Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

Denumirea de nefroza lipoidica se foloseste pentru a defini o leziune histologica particulara care intereseaza glomerulii, cu o evolutie clinica caracteristica si nu sindromul nefrotic propriu- zis a carei cauza poate fi. La inceputul afectiunii glomerulii sunt normale (microscopie optica), membranele bazale ale capilarelor glomrulare nu prezinta modificari anormale la microscopia electronica, doar o fuziune a piciorului celulelor epiteliale. Mai tarziu poate apare oscleroza glomerulara, o ingrosare a membranelor bazale si ale mesangium-ului, evidentiate electronooptic. Nu se observa depoul complexe antigen-anticorp. Imunofluorescenta nu arata in glomeruli prezenta de imunoglobuline G, beta 1 C globulina sau fibrina. Foarte rar s-au identificat anticorpi Ig E.
Nefroza lipoidica este o boala intalnita mai ales la copii si reprezinta cauza cea mai frecventa a sindromului nefrotic. Poate insa interesa si varsta adulta, mai frecvent sexul masculin furnizind 1/4 dintre afectiunile manifestate prin sindrom nefrotic.
Manifestarea caracteristica este aparitia brusca a unei proteinurii masive, cu proteine de greutate mica moleculara. Nu exista de obicei hipertensiune arteriala, nici hematurie, nici azotemie, cu unele exceptii rare in care una din aceste manifestari este prezenta. Mu exista febra si nici hiperleucocitoza. Se poate constata uneori o taipereozinofilie, martora a unor manifestari alergice. Complementul seric nu este scazut.
Nefroza lipoidica este o afectiune cu un prognostic bun, cu remisiuni spontane, cu raspuns excelent la terapia cu corticoizi si cu tendinte la resute.
SINDROMUL NEFROTIC
Sindromul nefrotic este o grupare de manifestari dintre care cele mai caracteristice sunts a) o proteinurie masiva, b) hiperalbuminemie si c) edeme. La acestea se poate adauga o hiperlipemie, dar nu in mod constant. Termenul de nefroza nu se suprapune celui de leziuni degenerative ale epiteliului tubilor renali (vezi scoala germana).
Etioiogie
Realizarea sindromului nefrotic este posibila datorita unor leziuni difuze ale glomerulilor. Orice forma de glomerulonefrita precum si infiltratia amiloida a glomerulilor, glomeruloscleroza diabetica intercapilara sau LED sunt capabile sa realizeze in cursul evolutiei lor un sindrom nefrotic. Pe langa acestea si alte stari patologice ca unele reactii alergice, sifilisul, malaria, tratamentul cu diuretice mercuriale, cu saruri de aur si de bismut, tromboza venelor renale, limfoamele maligne, o pielonefrita necomplicata sau o nefroangioscleroza pot fi cauza unui sindrom nefrotic.
Simptomatologie
Edemul este manifestarea majora care sileste pacientul sa consulte un medic. Apare insidios, la fata, este moale, lasind usor godeu. Se extinde cuprinzand si seroasele (ascita, hidrotorace). Nu exista dispnee, edem pulmonar, fara interventia insuficientei cardiac. Pe langa edem care poate fi unicul semn, se mai asociaza: scaderea apetitului, oboseala, amenoreea sau dismenoreea si uneori episoade neexplicate de dureri abdominale cu greturi si diaree.
Tensiunea arteriala si examenul de fund de ochi sunt normale cu exceptia glomerulosclerozei diabetice care poate fi cauza sindromului.
Tegumentele sunt palide si bufii. Exista o anemie normocitara moderata, dar cu hematocrit mai crescut decat sugereaza aspectul general al pacientului. La copii se constata o osteoporoza moderata generalizata.
Urina contine cantitati importante de proteine (peste 4-5 g/24 ore), uneori pana la 20-30 g/24 ore). Calitativ sunt formate in cea mai mare parte din albumina dar se gasesc si fractiuni globulinice (alfa, beta si gamaglobuline).
Sedimentul urinar prezinta o cilindrurie importanta formata dincilindri granulosi si epitelii precum si alte varietati care cuprind picaturi de lipide cu dubla refringenta. Lipidele se gasesc in urina chiar cand colesterolemia este normala. Hematiile pot fi absente, dar exista si cazuri cu hematurie microscopica permanenta sau intermitenta.
Examenul proteinelor serice va arata in general o hipoprotidemie, cu hipoalbuminemie, hiperalfa2- si betaglobulinemie si hipogamaglobulinemie. Se remarca o scadere si chiar o inversare a citului albuminos ( A/G <1,6 - 1,8). Gamaglobulinele vor fi insa normale in sindromul nefrotic determinat de lupus sau amiloidoza, precum si in glomerulonefrita membranoasa. Valoarea albuminemiei poate atinge cifre inferioare a 2 - 2,5 g % sau chiar de 1 g % cand edemul este masiv. Transferina si ceruloplasmina care transporta ionii metalici (Fe si Cu) sunt de asemnea scazute.
Explicatia hipoproteinemiei rezida in cresterea permebilitatii membranei bazale glomerulare care permite trecerea proteinelor cu greutate moleculara mica si de talie mica - albumina. Se poate emite supozitia si a unei insuficiente de absorbtie a proteinelor prin epiteliul tubular, dar factorul determinant îl reprezinta pierderile mari datorita maririi permeabilitatii glomerulare. Proteinele care trec in urina sunt cele normale ale sangelui (cu exceptia sindroamelor nefrotice din mielomul multiplu) care sunt sintetizate normal sau chiar in cantitate mai mare.
Hipoalbuminemia si consecutiv acesteia scaderea presiunii oncotice a plasmei joaca un rol important in transsudarea lichidiana din spatiul vascular in cel extravascular. Volumul plasmatic scade, iar rinichiul va reactiona prin diminuarea excretiei de Na si de apa. Secretia de aldosteron este crescuta.
Rolul primitiv al Na in producerea edemului nefrotic poate fi demonstrat prin excretia normala de apa daca aceastpa se administreaza fara sare si dimpotriva, retinerea apei daca nu se restringe aportul de Na.
Calcernia este scazuta prin scaderea fractiei legate de albumina. Fibrinogenul este crescut iar viteza de sedimentare a eritrocitelor foarte accelerata.
Lipidele serice - colesterolul, fosfolipidele, trigliceridele, sunt in general crescute, putind da serului un aspect lactescent. Betalipoproteinele, de care sunt legate aceste fractiuni, au de asemenea o concentratie crescuta. Exceptii de la acest tablou sunt intalnite in sindroamele de denutritie, aport caloric redus, situatii cand colesterolul si trigliceridele sunt normale. Sindromul nefrotic din lupusul eritamatos si boala Kimmelstiel-Vilson pot avea un asemenea tablou biologic.
Explicatia cresterii lipidelor serice nu este sigura. Nu este vorba de o sinteza crescuta sau deficienta de utilizare a lipidelor alimentare. Se remarca in general un raport invers proportional intre scaderea albuminelor si cresterea lipidelor. Perfuziile cu albumina sau cu dextran care maresc presiunea oncotica produc o scadere a lipemiei. Ca explicatii posibile pot fi date: productia crescuta de beta-lipoproteine si faptul ca albumina, fiind scazuta in plasma, exista un deficit al lanturilor de legatura pentru transportul acizilor grasi liberi, fenomen care ar determina concentrarea grasimilor neutre in plasma.
Metabolismul bazai este scazut cu 30-50 %,nu datorita unei insuficientei tiroidiene pe care o sugereaza aspectul general al bolnavului ci mai curand erorii in aprecierea greutatii corpului (edeme) si malnutritiei. Tratamentul cu extracte tiroidiene nu aduce o ameliorare tabloul clinic si umoral.
Probe de filtrare glomerulara sunt normale sau superioare normalului la inceputul aparitiei sindromului, ca si valoarea ureeu sanguine. In cazurile de nefrita evolutiva ureea creste progresiv concomitent cu scaderea valorii filtrarii glomerulare si a fractiei de filtrare. Functia renala ramane normala, la multi dintre bolnavi, ani de zile, sau scade tranzitoriu cu ocazia unor episoade infectionse. O hipoalbuminemie marcata, cu o reducere importanta a volumului plasmatic, va crea o azotemie de origine prerenala si o valoare scazuta a filtratiei glomerulare (prin hipovolemie).
Functia tubulara, cercetata prin aprecierea densitatii urinare si a excretiei PSP este in general normala.

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Sindromul spleno adenic
Sindromul spleno adenic Sindromul spleno adenic In acest grup, caracterizat prin marirea de volum a splinei, si hipertrofie  ganglionara, sunt incluse patru subgrupe cu/sau fara modificari sanguine. Subgrupul cu leucocitoza si limfocitoza cuprinde ca tip reprezentativ leucemia limfoida, boala in care exista o ade
 
• Sindromul splenic pur
Sindromul splenic pur Sindromul splenic pur In acest grup se includ situatiile patologice in care gasim de obiciei numai marirea de volum a splinei, fara interesarea ficatului si a ganglionilor. Este necesara insa o explorare hematologica intrucat in majoritatea cazurilor, acest criteriu sta la baza diferenttieril
 
• Punctia ganglionara
Punctia ganglionara Punctia ganglionara Se stie ca ganglionul limfatic este un organ limfopoietic activ, cu participare in procesele imunitare, iar ca organ al sistemului reticulo-histiocitar, pastreaza potenta multipla celuloformatoare (reticulara, histiocitara, hematopoietica). O adenopatie poate fi conseci
 
• Punctia splenica
Punctia splenica Punctia splenica Examenul morfologic al splinei se practica intr-un numar redus de cazuri, atunci cand datele clinice si biologice obisnuite nu sunt concludente. Punctia splenica nu este lipsita de riscuri, de acea se vor evita bolnavii cu suspiciuni de chist hidatic - soc anafilatic difuzarea
 
• Tulburari in irigarea rinichiului
Tulburari  in irigarea rinichiului Tulburari  in irigarea rinichiului In medicina  experimentala (pe animale) au putut fi produsi  prin simpla micsorare  a  debitului sanguin renal. In aceste conditii  sunt excretate cantitati  crescute de protein ce sunt  considerate ca prima etapa in&nb
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni genitale si renale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara