Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


vasodilatatoare cu actiune periferica sau generala 2

 
vasodilatatoare cu actiune periferica sau generala 2

In prezentarea Hipotensivelor voni foiosi prima clasificare:
I. Vasodilatatoare 1. Hidralazinele (Hidralazina si Dihadralazina) au fost mult timp putin intrebuintate, datorita tahicardiei si accidentelor cororaniene provocate. Odata cu aparitia betablocantelor, sunt din nou intrebuintate curent prin asociere cu acestea, care corecteaza efectul tahicardizant. Actioneaza asupra celulelor musculare netede arteriorare, producand vasodilatatie prin scaderea rezistentei periferice. Deoarece retin sarea si apa, trebuiesc asociate cu un diuretic saluretic (Nefrix). Actiunea apare dupa 2-3 zile in administrarea orala si dupa 3 ore in cea i.v. Ca efecte secundare pot apare: cefalee, hipersudoratie, anorexie, greturi, varsaturi, diaree, palpitatii si uneori semne de lupus eritematos. Hidralazinele sunt contraindicate in cardiopatie ischemica, in care sunt permise numai in asociere cu betabiocantele. Se administreaza Hipopresolul (Dihidralazina) in comprimate de 25 mg, incepand cu un comprimat si crescand progresiv pana la 3 - 6 comprimate. Sunt utilizate in hipertensiunea arteriala usoara sau moderata. In asociatie cu Hiporsepilul (Rezeipina) se intalneste in preparatul Hipazin (Adelfan). 2. Minoxidilul, este utilizat pe scara redusa datorita efectelor sale secundare. Relaxeaza musculatura neteda arteriolara si scade rezistenta periferica, producand vasodilatatie. Deoarece are aceleasi efecte negative ca hidralazina, trebuie asociat cu un betablocant si un saluretic. Doza zilnica este de 10-20 mg si rar 50 mg (comprimate de 2,5 mg, 5 si 10 mg). Se intrebuinteaza in hipertensiunea moderata si in hipertensiunea bolnavilor cu insuficienta renala. 3. Verapamilul (Isoptin) si Nifedipinul (Adalat, Corinphfar) sunt blocante ale calciului, cu efect si hipotensiv dar cu indicatie majora in angor si aritmii. Nifedipinul sublingual, scade rapid tensiunea arteriala in edemul pulmonar acut. 4. Nitroprusiaiul de sodiu, este un hipotensiv puternic, utilizat in hipertensiunea arteriala parorxistica, deoarece produce vasodilatatie intensa si rapida. Preparatele comerciale sunt Nipride si Nipruss, si se gasesc in tiole de 50 mg. Se administreaza numai in spital si cu prudenta. 5. Diazoxidul, substanta inrudita cu Clorotiazida, fara a avea insa actiune diuretica. Actioneaza tot pe fibrele musculare netede arteriolare. Produce vasodilatatie prin scaderea rezistentei periferice (blocheaza receptorul pentru calciu). Ca preparate comerciale: Hiperstat si Eudemin in fiole de 20 ml cu 300 mg substanta. Scad rapid tensiunea arteriala. Este o medicatie de urgenta si este intrebuintat in encefalopatia hipertensiva, eclampsie, hipertensiune arteriala maligna. Efectele secundare sunt asemanatoare cu ale hidralazinei. Uneori apare si hiperglicemie.
II.    Blocanti adrenergici 1.    Blocanti alfaadrenergici: Prazosimul (Minipress), produce vasodilatatie blocand alfareceptorii. Este eficace in hipertensiunile moderate. In cele severe, trebuie asociat cu diuretice si betablocante. Ca efecte secundare pot apare vertije, hipotensiune ortostatica, tulburari de tranzit intestinal, cefalee, astenie, eruptii cutanate. Exista si risc de sincopa la prima doza. Se administreaza 3-20 mg/zi (comprimate de 0,5 mg, 1 mg, 2 mg si 5 mg). Alt alfablocant este Fentolamina (Regitina), utilizata in tratamentul Feocromocitomului. 2.    Beta blocanti adrenergici. Actioneaza hipotensiv, antiaritmic si coronarodilatator in angina pectorala. Pot produce bradicardie si pot scade forta de contractie a inimii si debitului cardiac. Scad de asemenea si secretia de renina avand si o actiune nervoasa centrala. Efectul hipotensor este moderat, lent si progresiv. Reactiile adverse sunt reduse. Are o larga utilizare singur sau asociat. Este contraindicat in insuficienta cardiaca, blocul A-V, astm bronsic, B.P.O.C., diabet sever si ulcerul gastric in evolutie. Doza este de 60 -240 mg/zi. Preparatele pot fi neselective: Propranolol (Inderal), Trasicor, Visken, etc. si selective: Lopresor, Tenormine, Eraldine, etc. De obicei, se asociaza cu diuretice si vasodilatatoare. Este hipontensorul de electie in hipertensiunea arteriala cu renina crescuta si in hipertensiunea arteriala cu angina pectorala si tulburari de ritm. 3.    Alfa si betablocante: Labetolul (Trandate). Efectul hipotensiv este similar asociatiei propranolol - hidrazinoftalazina
III.    Simpatolitice periferice 1.    Guanetidina. Datorita efectelor sale secundare (hipotensiune ortostatica, braticardie, diaree, modificari de libidou, retentie de lichide si uscaciunea gurii) nu este folosita in mod curent. Actioneaza asupra fibrelor nervoase simpatice postganglionare. Actiunea hipotensiva apare dupa 3 - 4 zile si persista 6-14 zile. Se prezinta in comprimate de 10 mg; Se incepe tratamentul cu un comprimat si se creste progresiv la 2 - 5 comprimate. Este indicata numai in hipertensiunea arteriala severa. Un preparat cu actiune superioara este Bethanidina (Esbatal). 2.    Ganglioplegicele, sunt hipotensoare puternice, dar greu de utilizat in mod obisnuit datorita efectelor lor secundare (hipotensiune ortosatica, tulburari vizuale, retentie de urina, constipatie etc). Realizeaza o simpatectomie chimica, suprimand excitatiile simpatice si parasimpatice. Scade tensiunea arteriala in cateva minute, administrat i.v., dar scade si debitul coronarian, renal si cardiac. Ramane tratamentul de electie al hipertensiunii paroxistice si al hipertensiunii severe sau maligne. Se administreaza fie oral cate 20 picaturi de 3 - 4 ori/zi, fie i.m. sau i.v. o fiola de 0,075 g.
IV. Simpatolitice periferice. Actioneaza asupra sistemului nervos central. 1. Alfa metildopa, este un simpaticolitic cu actiune predominant centrala. Scade rezistenta periferica, in special renala si nu influenteaza debitul cardiac. Are actiune progresiva si este bine tolerata. Ca reactii adverse pot apare: somnolenta, uscaciunea gurii, tulburari digestive (greturii, diaree), febra, stari deprcsive, anemii hemolitice. Este contraindicata in accidentele vasculare, cerebrale si coronariene recente, in stari depresive, ictere, ciroza hepatica. Alfa metildopa (Alomet, Dopegyt), se administreaza oral. Se incepe cu un comprimat de 250 mg si se creste progresiv la 3 - 6 comprimate/zi. Este indicata in hipertensiunea usoara sau moderata, hipertensiunea din nefropatii, iar sub forma injectabila, in hipertensiunile maligne. 2.    Clonidina, actioneaza central si periferic simpaticolitic. Efectele se aseamana cu ale alfametildopei. Are si efect sedativ si bradicardizant. Actiunile adverse sunt nesemnifi-cative. Nu este contraindicata in hipertensiunea cu insuficienta renala. Dozele se cresc progresiv de la 0,100 mg (Clonidina si Catapresan) sau 0,75 mg (Haemiton) si se ajunge la 0,450 - 0,600 mg. Este indicata in formele moderate de hipertensiune, iar injectabil si in formele severe. 3.    Rezerpina. Este un derivat al Rauwolfiei si actioneaza atat central, cat si periferic, golind depozitele de catecolamine presoare. Efectul este hipotensor, sedativ si bradicardizant. Pe cale orala, se administreaza hiposerpil (0,25 mg) incepand cu un comprimat si ajungand la 2 - 4 comprimate/zi. Efectul apare dupa 3-6 zile si este maxim dupa 3 saptamani. In urgente, se administreaza parenteral Raunervil cu actiune dupa 3-4 ore. Ca reactii adverse apar: somnolenta, astcnie, diaree, transpiratii, congestie oculonazala, stari depresive, ulcer gastroduodenal si sindioame neurologice. Este indicat in formele de hipertensiune usoara sau moderata.    ,
V. Diureticele. Cele mai utilizate in tratamentul hipertensiunii arteriale sunt diureticele tiazidice (Nefrix). Scad tensiunea arteriala prin micsorarea volumului sanghin. Se numesc si Saludiuretice deoarece elimina mult sodiu si apa (tot efect hipotensiv). Pot scade tensiunea si singure, dar de obicei sunt asociate cu un drog hipotensiv. Toleranta este buna. Ca efecte secundare pot apare tulburari digestive (varsaturi, diaree, greturi), hiperglicemie, hiperuricemie, hipopotasemie, astenie si altele. Hidroclortiazida (Nefrix) se administreaza 1 - 2 comprimate/zi (1 comprimat de 25 mg), 5 zile pe saptamana cu supliment de K (fructe si legume).
Furosemidul (comprimate de 40 mg) si Acidul etacrinic (comprimate de 50 mg), au actiune mult mai puternica atat, oral cat si i.v. Spironolactonele, 1 - 4 comprimate a 25 mg/zi corecteaza bie hipopotasemia. Triamterenul (Dytac), comprimate a 50 mg 1 - 2/zi are aceleasi indicatii. Ca si Aldosteronul (Spironolactona). Acidul Tienilic (Diflurex) scade si acidul uric din sange fiind indicat in hipertensiunile cu hiperuricemie.
VI. Antagonism sistemului renina-angiotensina: 1.    Saralazina, este o angiotensina modificata, impiedicand actiunea angiotensinei II, scazand rezistenta periferica si tensiunea arteriala. Este folosit numai ca test diagnostic, pentru hipertensiunea renovasculara. 2.    Captoprilul (Hipotensor), actioneaza in hipertensiunea cu renina crescuta, impiedicand transformarea angiotensinei I, angiotensinei II. Dozele administrate sunt de 25 - 600 mg.
In practica curenta exista si alte substante hipotensive, rezultate fie din asocierea mai multor hipotensive, fie din asocierea unui agent hipotensiv cu unul diuretic (Neocristepina, Brinerdinul).


>> citeste mai multTe-ar mai putea interesa :

• Anorexigenele si anabolizantele
Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele si anabolizantele Anorexigenele sunt substante care micsoreaza apetitul (pofta de mancare). Preludinul scade apetitul sI stimuleaza slab sistemul nervos central. Poate create tensiunea arteriala si metabolismul. Uneori, prvoaca insomnie si psihoze. Silutinul si entermina actioneaza
 
• Antiaterogenele
Antiaterogenele Antiaterogenele Antiaterogenele sunt substante care pot corecta dizlipidemia din ateroscleroza. Principalele medicamente sunt: Heparina, este o substanta anticoagulanta, care clarifica serul lipemic prin fragmentarea chilomicronilor si scaderea trigliceridelor. Nu se adminimistreaza oral, fiind
 
• Tulburarile psihice si neurologice in imbatranire
TULBURARI PSIHICE SI NEUROLOGICE IN IMBATRINIRE Acestea sunt grupate in ceea ce s-a numit imbatranirea cerebrala. Ele cuprind tulburari nevrotice, psihoze functionale, stari confuzionale si psihoze organice. Morbilitatea psihiatrica a batranului, ocupa locul doi in ansablul morbiditatii sale generale dupa cea cardiovasculara. Create in pant
 
• Tulburarile de somn
Tulburarile de somn Somnul este o functie fiziologica mult modificata fata de adulti. Batranul are o nevoie de somn in medie 6 ore zilnic. Totusi batranul se plange adesea de insomnie, mai ales femeile. Aceasta explica cresterea consumului de hipnotice. In general somnul nocturn nu este continuu, este fragmentat
 
• Combateti migrena cu coenzima Q10
Combateti migrena cu coenzima Q10 Ati suferit vreodata de migrene? Ceea ce nu stiati e ca o persoana din trei sufera din cauza acestor dureri de cap ingrozitoare, care intotdeauna revin negresit, pe neasteptate. Obisnuitele pastile contra durerilor, asa numitele analgezicele, au efecte slabe in cazul unei crize de migrena, singu
 
Vezi toate stirile din categoria Afectiunile sistemului nervos

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara