
Tratarea colitelor cu remedii naturale
Colitele sunt procese inflamatorii ale peretelui intestinului gros, consecinta unor unor infectii bacteriene, virale sau parazitare, a acumularii de toxine provenite din alimentatia nesanatoasa sau a unor afectiuni nespecifice inflamatorii sau infectioase (dentare, amigdaliene, rinofaringiene, colecistice, genitale). In momentul in care sunt afectate si intestinele, avem de-a face cu enterocolita.
Infuzie de leustean - se recomanda consumul a trei cani pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Bautura se prepara astfel: se pun la infuzat timp de cinci - sase minute trei fire de leustean proaspat sau uscat in trei cani cu apa clocotita, dupa care se strecoara si se bea neindulcit.
De asemenea pentru tratarea aceste afectiuni se mai poate prepara urmatorul amestec: 20 g musetel, 30 g coada-soricelului, 20 g frunze de menta, 10 g salvie si 10 g fructe de coriandru. Se infuzeaza din acest amestec o lingura in 250 ml apa clocotita, timp de zece minute. Se recomanda consumul a doua cani pe zi.
Infuzia de musetel - se prepara din doua lingurite cu musetel infuzate in 250 ml apa clocotita, timp de zece minute. Se recomanda consumul a doua cani pe zi, dupa mese.
In cazul colitelor repetitive se recomanda inghitirea unei linguri cu seminte de in proaspat macinate si amestecate cu apa clocotita. Este bine sa se consume acest preparat timp de 14 zile de doua ori pe zi.