si de cele mai multe ori eficiente. Efectul diuretic remarcabil al berii este recunoscut. La acesta se adauga alte calitati ca  diminuarea perceptiei dureroase, cresterea irigarii sanguine renale si disparitia spasmelor in zona de localizare a calculului. Nu se va consuma bere cu continut crescut in alcool, deoarece se poate ajunge la betie inainte de ingestia cantitatii necesare. Efectul socului cu lichide poate fi sustinut si amplificat prin administrarea concomitenta de medicamente diuretice. Acestea se prezinta sub forma injectabila sau de comprimate ce cresc functia de excretie a rinichiului, prin scaderca reabsorbtiei apei. Este indicat  ca  diureticele  sa fie  administrate  dimineata pentru ca efectul sa se   produca  in   cursul   zilei  si somnul de noapte sa  nu fie perturbat.

O diureza remarcabila se poate obtine si prin perfuzii cu solutii glucozate, concomitet cu consumul crescut de lichide pe calea bucala. Se recomanda ca terapia cu lichide sa fie practicata sub control medical  deoarece  aplicarea incorecta nu este lipsita, de riscuri. Cand excretia de urina nu este proportionala  cu cantitatea de lichide ingerate, organismul retine excesul de apa si apar edeme.

Pe de alta parte, o diureza fortata poate duce la saracirea organismului in unele saruri de importanta vitala. De aceea este necesar ca dupa catva timp medicul sa practice unele analize. Bolnavul poate efectua un control sumar, masurand exact cantitatea de lichide consumate, urina eliminata in 24 de ore si cantarindu-se zilnic. In aprecierea rezultatelor se va avea in vedere ca organismul pierde zilnic prin perspiratie insensibila (transpiratie si respiratie) pana la un litru de apa. In timpul socului de apa bolnavul va controla ingestia si excretia, se va cantari zilnic. Va consuma cu un litru mai mult decat cantitatea de urina eliminata.

Tratamentul medicamentos. Medicamentele care fac parte din grupa uleiurilor eterice se  administreaza   cu  succes numai in colica renala, ci si in perioada in care se incearca  evacuarea calculului. Uleiurile eterice accentueaza mobilitatea peretilor ureterali si duc la lichidarea spasmelor. In plus imbunatatesc irigarea sanguina a rinichiului si cresc cantitatea  de urina excretata.

Uneori calculul se fixeaza undeva pe traiectul ureterului fara a produce colici (calcul  ureteral  in  repaus).   In aceste cazuri miscarile peretilor ureterali pot fi activate prin intermediul unor preparate hormonale hipofizare, care duc la mobilizarea  calculului. De un ajutor pretios in acest sens sunt baile fierbinti de sezut, impachetarile, baile de nisip etc.

Adesea se mai prescrie glicerina in ideea ca se elimina ca atare in urina, exercitand un oarecare efect lubrifiant local. Aceasta conceptie este inexacta. Glicerina este metabolizata in organism aproape in intregime si devine active in urina abia dupa depasirea unor doze nocive. Datorita toxicitatii sale asupra ficatului si rinichiului si a ineficientei sale  folosirea glicerinei este contraindicata astazi. Intarzierea tranzitului intestinal se combate prin clisme inalte si laxative. Inviorarea miscarilor anselor intestinale influenteaza peristaltismul ureteral si de multe ori, dupa o  evacuare masiva intestinala, se elimina si calculul.

Cura de evacuare a calculului se considera incheiata abia atunci cand bolnavul tine calculul in mana. Calculii mici declanseaza colici violente, dar apoi se elimina neobservati. De aceea este necesar ca de la primul puseu al colicii, pana la evacuarea cu success a calculului, urina sa fie strecurata cu atentie. Aceasta  poate  face cu ajutorul unei strecuratori foarte fine sau a unui filtru. Este bine ca bolnavul sa le poarte permanent asupa sa. Trece urina prin  ele, le spala intr-o punga de material plastic. In felul acesta se pot descoperi calcul foarte mici si bolnavul nu este legat de folosirea unor vase.

De multe ori un calcul mic insa poros se fragmenteaza in timpul pasajului ureteral si bolnavul elimina    fragmente minuscule, acestea trebuie pastrate pentru a fi supuse unei analize chimice. Numai prin  cunoasterea exacta a structurii calculi este posibila o profilaxie eficienta. Merita subliniata lipsa oricarei  relatii intre dimensiunea calculului si intensitatea  durerilor   din   colica. Calculii   mici, oxalici cu suprafata rugoasa, determina dureri mari, in timp ce altii, mari dar cu suprafata neteda se pot elimina aproape neobservati.

Eliminarea  calculului   trebuie   supravegheata   de medic.

Chiar daca incercarile nu sunt incununate imediat de success nu trebuie dezarmat. Uneori calculul se  elimina numai dupa cateva saptamani. Masuri urgent se impun numai in cazul unor complicatii cum ar fi obstuctia completa a caii urinara marcata sau instalarea unei infectii urinare anuntata prin febra si frison. O regula de mult  cunoscuta si verificata spune ca un calcul nu trebuie sa fie lasat mai mult de 6 saptamani pe acelasi loc in ureter. Iritatia locala permanenta a peretelui ureteral prin prezenta calculului determina modificari inflamatorii care evolueaza dupa indepartarea calculului spre stenozarea lumenului  ureteral, urmata de dificultati in evacuarea urinii.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Sindromul spleno adenic
Sindromul spleno adenic Sindromul spleno adenic In acest grup, caracterizat prin marirea de volum a splinei, si hipertrofie  ganglionara, sunt incluse patru subgrupe cu/sau fara modificari sanguine. Subgrupul cu leucocitoza si limfocitoza cuprinde ca tip reprezentativ leucemia limfoida, boala in care exista o ade
 
• Sindromul splenic pur
Sindromul splenic pur Sindromul splenic pur In acest grup se includ situatiile patologice in care gasim de obiciei numai marirea de volum a splinei, fara interesarea ficatului si a ganglionilor. Este necesara insa o explorare hematologica intrucat in majoritatea cazurilor, acest criteriu sta la baza diferenttieril
 
• Punctia ganglionara
Punctia ganglionara Punctia ganglionara Se stie ca ganglionul limfatic este un organ limfopoietic activ, cu participare in procesele imunitare, iar ca organ al sistemului reticulo-histiocitar, pastreaza potenta multipla celuloformatoare (reticulara, histiocitara, hematopoietica). O adenopatie poate fi conseci
 
• Punctia splenica
Punctia splenica Punctia splenica Examenul morfologic al splinei se practica intr-un numar redus de cazuri, atunci cand datele clinice si biologice obisnuite nu sunt concludente. Punctia splenica nu este lipsita de riscuri, de acea se vor evita bolnavii cu suspiciuni de chist hidatic - soc anafilatic difuzarea
 
• Tulburari in irigarea rinichiului
Tulburari  in irigarea rinichiului Tulburari  in irigarea rinichiului In medicina  experimentala (pe animale) au putut fi produsi  prin simpla micsorare  a  debitului sanguin renal. In aceste conditii  sunt excretate cantitati  crescute de protein ce sunt  considerate ca prima etapa in&nb
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni genitale si renale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara