
In perioada sarbatorilor de iarna ne este greu sa rezistam tentatiilor care se plimba pe langa noi. Nu inseamna ca va puteti face cate o pofta, insa nicidecum nu trebuie sa manancati in fiecare zi doar alimente grele in cantitati exagerate sau sa beti alcool fara masura. Manancati putin, dupa care aveti grija ca alimentele pe care le consumati sa aiba valoare nutritionala, astfel incat organismul sa primeasca nutrientii necesari.
Iata cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le urmam cu totii de Sarbatori:
1. Alegeti alimentele sanatoase si preparate cat mai simplu.
2. Daca poftiti la alimente grase, consumati-le cu moderatie si fara sa le combinati cu o sumedenie de alte ingrediente.
3. Manancati prajituri de casa dupa-amiaza, la un interval de 1-2 ore dupa ce ati luat masa de pranz. Limitati-va la 1-2 patratele, nu o farfurie plina. Retineti ca si in ziua urmatoare va puteti rasfata cu ele!
4. Portiile de mancare trebuie sa fie mai mici, cu atat mai mult cu cat veti manca alimente mai grase decat de obicei. De asemenea, puneti mancarea pe o farfurie rosie, deoarece un studiu recent aparut in publicatia “Appetite” arata ca acest obicei are un impact semnificativ asupra cantitatii de mancare pe care o consumati. Asadar, manancati dintr-o farfurie rosie daca vreti sa manancati mai putin.
5. Nu uitati de cruditati si de fructele de sezon proaspete. De asemenea, dupa masa singurele fructe recomandate imediat spre consum sunt kiwi si ananasul. Acestea contin anumite enzime care usureaza digestia proteinelor.
6. Nu uita sa beti apa in loc de o gramada de sucuri carbogazoase. Nu ocoliti ceaiurile din plante medicinale.
7. Plimbati-va dupa masa de pranz! Nu strica sa faceti nici putin dans sau exercitii, pe care le puteti face acasa pentru a nu lenevi toata ziua