
Plante, fructe si legume care ucid virusii
Fructele si legumele aduc o mare varietate de vitamine, minerale si antioxidanti care sustin un sistem imunitar puternic. O dieta bogata in fructe si legume ajuta la prevenirea infectiilor si cresc imunitatea in fata virusilor. Dintre toate fructele si legumele cateva sunt exceptionale pentru sistemul imunitar. Pe lista se afla: fructele de padure, rosiile si pasta de tomate, portocalele, grapefruit, sucuri de citrice, bananele, lamaia, broccoli, conopida, varza dulce, spanacul si varza de Bruxelles. Alaturi de acestea mai poti pune cateva alimente cunoscute de toata lumea ca fiind antivirale naturale. Acestea sunt ceapa veche si cea verde, usturoiul, prazul, mai ales daca sunt consumate crude.
Supa de pui este leacul infectiilor cailor respiratorii superioare, amelioreaza inflamatia, crestere hidratarea si amelioreaza congestia nazala asociata cu infectiile tractului respirator superior.
Probioticele sunt bacterii sanatoase gasite in diverse alimente fermentate care actioneaza in mod similar cu cele care exista in mod natural in organism. Acestea sustin si stimuleaza sanatatea gastro-intestinala si imunitatea generala, protejand de infectii virale grave, inclusiv hepatita virala. Practic un iaurt pe zi este una din garantiile sanatatii. Surse valoroase de probiotice sunt iaurtul, chefirul, laptele batut, produse din soia fermentate, varza murata si muraturile in saramura.
Cea mai puna metoda de a folosi aceste alimente cu efecte antivirale naturale este conumul constant. Nu este greu de inclus in dieta zilnica unul, doua, sau chiar mai multe din aceste alimente in dieta zilnica.