Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


explorarea hemostazei si explorarea coagularii

 

Explorarea hemostazei se poate face fie global (timpul de sangerare) fie adresandu-ne timpul vasculo-plachetar si explorari a coagularii propriu-zise.
Timpul de sangerare (metoda Duke) masoara durata necesara hemostazei dupa inteparea pulpei degetului sau lobulului urechii (normal: sub 5 minute). Timpul de sangerare depinde de numarul si calitatea plachetelor, de starea peretilor vasculari si de tromboplastinogeneza exogena.
Timpul vasculo-plachetar se adreseaza explorarii vasculare si celei plachetare.
Explorarea vasculara cerceteaza rezistenta si permeabilitatea vaselor, elemente care depind de integritatea peretului vascular si de numarul si calitatea plachetelor. In mod curent se folosesc metode de decompresiune (proba ventuzei) sau de hiperpresiune intravasculara (proba Rumpell-Leede):
- Proba ventuzei consta in depresia exercitata cu ajutorul unei palnii de sticla in legatura cu un manometru cu mercur, sau cu alte dispozitive. Aparitia de petesii care pe o suprafata de 2 cm patrati depasesc numarul de 2-3 elemente, denota o rezistenta capilara anormala;
- Proba Rumpell - Leede (semnul stazei) foloseste compresiunea exercitata de manseta aparatului de tensiune, la o presiune de 100 mm Hg, timp de 10 minute. In mod normal, pe o suprafata circulara, cu diametrul de 5 cm, apar cel mult 10 petesii cutanate; aparitia lor precoce si in numar mai mare denota rezistenta capilara scazuta (trombopenii, trombastenii, purpure alergice, avitaminoza C).
Explorarea plachetara este deosebit de importanta in cercetarea fenomenului de hemostaza, dar tendinta lor la aglutinare si dezintegrare face examenul dificil. In mod curent se practica un studiu cantitativ (numaratoarea) si unul morfologic, recurgand la examene mai complexe asupra functiei plachetare in cazuri speciale (studiul agregarii, al metamorfozei vîscoase, evaluarea factoru lui III plachetar etc.).
Explorarea coagularii
Testele care se adreseaza studiului coagularii propriu-zise sunt teste de explorare globala sau teste ce vor explora diferitele etape ale coagularii.
Ca teste de explorare globala se folosesc:
Timpul de coagulare al sangelui total (T.C.) executat pe lama fie sticla degresata si uscata, sau prin tehnica preconizata de Lee-White (mai precisa) in tuburi de hemoliza la 37°, indica valori normale de 8-12 minute. Timpul de coagulare este prelungit in coagulopatii (hemofilie, fibrinogenopenii, in cursul tratamentelor cu heparina etc.) si este normal in trombopenii.
Timpul Howell (timpul de coagulare al plasmei recalcificate) este mai sensibil si mai precis decat T.C., intrucat surprinderea aparitiei cheagului este mai exacta (normal: 1'30" – 2’30"). Timpul Howell este modificat de influenta diversilor factori plasmatici ai coagularii, inclusiv tromboplastina, fapt care nu-i confera decat o valoare orientativa.
Testul de toleranta la heparina in vitro (Soulier) se bazeaza pe determinarea timpului de coagulare a plasmei recalcificate, dupa adaugarea unor cantitati crescande de heparina (0,3 ; 0,7 si 1 unitate). Valorile normale ale acestui test sunt: in tubul 1 (fara heparina) coagularea plasmei recalcificate se face dupa 1'30" - 2'30" ; in tubul 2 (0,3 U heparina) coagularea se face in 3'-5' ; in tubul 3 (0,7 U heparina) coagularea survine in 5’-8’ ; in tubul 4 (1 U heparina) coagularea apare in 8’-12'. Prelungirea timpului de coagulare, prin aceasta metoda, indica o hipocoagulabilitate (ex.hemofilie), dand indicatii si in formele fruste in care timpul Howell este nemodificat, in deficiente congenitale sau castigate ale complexului protrombinic, sindromul Hageman (deficit de factor XII), boala Rosenthal (deficit de factor XI), boala Willebrand (deficit de factor VIII si factor anti-Willebrand), in trombopenii si trombopatii, in timpul tratamentului cu anticoagulanti de tip cumarinic.
Diminuarea timpului de coagulare, deci hipercoagulabilitate, se va intalni postoperator, postpartum, in tromboze.
Trombelastograma este o metoda grafica care ofera o imagine fidela, de ansamblu, a tuturor etapelor coagularii. Manevrarea aparaturii si interpretarea rezultatelor este de competenta unul specialist in acest domeniu. Date concludente se vor capata in hemofilie, sindroame trombopenice, fibrinolize, accidente tromboembolice.
Ca teste de explorare a etapelor coagularii se folosesc teste pentru cercetarea formarii tromboplastinei, a trombinei, a fibrinei.
Testul generarii tromboplastinei (Biggs-Douglas) este un test laborios, necesitand personal experimentat. Acesta permite aprecierea cauzei tulburarii in formarea tromboplastinei (plachete sau plasma), da indicatii asupra tipului de homofilie si permite diferentierea sindromului hemofilie de parahemofilie.
Timpul de consumare al protrombinei consta in determinarea pe sangele de cercetat, la o ora interval, a protrombinei (timpul Quick). Se masoara in acest mod activitatea factorilor care genereaza tromboplastina activa (VIII, IX, XI, XII) si factorul plachetar. La normali, protrombina scade cu 30 % din valoarea initiala. La hemofilici, protrombina dupa o ora, arata cifre apropiate de cele initiale.
Dozarea factorilor antihemofilici (VIII si IX) se poate efectua prin tehnici care traduc direct sau indirect tromboplastinoformarea.
Timpul de protrombina (Quick) apreciaza de fapt complexul protrombinic, intrucat odata cu aceasta se apreciaza si acceleratorii sai (proconvertina, proaccelerina si factorul Stuart). Consta in determinarea timpului de coagulare a plasmei oxalatate si recalcificate, in prezenta unui exces de tromboplastina tisulara la 37°. Exprimarea se face in secunde, iar cu ajutorul unor tabele, timpul Quick poate fi transformat in procente de protrombina la %. La normali variaza intre 12" (100 %) si 16" (80 %). Timpul Quick este alungit la hepatici  (hipoprotrombinemie), la cei ce primesc tratamente anticoagulante cu derivati dicumarinici, constituind un test de urmarire al acestei terapii.
Prin metode diferentiate se pot cerceta si ceilalti factori ai complexului protrombinic:
- timpul de proaccelerina (metoda Quick) intre 25"-32"
- timpul de proconvertina (metoda Owren-Koller) intre 25"-35"
Fibrinogenul (normal = 0,2 - 0,4 g %), servind in coagulare ca substrat, variatiile cantitative ale sale nu au importanta decat cand scad sub 0,5 g %o. Valori scazute se vor intalni in hepatopatii severe, hemopatii (leucoze acute), purpura fulminans, coagulare intravasculara diseminata, policitemia severa etc., absenta sa (afibrinogemia) fiind o anomalie congenitala datorita unui deficit genetic.
Explorarea timpului trombodinamic si a fibrinolizei se realizeaza prin:
- Retractia cheagului (cercetata la 37°) care se apreciaza prin masurarea duratei de diminuare a volumului cheagului sanguin sau plasmatic, cu expulsia serului. In stare normala retractia se produce la 1 h 30' - 2 h dupa coagularea sangelui. Tinand cont de faptul ca odata cu coagularea se sedimenteaza si o anumita cantitate de hematii (factor de eroare), Tudoran introduce notiunea de indice de retractie (I.R.) care se calculeaza folosind formula:

Retractibilitatea cheagului este incompleta sau totala in trombopenii si trombastenii.
- Liza sau redizolvarea cheagului sanguin sau plasmatic, obtinut prin recalcificare sau prin adaugare de trombina, se produce in mod normal la 37° dupa 24 ore; in fibrinolizele acute, liza se petrece in 1-5 ore.
Indicatii asupra fibrinolizei ne pot furniza o multitudine de alte determinari accesibile serviciilor de hematologie ca: trombelastograma, liza cheagului din plasma diluata (metoda Mac Farlane, liza cheagului de euglobuline (testul von Kaulla), metoda placilor de fibrina (Astrup-Mtlllertz), liza cheagului marcat cu I-131 (Alkjaersig), s.a.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Sindromul spleno adenic
Sindromul spleno adenic Sindromul spleno adenic In acest grup, caracterizat prin marirea de volum a splinei, si hipertrofie  ganglionara, sunt incluse patru subgrupe cu/sau fara modificari sanguine. Subgrupul cu leucocitoza si limfocitoza cuprinde ca tip reprezentativ leucemia limfoida, boala in care exista o ade
 
• Sindromul splenic pur
Sindromul splenic pur Sindromul splenic pur In acest grup se includ situatiile patologice in care gasim de obiciei numai marirea de volum a splinei, fara interesarea ficatului si a ganglionilor. Este necesara insa o explorare hematologica intrucat in majoritatea cazurilor, acest criteriu sta la baza diferenttieril
 
• Punctia ganglionara
Punctia ganglionara Punctia ganglionara Se stie ca ganglionul limfatic este un organ limfopoietic activ, cu participare in procesele imunitare, iar ca organ al sistemului reticulo-histiocitar, pastreaza potenta multipla celuloformatoare (reticulara, histiocitara, hematopoietica). O adenopatie poate fi conseci
 
• Punctia splenica
Punctia splenica Punctia splenica Examenul morfologic al splinei se practica intr-un numar redus de cazuri, atunci cand datele clinice si biologice obisnuite nu sunt concludente. Punctia splenica nu este lipsita de riscuri, de acea se vor evita bolnavii cu suspiciuni de chist hidatic - soc anafilatic difuzarea
 
• Tulburari in irigarea rinichiului
Tulburari  in irigarea rinichiului Tulburari  in irigarea rinichiului In medicina  experimentala (pe animale) au putut fi produsi  prin simpla micsorare  a  debitului sanguin renal. In aceste conditii  sunt excretate cantitati  crescute de protein ce sunt  considerate ca prima etapa in&nb
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni genitale si renale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara