Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
Specii comune de paraziti

 
 Atentie, acest material poate fi deranjant vizual!

O  varietate extraordinara de virusi, bacterii, paraziti si microorganisme sunt pregatite sa ne atace si sa se hraneasca cu celulele corpului nostru. Utilizand microscoape de putere variabila, fotografii reusesc sa ne arate o lume plina de microbi, pe care cu greu ne-am putea-o imagina fara ajutorul lor.

Dimensiunile aproximative ale microbilor pot fi evaluate folosind urmatoarea regula a degetului mare: 

  • VIRUSII – sunt cei mai mici dintre agentii infectiosi, masurand in medie 100 nanometri lungime. Au asa de putine gene si proteine proprii, incat pentru a se reproduce au nevoie sa rechizitioneze mecanismul celulei pe care o invadeaza.
  • BACTERIILE – variaza foarte mult ca marime si forma, dar tind sa fie de cel putin 10 ori mai mari decat virusii, sau de cel putin 1 micrometru lungime. Sunt organisme unicelulare care se inmultesc independent. 
  • ORGANISMELE UNICELULARE – tind sa fie de cel putin 10 ori mai mari decat bacteriile, sau de aproximativ 0.01 milimetri lungime. 
  • ORGANISMELE PLURICELULARE – sunt atat de mari incat de obicei potfi observate cu ochiul liber. Tenia, de exemplu, poate atinge 6 metri lungime.   
    tenieImaginea 1 – tenie la microscop;

Mancarea si apa reprezinta cea mai intalnita sursa de paraziti. Atata vreme cat cei mai multi dintre noi mancam de trei ori pe zi si bem apa frecvent in cursul unei zile, expunerea noastra la paraziti este constanta. Apa de robinet s-a descoperit a fi contaminata cu microrganisme daunatoare. Atat plantele cat si mancarea de natura animala poarta paraziti, iar metodele de spalare si preparare a acestora, de cele mai multe ori nu ii distrug in totalitate inainte de a fi ingerati de catre consumatori.

CDC (Center for Disease Control)  - Centrul de control al bolilor, citeaza mancarea ca fiind catalizatorul a peste 80% din cazurile patogene extreme intalnite in SUA. Multe dintre acestea sunt legate de restaurante si alte localuri unde nu exista conditiile sanitare minime – de la pregatirea mancarii si depozitare pana la uneltele de servire a acesteia. 

ascarizi

Animalele, ca si oamenii, pot fi infestate cu paraziti si microorganisme daunatoare. In interiorul caminului, apa si mancarea contaminata pot transmite parazitii animalelor noastre de companie. In exterior, animalele pot deveni infectate purtand virusii pe corp, in special pe blana lor, ca urmare a expunerii la resturi animale infestate. Uitand sa va spalati pe maini chiar si o singura data dupa ce ati atins animalul, acesta va transmite parazitii catre dumneavoastra.

Animalele de companie reprezinta o parte minunata a vietii noastre. Ele ne fac sa ne simtim confortabil, ne ofera protectie, prietenie, amuzament, si mai presus de toate dragostea lor neconditionata. Animalele, la fel ca si oamenii, sunt adesea victime ale unor infectii serioase, pe care ni le transmit si noua fara intentie. De fapt, exista o gama intreaga de boli denumite zoonoses – cu transmitere de la animale. Animalele sunt cele mai mari purtatoare de microorganisme nocive, iar cei mai multi dintre specialisti, mai putin publicul larg, sunt aparent nepregatiti pentru aceasta. Expertii au apreciat ca din 110 milioane de caini si pisici de companie existente in SUA, mai mult de jumatate sunt infestate cu una sau mai multe microorganisme daunatoare. Avand in vedere acest numar, posibilitatea transmiterii infectiilor de la animal la om este extrem de ridicata.

Facand din deparazitarea organismului o etapa esentiala a pastrarii sanatatii, mentinem astfel un program benefic atat pentru oameni cat si pentru animale.

parazitiCDC (Center for Disease Control)  afirma ca numarul parazitilor existenti pe teritoriul SUA numara peste 100 de mii de specii. Aceste organisme daunatoare sunt creaturi complexe. Sunt clasificate in functie de structura, forma, functii si capacitatea lor de inmultire. Intalnim organisme microscopice – protozoare - viermi cilindrici, teniile (cestoda), oxiuri, viermele de galbeaza (trematoda). 

 PROTOZOARE  

protozoarReprezentand aproximativ 70% din totalitatea organismelor invadatoare, protozoarele nu pot fi vazute cu ochiul liber. Sunt organisme uni-celulare, dar nu lasati ca marimea lor sa va pacaleasca. Anumite tipuri de protozoare, datorita capacitatii rapide de inmultire, transforma traectul intestinal in gazda lor. Si de acolo ajung catre alte organe si tesuturi. Unele dintre acestea se hranesc cu globulele rosii. Unele protozoare produc chisturi – basici inchise cu ajutorul carora acestea sunt transportate in siguranta prin mancare si apa de la o persoana la alta. In interiorul chistului, protozoarele se afla in siguranta in fata sucurilor digestive, care nu le pot distruge. Acesti vampiri uni-celulari, pot distruge tesuturile care ii gazduiesc. Dupa sustinerile expertilor, aproximativ 7 milioane de oameni de pe teritoriul SUA detin anumite forme de protozoare inlauntrul lor. Protozoare comune: Endolimax nana, Giardia lamblia, Entamoeba histolytica, Cryptosporidum parvum, Blastocystis hominis, Trichomonas vaginalis, Toxoplasma gondii, Cyclospora cayetanensis, Cryptosporidium muris, Pneumocystis carinii, Plasmodium malariae, Plasmodium ovale, Plasmodium vivax, Plasmodium falciparum, Leishmania donovani, Leishmania tropica, and Leishmania braziliensis.

NEMATODE

In oxiuritimp ce protozoarele sunt uni-celulare, nematodele sunt organisme multi-celulare.

Viermii adulti se inmultesc prin oua denumite larve.De obicei, larvele se formeaza in pamant sau in alta gazda intermediara, inainte de a ajunge in corpul uman. Este interesant de observat ca , desi infectia cu viermi este grea, foarte multi oameni nu dau semne ca ar fi infestati. Cu toate ca ne este greu sa acceptam, este adevarat ca organismul nostru poate trai gazduind viermi, desi acestia se inmultesc in numar mare si cauzeaza blocaje in functionarea organelor. 

Expertii atrag atentia ca anumite tipuri de viermi se regasesc in intestinele a peste 75% din populatia globului. Aceasta este o statistica ingrijoratoare. Nematodele obisnuite includ: Viermi inelati (Ascaris lumbricoides), Hookworm (Necator Americanus, Ancylostoma duodenal), Oxiuri (Enterobius vermicularis), Limbrici (Toxocara canis, Toxocara cati), Viermi de inima (Dirofilaria immitis), Strongyloides (Stronglyoides stercoralis), Trichinella (Trichinella spiralis), Filaria (Wuchereria bancrofti, Brugia malayi, Onchocerca volvulus, Loa loa, Mansonella streptocerca, Mansonella perstans, Mansonella ozzardi), si Anisakine larvae.

 CESTODELEtenia

Pintre cele mai cunoscute specii de paraziti, tenia este considerata a fi cea mai mai des intalnita locuitoare a intestinului uman. Tenia are o ventuza, un cap care prinde peretii intestinului. Atata timp cat capul ramane prins in mucoasa intestinala, un nou vierme se poate dezvolta din ea. Tenia se hraneste absorbind substantele digerate de gazda. Are culoare albicioasa, este lata, turtita, ca o panglica, fiind acoperita de un tesut transparent ca un strat de piele. Din categoria cestodelor fac parte: Beef tapeworm (Taenia saginata), Pork tapeworm (Taenia solium), Fish tapeworm (Diphyllobothrium latum), and Dog tapeworm (Dipylidium caninum).

 TREMATODELEtrematod

Trematodele sunt viermi plati sub forma de frunza, cunoscuti si sub denumirea de viermi de galbeaza. Sunt paraziti, pe toata durata ciclului lor de viata. Ciclul incepe atunci cand larvele sunt eliberate in apa proaspata de catre melci. Odata aflate in apa, larvele pot penetra direct pielea gazdei sau pot fi ingerate odata cu consumul de legume, peste, crustacee. Din categoria trematodelor fac parte:Intestinal fluke (Fasciolopsis buski), Blood fluke (Schistosoma japonicum, Schistosoma mansoni) Schistosoma haematobium), Liver fluke (Clonorchis sinensis), Oriental lung fluke (Paragoimus westermani), and Sheep liver fluke (Fasciola hepatica).

paraziti

   

 

Urmatoarea galerie de poze releva infatisarea catorva dintre speciile comune de invadatori

limbrici
Limbric
Click aici pentru detalii.



oxiuri
Oxiur
Click aici pentru detalii.



hookworm
Hookworm

Vierme tropical

Ancylostomatodae
Click aici pentru detalii.



tenie pitica
Tenie pitica
Click aici pentru detalii.



viermele bici
Viermele bici
Click aici pentru detalii.



tenie
Tenie
Click aici pentru detalii.



viermele de galbeaza
Viermele de galbeaza
Click aici pentru detalii.



ameoba
Amoeba
Click aici pentru detalii.




Suntem un organism atacat si parazitat de: virusi, bacterii, paraziti, microorganisme, viermi intestinali, protozoare, nematode, larve, viermi inelati, ascaris lumbricoides, oxiuri, limbrici, trichinella, cestode, trematode, tenie, viermele de galbeaza

 

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Tratamentul ascaridiozei
 Tratamentul ascaridiozei  Tratamentul ascaridiozei Tratamentul se face cu produse naturiste cu efect antiparazitar: tinctura din nuca neagra, pelin si cuisoare, in cure repetate de cate 2-3 luni, cu cate o luna pauza, pana la infirmarea coproparazitologica a diagnosticului de ascaridioza (eliminarea totala a paraz
 
• Paraziti intestinali
Paraziti intestinali Paraziti intestinali Parazitii nu sunt daunatori, dar pot produce o puternica mancarime rectala, de obicei noaptea, cand depun ouale in jurul orificiului anal. Cand ne scarpinam din cauza mancarimii, ouale intra sub unghii. Copiii au tendinta sa duca mana infectata la gura, unde ouale vor fi
 
• Tinctura din coaja de nuca neagra
Tinctura din coaja de nuca neagra Lucrurile benefice pentru sanatatea ta cer timp si rabdare. Trebuie sa te gandesti bine ce anume vrei sa schimbi sau sa imbunatatesti si sa iti faci o lista de la cel mai important lucru, pana la cel care suporta amanare. Este foarte important sa ai un plan cand vine vorba de propriul stil de viata
 
• Plante, fructe si legume care ucid virusii
Plante, fructe si legume care ucid virusii Plante, fructe si legume care ucid virusii Fructele si legumele aduc o mare varietate de vitamine, minerale si antioxidanti care sustin un sistem imunitar puternic. O dieta bogata in fructe si legume ajuta la prevenirea infectiilor si cresc imunitatea in fata virusilor. Dintre toate fructele si
 
• Salmonella si shigella
Salmonella si Shigella Salmonella si Shigella sunt bacterii enterice, cu alte cuvinte ele traiesc in intestinul nostru. Dr. Clark a descoperit ca Salmonella este deasemeneea o bacterie de detoxifiere, adica este eliberata de alti agenti patogeni cum ar fi paraziti sau virusi atunci cand acestea sunt ucise sau cand sunt pe
 
Vezi toate stirile din categoria Despre Paraziti si tratamente deparazitare

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara