Aspartamul este o substanta otravitoare, care aduce prejudicii grave sanatatii. Producatorii au stiut de la inceput de pericolele acestei substante nocive si de faptul ca ea va distruge sanatatea populatiei si totusi au insistat ca aspartamul sa fie comercializat. Documentele referitoare la toxicitatea aspartamului spun ca, pentru a fi manipulat in laborator, este nevoie de manusi, masti de protectie chimica, sort special si purificator de aer!
Lobby-istii, medicii, politicienii si cercetatorii care sustin aspartamul sunt niste criminali atroce care, stiind cat de nociva este aceasta substanta, mint cu nerusinare, condamnand oameni la moarte. Gratie acestei josnice si lacome aliante, aspartamul s-a bucurat pana acum 27 de ani de succes comercial, fiind prezent in aproximativ 7000 de produse alimentare si medicamente si utilizat de sute de milioane de oameni din intreaga lume. In urma unor teste de laborator, s-a gasit aspartam si in produse care nu il aveau mentionat pe eticheta. Odinioara aflat pe lista Pentagonului ca arma biochimica, in prezent este nelipsit din alimentatia zilnica a populatiei mondiale! Pentru obtinerea aspartamului se utilizeaza metode de inginerie genetica.
Aspartamul este cel mai raspandit indulcitor artificial din lume, dar si cel mai periculos aditiv. Denumirile lui comerciale sunt NUTRASWEET, EQUAL, SPOONFUL, EQUAL-MEASURE, CANDEREL, BENEVIA, NEOTAME. Are o putere de indulcire de 150-200 de ori mai mare decat zaharul si este lipsit de calorii. Neotame este o otrava si mai puternica decat aspartamul, fiind derivat din acesta. Are structura modificata si o putere de indulcire mai mare. Aspartamul este obtinut printr-un proces de inginerie genetica. Componenta sa principala, fenilalanina, este produsa de o bacterie. Compania Monsanto a modificat genetic bacteria pentru a produce mai multa fenilalanina. Monsanto, care pe langa culturile de plante modificate genetic produce si acest indulcitor, minte inca o data si ne asigura ca aspartamul nu este nociv. Oamenii de stiinta care sunt sinceri recunosc ca nu se stie suficient despre procesul lui de obtinere, dar efectele sale nocive sunt evidente. Compania producatoare a acestui indulcitor artificial a avut doar in anul 1990 un profit de 996 milioane de dolari. Aspartamul este un drog foarte sofisticat, care nu ar fi putut fi descoperit niciodata accidental. Chimistul despre care se spune ca si-a lins degetele atunci cand lucra la un medicament impotriva ulcerului nu a fost intervievat niciodata. Oare de ce? Efectul aspartamului este intensificat de prezenta glutamatului si a altor excitotoxine. O doza mica de aspartam adaugata la o doza mica de glutamat se transforma intr-o doza si mai toxica decat ar fi ele separat. Aspartamul a fost descoperit in cadrul companiei G.D. Searle din statul Illinois SUA, companie care a mai produs in ultimele decenii si alte substante periculoase incluse in alimente (de exemplu, hormonul bovin de crestere, RBGH). La inceput, aspartamul s-a folosit ca agent antiulceros. El se obtine din doi aminoacizi (fenilalanina si acidul aspartic) si metanol.