Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
distrofiile dentare

Acestea pot fi cicatrici ce raman imprimate pe suprafata dentara ori de cate ori dintele a suferit in evolutia sa ontogenetica o tulburare de calcifiere. Rujeola, scarlatina si alte boli infecto-contagioase din perioada copilariei provoaca, pe mugurele dentar in formare, o reactie inflamatorie, ca si exantemul de pe piele. In aceasta zona celulele adamantine nu mai pot produce o buna matrice organica si calciul depus este deficitar. Cand dintele erupe pe arcada, constatam ca are mai multe eroziuni pe suprafata sa, eroziuni care se desfasoara si pe dintii vecini, de-a lungul unei linii continue.
Asemenea godeuri cu forme si adancimi variate, apar pe dinti si ca urmare a unor deficiente metabolice (avitaminoza A, D) sau a unor infectii cronice (sifilis) sau chiar a unor deficiente ereditare (amelogeneza imperfecta).
Toate aceste leziuni cicatriceale se situeaza exact in zona care se dezvolta in momentul aparitiei unuia din factorii cauzali enuntati. De aceea pe buna dreptate, Capdepont le numeste cazierul sanitar al copilariei.
Distrofiile dentare se manifesta fie sub forma unor mici adancituri pe smaltul coroanei dentare, fie sub forma unor sunturi ce incing, gatuind parca dintele. Alteori, defectul se observa pe marginea incizala a incisivilor sau pe suprafata ocluzala a molarilor care se pot asemana in aceste cazuri de distrofie, cu un fagure de miere (molarii Moseri). Este de remarcat ca toate aceste leziuni cicatriceale sunt stabilizate, nu evolueaza si nici macar nu se cariaza, singurul inconvenient fiind aspectul inestetic. Sunt alte distrofii care evolueaza ducand progresiv la distrugerea dintilor. Din aceasta grupa fac parte melanodontia, care se caracterizeaza prin innegrirea si tocirea rapida a dintilor de lapte, fara nici un fel de durere, displazia Capdepont, in care dintii de lapte afectati sunt deformati si cad fara dureri in momentul eruptiei lor. In alte forme de displazii dintii sunt redusi ca dimensiune, au culoare bruna si se tocesc repede, ajungandu-se repede pana la mucoasa gingivala (amelogeneza imperfecta). Toate aceste displazii sunt sechele ale unor tulburari de calcifiere a dintilor, din timpul dezvoltarii ontogenetice, tulburari produse fie de infectii acute (scarlatina, rujeola), fie cronice (sifilis), fie metabolice (rahitism), fie ereditare (melanodontie, amelogeneza imperfecta etc).
Toate aceste tulburari distrofice produc aspecte inestetice, ce se pot ameliora prin imbracarea dintelui cu coroane de acrilat sau de portelan. Displaziile progresive se trateaza in mod diferentiat, in unele cazuri prin coroane de acoperire metalice.
Dintii patati sunt dintii care apar colorati in galben-brun sau cu pete alb-cretoase, chiar la eruptia lor. Alteori, dintii se coloreaza dupa eruptia lor din cauza unor factori locali, traumatici sau infectiosi. Daca un dinte apare de la inceput patat inseamna ca in timpul dezvoltarii mugurelui dentar, in grosimea osului alveolar, au avut loc unele tulburari de calcifiere asociate cu impregnarea unor substante colorante. Acestea sunt pete intracoronare, ce nu se pot curata prin spalarea dintilor. In zilele noastre ele apar foarte frecvent, deoarece foarte multi copii fac dupa nastere boli infectioase in care se administreaza tetraciclina sau aureomicina. Petele galbui brune pot acoperi toata suprafata incisivilor sau numai parti din suprafata sub forma de benzi orizontale. Alteori dintii sunt tarcati, pete alb cretoase neregulate acoperind suprafata vestibulara a dintilor frontali. Acestea sunt pete de smalt determinate de administrarea in exces de saruri de fluor. Ele apar de obicei in zonele de hiperfluoroza, in care apa de baut, zarzavaturile, fructele contin peste 5 mg de fluor la litrul de apa. Sunt zone de acestea in Sicilia, in unele districte din India, Africa si chiar in tara noastra in unele localitati din Bihor, Mures sau Banat. Trebuie amintit ca fluorizarea efectuata de reteaua de stomatologie cu tablete de fluor sau aplicatii locale nu produce asemenea pete de smalt.
Majoritatea dintilor se pierd in timpul vietii datorita mai ales unei igiene bucale deficitare. Daca un copil nu-si spala dintii atent cu peria si pasta de dinti, raman resturi alimentare; ele sunt inundate de microbi sau ciuperci care le coloreaza si le fixeaza pe dinti. Aceste pete se pot indeparta printr-o curatire cu instrumente (detartraj) si prin badijonarea lor cu antiseptice (protargol 1%), sau prin spalarea bine cu peria de dinti.
Este bine sa amintim ca unele ciuperci coloreaza aceste resturi alimentare, pe care le fermenteaza, in negru (Actinomices grisaeum), altele in portocaliu (Actinomices portocaliu).
In adolescenta, dintii permanenti ce nu si-au incheiat calcifierea se pot impregna cu diverse substante colorate pe care omul in mod repetat si continuu le introduce in gura cu ocazia fumatului. Impregnarea smaltului si dentinei cu nicotina sau carbunele ce rezulta din arderea tigarii coloreaza definitiv dintele, nici un mijloc stomatologic nefiind capabil sa albeasca dintii, astfel patati. In aceeasi categorie se pot include petele dentare ce apar la adolescentii ce lucreaza in fabricile in care atmosfera este poluata cu vapori de acizi (sulfuric, fluorhidric azotic etc), particule, praf de carbune, cupru, plumb si unde tinerii muncitori neglijeaza sa efectueze cu constiinciozitate instructiunile de prevenire, existente in toate fabricile. O spalare atenta a dintilor dupa terminarea lucrului, introducerea obligatorie a dusurilor bucale, ar reduce complet aceste coloratii dentare.
Sunt popoare care in mod deliberat isi coloreaza dintii cu un lac negru, utilizand o tehnica bine pusa la punct (Vietnam, Africa). Pe baza unor ritualuri, cei ce lacuiesc dintii incep prin a decalcifia dintii cu zeama de lamaie, timp de 2-3 saptamani, dupa care se pensuleaza dintii cu asemenea lacuri. Este interesant de observat ca dintii lacuiti nu fac carii dentare. Pe baza acestor tehnici a aparut si in profilaxia cariei dentare metoda de fluorizare a suprafetelor dentare dupa o prealabila decalcifiere cu un acid anorganic.
Colorarea dintelui poate sa se observe si in jurul unei obturatii cu amalgam de cupru (la copii) sau chiar de argint (la adult), particule mici de metal infiltrandu-se in dentina decalcifiata din jur.
Multi dinti se innegresc dupa un traumatism sau dupa o carie dentara netratata; in aceste cazuri hemoglobina ce rezulta din hemoragiile pulpei dentare, impregneaza dentina descompunandu-se in compusii ei coloranti diferiti. Orice dinte innegrit este suspect de mortificare pulpara si obligatoriu, examenul clinic trebuie completat cu unul radiologic.
Deseori acesti dinti sunt adevarate focare de infectie ce au declansat boli grave la distanta, de genul endocarditei, miocarditei, glomerulonefritei sau reumatismului.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara