Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


Praful din casa si alergiille

 
Praful din casa si alergiille

Praful din casa si alergiile

 Alergia la praful din casa este cunoscut si sub denumirea de alergie la acarieni. Aproximativ 20% din populatia lumii prezinta sensibilitate la praful din casa. Aceste persoane prezinta risc crescut de a dezvolta diverse boli alergice, precum astmul alergic, rinita alergica persistenta si dermatita atopica.

Praful din casa contine, pe langa acarieni, particule antigenice de origine animala (pisica, rozatoare, caine), insecte, polen, resturi alimentare, microfungi, fibre textile si pulberi inerte.

Acarienii sunt organisme microscopice inrudite cu paianjenii, care se dezvolta la temperatura constanta mai ridicata de 25 °C, in conditii de igiena deficitara si de umezeala. Acarienii se hranesc cu celulele moarte ale pielii si formeaza colonii in fibrele textile (covoare, tesaturi, asternuturi). In asternuturile de pat se pot gasi intre 100.000 si 10.000.000 de acarieni. Cei morti si excrementele acestora, cu dimensiuni asemanatoare granulelor de polen, intre 10-35 de microni, se amesteca foarte usor cu praful si pot fi foarte usor aeropurtati.

Rinita alergica

Acarienii din praful de casa au un rol esential in declansarea si agravarea alergiilor, severitatea afectiunii fiind direct proportionala cu igiena necorespunzatoare a locuintei. O expunere la cantitati mici de praf, intre 0,22-2 micrograme, s-a dovedit a fi un factor important de declansare a bolii la indivizii cu teren alergic.

Rinita alergica este cea mai frecventa forma de alergie cauzata de praful din casa. Suspiciunile de rinita alergica apar atunci cand in familie s-au inregistrat mai multe imbolnaviri alergice, bolnavul a avut si alte alergii, simptomele apar intr-o singura zona din locuinta, iar tratamentul cu antibiotice nu este eficient. Bolnavul nu prezinta febra, in ciuda simptomelor foarte pronuntate, iar rinoreea apoasa se mentine mai mult de 7-10 zile.

Alergiile sunt mai frecvente la baietii dintr-o familie, sau la nou-nascuti.

Tratament

Tratamentul alergiei la acarieni consta in evitarea acestora, mai precis adoptarea unor masuri pentru a reduce numarul lor din locuinte:

1. Indepartarea din dormitor a rezervoarelor de acarieni, precum perne cu pene, mochete, covoare persane, sau draperii.

2. Mentinerea unei temperaturi mai mici de 20 °C.

3. Spalarea saptamanala a lenjeriei de pat cu apa fierbinte, mai calda de 60 °C.

4. Stergerea prafului cu o carpa umeda.

5. Folosirea huselor antiacarieni.

6. Interzicerea folosirii paturilor, sau a pernelor umplute cu pene.

7. Introducerea jucariilor de plus ale copiilor, saptamanal, in congelator, pentru 24 de ore, deoarece temperatura de -18 °C distruge acarienii.

8. Folosirea unor substante antiacarieni si a unor aspiratoare speciale.

9. Prescrierea de catre medic a unor medicamente, sau injectii impotriva bolii.

Statisticile cele mai recente indica preocuparea crescuta a romanilor fata de igiena spatiului domestic, prin orientarea spre produse cat mai performante de igienizare a locuintei. Alergia este o reactie anormala, exagerata cantitativ, sau modificata calitativ, fata de anumite substante, cum sunt praful de casa, unele alimente, medicamente, particule inhalate, sau cu care venim in contact.
Praful din locuinte si din alte spatii inchise reprezinta o sursa majora de alergene, cu care toti venim permanent in contact. Asistam la o crestere alarmanta a bolilor alergice in toata lumea, o adevarata epidemie a alergiilor. Riscul de aparitie si severitatea acestor boli pot fi reduse semnificativ prin indepartarea prafului din locuinte, respectiv printr-o curatenie corecta. Tehnologia inovatoare de comprimare a prafului, propusa de aspiratorul LG Kompressor reprezinta un progres remarcabil in lupta cu alergiile induse de praf. De aceasta vor beneficia in special persoanele atopice, predispuse la alergii, sau cele care au deja alergii manifeste, impiedicand agravarea bolilor, afirma doamna dr. Poliana Leru, specialist in alergologie si imunologie clinica.

Alergiile cele mai frecvente in Romania

Alergenele cel mai frecvent intalnite la noi in tara si responsabile de alergiile persistente sunt cele de interior, continute de praful de casa (amestec de acarieni, scuame de animale, fibre textile, microfungi), urmate de mucegaiuri si parul de pisica. Aceste alergii au incidenta cu precadere in zonele dezvoltate, urbane, fata de zonele cu un nivel scazut de dezvoltare, respectiv cele rurale.

Praful de casa

Structura prafului de casa este foarte complexa, continand, pe langa acarieni si particule antigenice de origine animala (pisica, caine, rozatoare), insecte (paianjeni, gandaci de bucatarie, muste), fungi de interior, particule de polen, resturi alimentare, fibre textile, pulberi inerte.

Acarienii excreta particule cu dimensiuni asemanatoare granulelor de polen (10-35 microni) care sunt protejate de o membrana chitinoasa si pot rezista timp indelungat. Dezvoltarea lor se face la temperaturi de 25 °C si este favorizata de igiena deficitara a locuintelor si de umezeala. Pentru a evita orice risc, avand in vedere sensibilitatea tot mai crescuta la praf, este indicata mentinerea unei igiene riguroase chiar la o temperatura ambientala mai joasa de 25 °C.

Cand ai copii cu alergii, stii ca cel mai bun si sanatos lucru este sa previi contactul cu substantele alergene. Urmand sfaturile noastre, reduci cu aprox. 70% simptomele copilului. De asemenea, nu va mai avea nevoie de medicamente antialergice. Desi uneori este greu, cum e in cazul alergiei la praf, trebuie sa incerci tot ce iti sta in putinta pentru a-i usura suferinta micutului.

Alergii la praful de casa

Praful de casa este format din mai multe componente printre care fibre de tesaturi, celule descuamate din pielea noastra, particule alimentare etc. Dar cei mai de temut sunt acarienii. Acestia se gasesc in toata casa si prefera cel mai mult tesaturile si covoarele. Deci contactul cu ei este greu de evitat, dar poate fi redus la minimum.

•Daca ai aparat de aer conditionat, curata sau schimba lunar filtrele.

•Aspira, spala pe jos si sterge praful cu o carpa umeda cat mai des. Acorda mai multa atentie dormitorului copilului.

•Nu fa curatenie cand copilul este in casa. Inevitabil, se ridica in aer mult praf care nu ii va face bine.

•Cumpara un aspirator cu apa si filtre duble. Sunt mult mai eficiente decat aspiratoarele obisnuite.

•Daca alergia copilului tau este severa, inlocuieste covoarele cu linoleum sau lasa parchetul neacoperit de covoare sau carpete care retin praful. Parchetul este si mai usor de intretinut.

•Daca totusi optezi pentru un covor, alege unul foarte subtire care poate fii spalat saptamanal.

•Evita plapumile pufoase si clasicele pernele umplute cu pene. Sunt de preferat paturile si pernele speciale facute si umplute cu materiale antialergice.

•Imbraca perna si patura cu lenjerie dintr-un material foarte strans lucrat, aproape impenetrabil pentru acarieni. Le poti gasi la magazine specializate pe produse antialergice. Tot aici gasesti si saltea de pat facuta din astfel de materiale.

•Spala asternuturile saptamanal. Foloseste programul cel mai lung si cu temperatura cea mai ridicata.

•Inlocuieste canapelele tapisate cu cele din piele sau imitatie de piele. Sunt mai usor de curatat si nu retin la fel de mult praf.

•Nu umple camera copilului cu animalute sau alte jucarii din plus. Acestea sunt un magnet pentru praf. Daca nu se poate desparti de ele, spala-le saptamanal cu apa fierbinte. O alternativa este sa le lasi in frigider o noapte pe saptamana. Ambele metode omoara acarienii.

•Inlocuieste obiectele din camera copilului care retin praful cu unele usor de curatat. Arunca decoratiunile de genul flori uscate, bibelouri, cosuri de paie etc.

•Pentru carti sunt de preferat dulapurile cu vitrine in locul rafturilor.

•De asemenea, hainele copilului trebuie sa stea intr-un dulap cu inchidere cat mai ermetica pentru a nu se umple si ele de acarieni.

Alergii la mucegai

•Elimina din casa sursele de umezeala (de ex. vase cu apa, aburii de la bucatarie sau baie etc). Pentru bucatarie este foarte buna o hota puternica.

•Daca nu ai aparat de aer conditionat, ar fi bine sa cumperi unul. Este de ajutor mai ales in perioadele calduroase si umede.

•Cel mai util este un dezumidificator de aer. Se gaseste la magazinele cu aparatura electrocasnica si nu este deloc costisitor. Reducand uminidatatea din aer, mucegaiul nu va mai creste la fel de mult si rapid.

•Mucegaiul se dezvolta foarte bine in bai. Ca sa previi aparitia lui, spala peretii, faianta, gresia etc cu substante dezinfectante (de ex. clor).

•Cere sfatul unui specialist pentru o metoda mai buna de ventilare a baii, mai ales daca nu exista un geam.

•Mucegaiul poate creste si in dulapuri, glastre cu flori, mansarde, boxe, frigidere, cazi de baie si sub covoare. Verifica si curata periodic toate aceste zone pentru a preveni contactul copilului tau cu alergenii.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara