Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Alergiile la praf si acarienii

 
acarieni

ALERGIILE LA PRAF

Intre 15-30% din populatia Romaniei este afectata de bolile alergice. Un fapt ingijorator este ca unele afectiuni alergice sunt intr-o crestere alarmanta, un exemplu in acest sens fiind astmul manifestat la copii, a carui prevalenta s-a dublat in ultimii zece ani.

Cauzele

Nici chiar expertii nu pot oferi explicatii satisfacatoare cu privire la motivele raspandirii tot mai largi a bolilor alergice. Sunt incriminati factori care tin de modul de viata modern, cum ar fi: cresterea expunerii la proteine animale (cainii si pisicile de casa), fumatul, poluarea atmosferica, scurtarea duratei alaptarii la san si introducerea precoce a laptelui de vaca etc. Aparent paradoxal, mai multe studii epidemiologice au aratat ca in randul indivizilor cu alimentatie deficitara si cu o frecventa marita a bolilor infectioase, cu alte cuvinte, la cei ce apartin paturilor mai sarace, de la baza societatii, bolile alergice au o preva-lenta mai mica, in comparatie cu populatia din tarile dezvoltate. Unii specialisti au emis chiar ipoteza ca alergiile ar putea fi cauzate de bunastare.
Unii dintre alergenii cu raspandire aproape ubicuitara sunt acarienii, fiinte microscopice inrudite cu paianjenii, ce sunt prezenti, aproape fara exceptie, in praful de casa si constituie de multe ori cauza alergiei la praful de casa.

Forme de manifestare

Alergia la praful de casa poate sa se manifeste sub forma rinitei alergice, a conjunctivitei alergice si chiar sub forma astmului alergic.

• Rinita alergica apare atunci cand reactia alergica declansata si intretinuta de praful alergizant se manifesta la nivelul mucoasei nazale. De cele mai multe ori, rinita alergica se face simtita prin urmatoarele simptome: stranutul, rinoreea (secretie apoasa abundenta la nivelul nasului), pruritul nazal (mancarime la nivelul nasului), infundarea nasului si altele. De obicei, simptomele sunt prezente in tot cursul anului, cu unele agravari, repectiv ameliorari temporare.
• Conjunctivita alergica este manifestarea reactiei alergice la nivelul mucoasei oculare si acompaniaza, de regula, rinita prin alergie la praful de casa. Conjunctivita isi tradeaza prezenta prin simptome cum ar fi: senzatia de usturime la ochi, lacrimare excesiva si altele.
• Astmul alergic prin alergie la praf de casa este o forma particulara de astm. La acesti pacienti, crizele astmatice apar, de obicei noaptea, in incaperi cu umiditate ridicata si praf mult. Adeseori, se asociaza cu rinita sau conjunctivita alergica.

Ce sunt acarienii?

Stiintific denumiti Dermatophagoides pteronyssinus, acarienii sunt vietuitoare care nu se vad cu ochiul liber, ci doar cu microscopul si sunt din familia arahnidelor, ca si paianjenii. Intr-un gram de praf pot sa existe cca. 20.000 de acarieni. Aceste fiinte microscopice traiesc si se inmultesc intr-un mediu cald si umed, nesuportand climatul rece si uscat. Locurile lor predilecte de trai si de inmultire sunt pernele, asternuturile, covoarele, saltelele, tapiteria mobilelor, hainele. Exista numeroase dovezi ca multe dormitoare din locuintele moderne ofera conditii ideale acarienilor, fiind adevarate incubatoare pentru acestia. E bine de stiut ca acarienii nu traiesc direct pe pielea omului si nu inteapa tegumentele, fapt pentru care nu pot fi considerati paraziti. Ei se hranesc cu particule de piele umana descuamata. Un alt fapt linistitor este ca nu sunt vectori de transmitere a unor boli. Acarienii nu cauzeaza probleme decat indivizilor care dezvolta reactii alergice fata de ei.
Acarienii sunt o componenta importanta a prafului de casa. In compozitia acestuia intra, alaturi de acarieni, diverse fibre din tesaturi, peri de animale, o serie intreaga de microbi, fragmente de insecte, spori de mucegai, resturi alimentare fin divizate etc. Desi alergizarea se poate produce la oricare dintre substantele care intra in componenta prafului de casa, de cele mai multe ori, vinovatii principali sunt acarienii.

Un semn de mizerie?

O locuinta murdara poate sa determine agravarea starii unui bolnav cu alergie la praful de casa, totusi, prezenta alergiei la unul din membrii unei familii, nu presupune in mod necesar deficiente in ceea ce priveste curatenia. Realitatea este ca, oricat de constiincios ar fi aplicate, procedeele obisnuite de curatenie nu solutioneaza aceasta afectiune alergica suparatoare. Din contra, metodele uzuale, cum ar fi de exemplu, maturatul, scuturatul, batutul sau alte procedee similare, pot agrava simptomele, deoarece particulele alergizante sunt mobilizate din grosimea covoarelor sau paturilor in aerul respirat de persoana alergica. De aceea va recomandam aspiratoare de calitate si cu grad maxim de filtrare.

Cum se poate identifica alergia la acarieni?

Primele suspiciuni care ridica posibilitatea unei afectiuni alergice sunt simptomele clasice ale rinitei si conjunctivitei alergice (descrise mai sus). In cazul unor astfel de simptome, este bine sa va adresati unui medic specialist alergolog. Acesta va va pune o serie de intrebari cu privire la locuinta dumneavoastra, la microclimatul de la locul de munca, la prezenta unor animale de casa, etc. Un alt pas important, care multe ori confirma si confera un caracter mai precis diagnosticului, este efectuarea testelor cutanate pentru aprecierea sensibilitatii la diferiti alergeni. O reactie pozitiva la aceste teste, care sunt de resortul alergologului, va arata ca sunteti alergic la unul sau mai multi alergeni.

Tratamentul alergiei la praful de casa

Prima masura si in acelasi timp, masura care depinde in cel mai inalt grad de pacient si familia sa, este controlul expunerii la alergenul incriminat. In afara de evictie - cum o numesc specialistii - la recomandarea si sub supravegherea alergologului, se pot administra medicamente antialergice si se poate recurge la imunoterapia specifica cu vaccinuri alergenice (aceasta ultima masura fiind cunoscuta sub numele de desensibilizare).

Nici cea mai costisitoare medicatie sau cele mai sofisticate terapii imunologice nu pot inlocui masurile de reducere a contactului cu alergenii. Evictia este o metoda indispensabila.

Reducerea expunerii la acarieni este cea mai eficienta, deoarece previne contactul dintre pacient si alegen, prevenind astfel din capul locului reactia alergica.

Desi acarienii nu pot fi indepartati pe deplin din locuinta, exista o serie de tehnici sigure care, aplicate consecvent, vor diminua concentratia de praf alergenic. Masurile se vor aplica in toata locuinta, dar, in mod cu totul special, in dormitor. Iata principalele recomandari in acest sens:

• eliminati sursele de umezeala (vasele umplute cu apa asezate deasupra surselor sobelor sau caloriferelor, florile) si impiedicati patrunderea aburilor de la bucatarie sau baie;
• folositi asternuturi din tesaturi usor de spalat; spalati-le la interval de 10 zile in apa fierbinte (80 - 90°C); dupa spalare, acordati o atentie la fel de mare uscarii complete a asternuturilor si hainelor;
• folositi paturi si cuverturi care pot fi spalate; inveliti pernele, plapumele si saltelele in huse speciale, impermeabile la particule alergenice;
• daca este posibil, pacientul sa paraseasca locuinta pe durata cat se face curatenia; daca pacientul este nevoit sa faca el insusi curatenie, se recomanda sa poarte masca de tip chirurgical sau confectionata din mai multe straturi de tifon umezite in prealabil, legata in asa fel incat sa acopere gura si nasul;
• folositi obligatoriu aspiratorul (nu matura), la intervale regulate, cel putin odata pe saptamana; aspirati peste tot cu minutiozitate;
• renuntati, pe cat posibil, la covoare si draperii grele, sau optati pentru cele confectionate din materiale usor de spalat; in ce priveste pardoselile, sa fie cat mai netede, din lemn sau linoleum;
• indepartati din casa, in special din dormitor, obiectele care retin praful (bibelouri, mileuri, etc); cartile nu trebuie pastrate in dormitor si, de preferinta se vor pune in vitrine prevazute cu sticla;
• in sfarsit, ca o completare la celelalte masuri si nicidecum in locul lor, se poate folosi periodic, o substanta cu efect acaricid (pulberea de benzil benzoat); insecticidele obisnuite nu au efect asupra acarienilor.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara