Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 

Steanoza esofagului
Definitie: stenoza esofagului este o ingustarc mai mult sau mai putin pronuntata a conductului esofagian. Stenozele esofagiene sunt localizate in mod obisnuit in cele trei locuri de stramptoare fiziologica a esofagului.
Etiologie: in primul plan al cauzelor care pot duce la stenoza esofagiana stau ingestiile de substante caustice. Mai sunt responsabile de stenozari si urmatoarelc cauze: inghitirea unor corpi straini, ulcerul peptic esofagian, starile postinfectioase. Simplomatologie: debutul bolii este anuntat de aparitia disfagiei, care initial survine doar in inghitirea alimentelor solide. Ulterior, disfagia se accentueaza si bolnavul nu mai poate inghiti nici lichidele. Esofagul se va dilata deasupra structurii si alimentele se vor acumula in punga formata; din cand in cand bolnavul va avea nevoie sa goleasca aceasta punga, prezentand varsaturi esofagiene. Pe masura ce va fi redusa posibilitatea de alimentare, bolnavul va slabi si se va deshidrata. Examenul radiologic va evidentia nivelul stricturii si punga suprastricturala. Esofagoscopia releva stenoza si in acelasi timp permite prelevarea unui fragment de tesut pentru biopsie (diagnosticul pentru suspiciunea de stenozare canceroasa). Diagnosticul pozitiv va fi pus pe baza antecedcntelor (ingerare de caustice, corpi straini), a datelor clinice, a esofagoscopiei si a examenului radiologic. Diagnosticul diferential va fi facut de cancerul esofagian, cu spasmul esofagian si cu spasmul cardiei. Evolutia stenozei esofagiene este progresiva si duce la denutritia si deshidratarea bolnavului.
Tratamentul consta in dilatari progresive ale esofagului pe cale perorala, cu ajutorul sondelor esofagiene, sau pe cale retrograda, prin gastrectomie. Se va combate spasmul supraadaugat cu ajutorul antispasticelor si, in cazurile avansate, cu denutritie, se va asigura reechilibrarea nutritionala a bolnavului. Tratamentul chirurgical este impus de multe ori de evolutia bolii, cu grija de a se asigura alimentatia bolnavului (eventual prin gastrostomie). Postoperator, pana la restabilirea tranzitului esofagian, se va prescrie o alimentatie progresiva, cu lichide si semilichide, si se vor folosi toate mijloacele de reechilibrare pe cale parenterala.
CANCERUL ESOFAGULUI
Etiologie: boala apare dupa varsta de 50 de ani, barbatii fiind afectati mult mai frecvent decat femeile.
Anatomie patologica: cancerul esofagian, care de obicei este un epiteliom, mai rar un adenocarcinom, apare ca o tumoare polipoida, conopidiforma, schiroasa sau ulceroasa. Simptomatologie: simptomul cel mai important este disfagia, el fiind singurul care apare precoce si care ne da posibilitatea sa banuim aparitia cancerului esofagian. Disfagia este descrisa diferit de bolnav; nu trece mancarea, nod in gat, se opreste ceva in piept; ea poate sa apara brusc sau progresiv, sa fie usoara sau pronuntata. Ulterior se instaleaza durerea retrosternala sau in spate, regurgitarea, eructatiile, varsaturile. Intr-un stadiu mai avansat mai apar voce ragusita sau bitonala, tusc, hematemeza, melena. Examenul obiectiv: sunt putine date care sa ne indrepte spre diagnostic - scadere ponderala, stare generala alterata, paloare, ganglioni limfatici tumefiati (supraclaviculari, cervicali, subaxilari). Cand tumoarca este localizata superior, tractiunea limbii este dureroasa. Reactiile pentru decelarea hemoragiilor oculte sunt deseori pozitive. Examenul radiologic arata o stramtorare rigida, cu contur neregulat, peste care nu trece undele peristaltice. Deasupra stricturii, esofagul apare dilatat. In stenozele complete, substanta opaca nu mai trece dincolo de tumoare, iar conturul inferior apare neregulat. Esofagoscopia, insotita de biopsie, este examenul cel mai pretios pentru diagnosticarea cancerului de esofag intr-un stadiu initial. Diugnosticul pozitiv se face cu ajutorul anamnezei si pe baza examenului radiologic si al esofagoscopiei. Diugnosticul diferential se face cu celelalte afectiuni esofagiene care provoacii disfagie, dureri si regurgitatii, spasm esofagian, stenoze caustice sau inflamatorii, diverticuli esofagieni, megaesofag. De asemenea, vom face diagnosticul cu compresiunile extrinsece: tumori mediastinale, anevrism aortic.
Complicatii: propagarea tumorii la organele vecine, metastazele la distanta, abcedarea tumorii, perforatii in organele vecine, hemoragii, fistule esofagobronsice. Evolutie: debutul trece neobservat, astfel ca de obicei bolnavul se prezinta tarziu la medic (dupa 6 luni - 1 an). Durata bolii este in medic de 1 an si indeobste nu depaseste 2 ani. Tratamentul chirurgical este singrul care poate prelungi viata, daca interventia s-a facut intr-un stadiu precoce. Se procedeaza la rezecarea tumorii, cu esofagoplastie. In caz de stenoza completa se face o gastrostomie de necesitate. Se mai incearca roentgenterapia, radiumterapia si se administreaza calmantele necesare.
BOLILE STOMACULUI
GASTRITELE
Definitie: gastritele sunt boli care se manifesta printr-un sindrom de suferinta gastrica si care pot fi provocate de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice, alergice, care intereseaza mucoasa si submucoasa stomacului. Termenul de gastrita nu se aplica deci numai in sensul strict de inflamatie a mucoasei gastrice, ci intr-un sens mai larg, astfel fiind denumite majoritatea suferintelor gastrice, in afara celor din ulcerul si cancerul gastric. Punem diagnosticul de gastrita atunci cand, in prezenta semnelor clinice evocatoare, constatam modificari morfologice directe sau semne dc alterare a mucoasei gastrice, prin mijloace de investigate (radiologie, gastroscopie), precum si functionale, privind secretia de acid clorhidric. Din punctul de vedere al evolutiei clinice, gastritele sunt acute sau cronice, iar din punct de vedere etiopatogenic, primitive si secundare. Etiopalogenie: cauzele care provoaca aparitia gastritelor sunt foarte numeroase si, dupa provenienta lor, recunoastem factori exogeni si endogeni. Factorii etiologici exogeni sunt de natura mecanica, termica, chimica, alergica, infectioasa. Masticatia insuficienta datorita obisnuintei sau unei danturi deficitare, tahifagia, mesele abundente, alimentele voluminoase sunt factori de iritatie mecanica. Factorii tehnici intra in actiune prin consumarea aliementelor si a bauturilor prea reci sau prea fierbinti. Un rol nociv il au si anumite mancaruri preparate cu prajeli, unele conserve si mezeluri, alimentele condimentate, alcoolul, abuzul de cafea, tutunul. Foarte multe medicamente luate timp indelungat sunt factori iritanti pentru stomac: salicilatii, Acidul acetilsalicilic, Aminofenazona, antinevralgicele, PAS, preparatele de reserpina, cortizonicele, Fenilbutazona, Indocidul. Factorii endogeni pot fi bolile infectocontagioase si starile septicc. Leziuni ale mucoasei gastrice sunt constatate in uremie, in hipoproteinemii, in pelagra, scorbut, in anemii biermeriene. Anatomie patologica: in gastrita acuta simpla se evidentiaza macroscopic: o mucoasa congestionata, cu zone de eroziunc si cu mici hemoragii; o mucoasa cu pliuri ingrosate si acoperite cu mucus; microscopic: vasodilatatie si descuamari ale epitcliului superficial. In majoritatea cazurilor, o gastrita, odata instalata, persita ca un proces cronic evolutiv - la inceput hipertrofic, apoi atrofic. In unele situatii, cum se intampla in anemia biermeriana, glandele gastrice dispar, pastrandu-se numai epiteliul mucoasei. Tabloul clinic va fi studiat separat pentru gastritele acute si pentru cele cronice. Gastritele acute sunt mult mai rare decat cele cronice. Ele pot fi: Acute simple sau Catarale, denumite de autorii francezi embarras gastrique febrile flegmonoase (frisoane, febra, diaree, colaps, epigastralgii, perforatie), corosove, alergice, hemoragice, erozive (dupa aspirina, corticoizi, stresuri, etc). Diagnosticul se stabileste endoscopic, prin gastrofibroscopie frecventa.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Sindromul spleno adenic
Sindromul spleno adenic Sindromul spleno adenic In acest grup, caracterizat prin marirea de volum a splinei, si hipertrofie  ganglionara, sunt incluse patru subgrupe cu/sau fara modificari sanguine. Subgrupul cu leucocitoza si limfocitoza cuprinde ca tip reprezentativ leucemia limfoida, boala in care exista o ade
 
• Sindromul splenic pur
Sindromul splenic pur Sindromul splenic pur In acest grup se includ situatiile patologice in care gasim de obiciei numai marirea de volum a splinei, fara interesarea ficatului si a ganglionilor. Este necesara insa o explorare hematologica intrucat in majoritatea cazurilor, acest criteriu sta la baza diferenttieril
 
• Punctia ganglionara
Punctia ganglionara Punctia ganglionara Se stie ca ganglionul limfatic este un organ limfopoietic activ, cu participare in procesele imunitare, iar ca organ al sistemului reticulo-histiocitar, pastreaza potenta multipla celuloformatoare (reticulara, histiocitara, hematopoietica). O adenopatie poate fi conseci
 
• Punctia splenica
Punctia splenica Punctia splenica Examenul morfologic al splinei se practica intr-un numar redus de cazuri, atunci cand datele clinice si biologice obisnuite nu sunt concludente. Punctia splenica nu este lipsita de riscuri, de acea se vor evita bolnavii cu suspiciuni de chist hidatic - soc anafilatic difuzarea
 
• Tulburari in irigarea rinichiului
Tulburari  in irigarea rinichiului Tulburari  in irigarea rinichiului In medicina  experimentala (pe animale) au putut fi produsi  prin simpla micsorare  a  debitului sanguin renal. In aceste conditii  sunt excretate cantitati  crescute de protein ce sunt  considerate ca prima etapa in&nb
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiuni genitale si renale

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara