Paraziti intestinali
Parazitii nu sunt daunatori, dar pot produce o puternica mancarime rectala, de obicei noaptea, cand depun ouale in jurul orificiului anal. Cand ne scarpinam din cauza mancarimii, ouale intra sub unghii. Copiii au tendinta sa duca mana infectata la gura, unde ouale vor fi inghitite si vor infecta din nou intestinul, formandu-se astfel un cerc vicios de reinfectare.
Modul in care actioneaza parazitii este diferit de la un parazit la altul: se prind de peretele intestinal si pot provoca diaree, se localizeaza in colonul ascendent sau in cel descendent, in intestinul subtire, trec de bariera mucoasei si infecteaza intreg organismul (trichineloza) sau pot fi daunatori corpului uman prin metabolitii lor.
Acesti paraziti reprezinta o problema majora de sanatate. La nivel mondial, numarul cazurilor de infestare parazitara s-a marit considerabil in ultimii ani. Desi infectia cu oxiuri este una comuna, care nu ridica probleme serioase de sanatate, nu putem spune la fel despre alte infectii cu paraziti, cum ar fi cea cu trichineloza, care poate fi periculoasa. De aceea, nici o infestare cu paraziti nu ar trebui tratata cu superficialitate.
Bolile infectioase determinate de viermii si parazitii intestinali, sunt vindecate deobicei cu tratamente antiparazitare care-i distrug. Cele mai folosite tratamente deparazitare sunt cele pe baza de: tinctura coaja nuca neagra, pelin si cuisoare. Alte tratamente folosesc: propolis, cuisoare, seminte de dovleac, pelin, anghinare, usturoi. Aceste remedii dau rezultate bune.
Administrarea tratamentului deparazitar Hulda Clark este suficient pentru o eliminare totala a parazitilor.