Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
Ascaridioza

  Generalitati Ascaridioza 

 Ascaridioza este o boala parazitara produsa de un vierme (Ascaris lumbricoidts), foarte raspandita in special la copii. Viermele (numit si limbric) are cam 20 cm lungime, este cilindric, alb-galbui. Masculul este ceva mai mic decat femela. Gazda este omul, viermele traind in tubul digestiv (in special intestin). Ouale se elimina cu materiile fecale, raspandindu-se pe sol. Omul se infecteaza o data cu alimentele infestate, mai ales cu  fructe, zarzavaturi, murdarite cu pamant ce contine oua de ascarid.O data inghitite, din oua ies larve, care strabat peretele intestinului, ajung in ficat, trec in circulatia venoasa, ajung la inima, de aici la plamani, de unde, prin bronhii, trahee, laringe, pana in faringe (ciclul perienteric), de unde, fiind inghitite, ajung din nou in tubul digestiv.

Abia acum larva se transforma in vierme adult. De obicei, viermii adulti traiesc in intestin, dar pot urca in esofag si se elimina pe gura, sau intra pe trahee, pot patrunde prin canalul coledoc in ficat sau pot patrunde in apendice, producand astfel diferite complicatii. Numarul viermilor care paraziteaza un individ este variabil:adesea sunt foarte multi, formand uneori gheme de ascarizi, care pot impiedica tranzitul intestinal si produce ocluzie intestinala. La copii mai ales, boala se manifesta prin oboseala, mancarimi anale si nazale, anemie, scadere in greutate, dureri abdominale, scaderea atentiei si memoriei, dureri de cap, mai rar, fenomene nervoase (convulsii, miscari involuntare etc). De asemenea, ascaridioza scade rezistenta organismului fata de diferite infectii (scarlatina, rujeola, difterie etc), acestea evoluand mai grav.  

Mod de transmitere Ascaridioza 

Embrionarea oualor se desfasoara pe sol in medii favorabile de temperatura si umiditate, in decurs de 20-30 zile. Apoi in ou se formeaza larva. Inghitit de ou, ajunge in intestinul subtire, unde larva paraseste oul si trece in mucoasa intestinala . Astfel, prin circulatia sanguina, ajunge in ficat si apoi plamani. In primele 4 zile larva sta in ficat , iar in urmatoarele 6 zile in plamani. Larva parcurge peretele alveolar si ajunge in alveole, apoi in bronhiole, bronhii, trahee, faringe. Apoi sunt inghitite sau eliminate prin tuse.  In urma inghitirii, larvele ajung in intestin unde in 60 de zile ajung adulti care elimina oua, ce pot fi eliminate prin fecale. In decurs de 2-4 saptamani, in conditiile mediului extern, din ou iese larva si devine infectiosa. Astfel ciclul se reia. Raspunsul gazdei umane fata de prezenta parazitului este in functie de stadiul bolii si este diferit in cele 2 faze evolutive prin timpul si intensitatea reactiilor. In infectiile primare trecerea larvelor prin ficat si plaman nu provoaca manifestari patologice semnificative, ci doar daca migreaza simultan sute de larve. In infectii repetate, ca urmare a sensibilizarii gazdei, pot apare reactii intensechiar in cazul inplicarii unui numar mic de larve. Infectia afecteaza starea nutritionara si dezvoltarea copiilor .   

Ascaridioza pulmonara  

In primul stadiu al infectiei, boala se manifesta prin subfebrilitate sau febra, astenie, inapetenta, dureri tora cice, tuse seaca sau productiva, crize de bronsita spastica de tip astmatiform. Deseori se pot declansa eruptii de urticarie si edem angioneurotic.

Ascaridioza intestinala 

Primele semne sunt cele digestive: anorexie, dureri abdominale, salivatie abundenta, voma, diaree sau constipatie, cu efect asupra echilibrului nutritional, in infectiile masive, tulburarile de tranzit, alaturi de actiunea parazitului de inhibare a unor enzime digestive, pot conduce la procese de maldigestie si malabsorbtie care stopeaza dezvoltarea fizica si psihica a copiilor prin deficit de vitamine, intoleranta la lactoza, malnutritie. Complicatiile ascaridiozei se datoreaza dimensiunilor mari si tendintelor migratorii ale parazitilor adulti. Atunci cand exista multi paraziti, acestia se aduna, formand ghemuri care pot provoca obstructie intestinala. Cei mai expusi acestor complicatii sunt copiii, datorita dimensiunii mai mici a lumenului intestinal. Desi majoritatea copiilor sunt infectati cu mai putin de 20 de ascarizi, au existat cazuri infectate cu peste 2000 de exemplare! Migrarea poate fi provocata si de unele medicamente (antihelmintice si anestezice), de alimente condimentate, precum si de febra. Migrarea viermilor prin faringe in cavitatea nazala si bucala poate provoca asfixie. Debutul bolii este brusc, cu dureri abdominale severe si voma. Simptomele sunt identice cu cele ale unei obstructii intestinale. Netratata, obstructia intestinala conduce la cangrena intestinului, urmata de perforatie si peritonita.

Semne si simptome 

In general infectia nu implica nici un simptom. Lista de semne si simptome mentionate in diverse surse pentru Ascaridioza (limbricii) include 4 simptomele enumerate mai jos:

      Dureri de stomac

      Greata

      Varsaturi

      Febra

      Expectorarea de sputa cu singe si larve

      Durere toracica

Ascaris lumbricoides este cel mai mare dintre nematode-viermi cilindrici, care paraziteaza oamenii. Adultii sunt albi sau galbui, cu o lungime de 15-35 cm.Traiesc 10-24 de luni in jejun si intestinul subtire.In fiecare zi o femela limbric produce 240.000 de oua, care sunt fertilizate de masculi.Ouale fertilizate care sunt eliminate pe sol cu fecalele, devin infectioase in 5-10 zile.Acestea pot ramine viabile pe sol pina la 17 luni. Infectia se transmite pe cale fecal-orala si prin alimente contaminate. Dupa ce au fost ingerate, ouale eclozeaza si traverseaza peretele intestinal, trecind in circulatia limfatica si sanguina ajungind in stare larvara la plamini. Ciclul dureaza 1-2 luni, si poate determina pneumonie si eozinifilie. Stadiul al doilea al migrarii implica expectorarea larvelor si reinghitirea acestora.Larvele ajunse din nou in intestin se vor matura aici, vor depune oua si vor fi eliminate prin scaun sau bucal. Viermii adulti se hranesc cu produsii de digestie ai gazdei.Viermii nu se multiplica in gazda, acestia traiesc pina la 2 ani, pentru ca infectia sa persiste este nevoie de o reinfectare cu oua de pe sol.

  Diagnostic 

 Diagnosticul de laborator se bazeaza pe evidentierea oualor de limbrici in scaun prin examenul coproparazitologic, rar prin visualizarea directa a migrarii larvelor, in sputa. Computer tomograf si ultrasunetele pot determina prezenta viermilor adulti. In 40% din cazuri examenul scaunului poate fi negativ, deoarece in timpul necesar migrarii si maturarii nu se elimina oua. Testele sanguine pot arata eozinofilie in timpul stadiului migratoriu. Colangiopancreatografia este o procedura de diagnostic si de tratament in cazul obstructiilor ductelor biliare.

Complicatii ascaridioza 

Complicatiile care se datoreaza dimensiunilor mari ale parazitilor si tendintei acestora de a migra, produc: obstructie intestinala, perforatie sau peritonita. Patrunderea parazitului in caile biliare produce icter mecanic, in ficat produce abcese hepatice, in cavitatea nazala produce asfixie. Alergenul ascaridian este unul dintre cele mai puternice si poate produce reactii de hipersensibilitate la nivel cutanat (urticarie) sau la nivel ocular (conjunctivita, blefarita). 

 Profilaxia Ascaridioza 

Profilaxia se realizeaza prin urmatoarele masuri: construirea closetelor la dis­tanta de sursele de apa, verificarea canalizarilor, asanarea gropilor de gunoi, dezin­fectarea bazinelor de apa; depistarea si tratarea purtatorilor de paraziti; respectarea masurilor de igiena alimentara: spalatul mainilor inainte de mese, spalatul atent sau oparirea legumelor si a zarzavaturilor, educatie sanitara, mai ales in scoli. 

 

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Tratamentul ascaridiozei
 Tratamentul ascaridiozei  Tratamentul ascaridiozei Tratamentul se face cu produse naturiste cu efect antiparazitar: tinctura din nuca neagra, pelin si cuisoare, in cure repetate de cate 2-3 luni, cu cate o luna pauza, pana la infirmarea coproparazitologica a diagnosticului de ascaridioza (eliminarea totala a paraz
 
• Paraziti intestinali
Paraziti intestinali Paraziti intestinali Parazitii nu sunt daunatori, dar pot produce o puternica mancarime rectala, de obicei noaptea, cand depun ouale in jurul orificiului anal. Cand ne scarpinam din cauza mancarimii, ouale intra sub unghii. Copiii au tendinta sa duca mana infectata la gura, unde ouale vor fi
 
• Tinctura din coaja de nuca neagra
Tinctura din coaja de nuca neagra Lucrurile benefice pentru sanatatea ta cer timp si rabdare. Trebuie sa te gandesti bine ce anume vrei sa schimbi sau sa imbunatatesti si sa iti faci o lista de la cel mai important lucru, pana la cel care suporta amanare. Este foarte important sa ai un plan cand vine vorba de propriul stil de viata
 
• Plante, fructe si legume care ucid virusii
Plante, fructe si legume care ucid virusii Plante, fructe si legume care ucid virusii Fructele si legumele aduc o mare varietate de vitamine, minerale si antioxidanti care sustin un sistem imunitar puternic. O dieta bogata in fructe si legume ajuta la prevenirea infectiilor si cresc imunitatea in fata virusilor. Dintre toate fructele si
 
• Salmonella si shigella
Salmonella si Shigella Salmonella si Shigella sunt bacterii enterice, cu alte cuvinte ele traiesc in intestinul nostru. Dr. Clark a descoperit ca Salmonella este deasemeneea o bacterie de detoxifiere, adica este eliberata de alti agenti patogeni cum ar fi paraziti sau virusi atunci cand acestea sunt ucise sau cand sunt pe
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Paraziti si tratamente deparazitare

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara