
Beneficiile sucurilor de fructe si legume
Sucurile naturale preparate in casa, fara adaos de zahar sunt un adevarat izvor de sanatate.
Sucurile de rosii, de morcovi si de sfecla sunt o sursa importanta de betacaroten, licopen si antioxidanti naturali care ajuta organismul sa lupte contra bolilor cronice. Licopenul din sucul de rosii scade riscul aparitiei cancerului de prostata, iar pectina din mere ajuta la curatarea intestinelor si vaselor de sange. Sucul de rosii are aminoacizi, saruri minerale si vitamine, dar trebuie baut cu prudenta, deoarece poate provoca si urticarie.
Un suc ce poate fi folosit pentru tratarea migrenelor, dar si pentru a depasi starile de slabiciune este cel de sfecla rosie. Totodata, reduce si tensiunea arteriala.
Atentie insa ca sucurile pot avea mult zahar si calorii. O cana de suc de mere poate avea la fel de multe calorii ca o bomboana. Limitati-va la un singur pahar pe zi. Sucul natural de fructe sau legume poate constitui o portie din cele cinci pe zi de fructe si legume recomandate.
Sucul de rodie ajuta la buna functionare a creierului si va poate feri de unele forme de cancer, cum este cel de colon, spre exemplu, iar sucul de afine, bogat in vitamina C, este vital pentru un sistem imunitar sanatos. Aceste fructe mentin creierul sanatos si va feresc de demente.
Bogat in vitamina C, cu beneficii imunologice este si sucul de portocale, recomandat in special la micul dejun. Are in plus calciu si vitamina D, care intaresc oasele.
Sucul de cirese are proprietati antiinflamatorii. Consumat inainte si dupa ce faceti miscare, reduce durerea musculara.
Un remediu anticonstipatie este sucul de prune, benefic datorita continutului de antioxidanti, fier si potasiu, fibre si alte laxative naturale.