Acidul clorogenic, componenta cheie a extractului din boabe de cafea verde, este un anitoxidant natural puternic care combate radicalii liberi prezenti in fluxul de sange. Acest antioxidant are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire, si de a imbuntati circulatia si tonusul muscular.
Cel mai puternic anti-oxidant din extractul de boabe de cafea verde, acid clorogenic, inhiba eliberarea de enzime G6P care potrivit ultimelor studii poseda abilitatea de a stabiliza in mod semnificativ nivelul zaharului din sange. Avand in vedere acest fapt acest supliment poate fi luat in siguranta si de catre diabetici.
Acesta este doar unul dintre motivele pentru care aceasta cercetare este atat de interesanta. Potrivit studiilor publicate in Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity Journal, extractul de cafea verde ar putea fi primul supliment care este cu adevarat eficent.
Intr-un studiu recent a publicat in LA Times, participantii acestui experiment au luat boabe de cafea verde timp de 12 saptamani, perioada in care au fost strict monitorizati. In medie, participantii au pierdut 17 kg fiecare. Asta reprezinta 16% din grasimea de asamblu a corpului si 10,5% din greutatea organismului. Dar asta nu e partea cea mai uimitoare. Ceea ce intr-adevar ne-am entuziasmat este ca faptul ca acesti participanti nu au schimbat nimic din rutina lor de zi cu zi sau dieta. Permiteti-mi sa repet ca - oamenii din acest studiu au pierdut 17 kg, fara nici o dieta sau exercitii suplimentare.
Pana in prezent, boabele de cafea verde sunt, probabil, cea mai eficienta arma pentru pierderea in greutate si combaterea obezitatii.