Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


ingrijiti-va nervii, glandele si inima

 
ingrijiti-va nervii, glandele si inima

Ingrijiti-va nervii, glandele si inima!
Sistemul nervos, sistemul endocrin si aparatul cardiovascular, prin legatura si interactiunea lor, reflecta cel mai bine varsta reala a omului si o conditioneaza, in raport cu starea lor, stare care este un rezultat al felului cum a trait omul in viata si in ce conditii si-a desfasurat-o.
Este si firesc sa fie asa, pentru ca in fond este vorba de principalele sisteme de conducere si reglare, de aparatul principal al organismului nostru.
Ce inseamna in plus, fata de ceea ce s-a spus in regulile precedente, a ne ingriji sistemul nervos? Doua lucruri: a-l cruta de suprasolicitare si a-l intari.
Ritmul vietii noastre civilizate cu solicitarile sale multiple, obligatiile carora trebuie sa le facem fata zilnic nu scad decat in parte la omul varstnic, o data cu pensionarea sa zicem. Pensionarea este tocmai rasplata unei vieti de munca si de indatoriri implinite, care ofera posibilitatea unei odihne sporite binemeritate. Dar niciodata, pentru un om activ, ea nu este o odihna absoluta si am vazut ca este bine sa fie asa. Sistemul nervos central insa ajunge la batranete cu forta, echilibrul si mobilitatea proceselor fundamentale scazute. De aceea, el trebuie crutat mai mult. Crutarea se realizeaza atat prin odihna activa, somn, cat si prin evitarea certurilor si supararilor, a zgomotului din viata batranilor.
Se stie ca de obicei varstnicii sunt mai nervosi, mai irascibili.
De aceea, cei din jurul lor trebuie sa-i menajeze, sa nu-i supere, sa le dea consideratia, cinstirea si apropierea calda si atenta pe care o merita. Varstnicii la randul lor trebuie sa-si cultive stapanirea de sine si sa evite situatiile conflictuale. Emotiile negative pot insemna suprasolicitari daunatoare sistemului nervos, glandular, si activitatii inimii si vaselor.
Pentru un hipertensiv, bunaoara, un acces de furie poate avea urmari grave (accidente vasculare cerebrale).
Aceasta nu inseamna o invitatie la simplificare emotionala si spirituala, la blazare si indiferenta, care sunt la fel de ucigatoare, ci la un discernamant intelept al situatiilor concrete ivite, pentru a nu intra in situatii conflictuale negative, pentru a le para, tocmai prin intelepciunea caracteristica varstei inaintate.
Experienta de viata a varstnicilor, orizontul cultural si moral mai bogat, o cunoastere mai buna a oamenilor, pot asigura iesirea din multe impasuri conflictuale, fara a se ajunge la suparari si certuri.
Intarirea sistemului nervos este posibila si trebuie continuata toata viata. Cum? Atat prin organizarea unei vieti active, pline de continut, prin rationalizarea si ordonarea modului de trai, prin plimbari, calire fizica, educatie fizica si in plus prin valorificarea emotiilor pozitive, dar nu excesiv de intense, pe care le putem gasi oriunde in jurul nostru. Totul este ca ne pricepem sa le cautam si sa iesim in intampinarea lor.
Emotiile pozitive de intensitate moderata, bucuriile, multumirile, frumosul, intaresc sistemul nervos si au o actiune binefacatoare asupra functiilor organelor interne. Cele mai trainice si profunde emotii sunt si raman cele legate de satisfactia ca ramanem utili familiei, celor din jurul nostru, societatii noastre infloritoare. A te ocupa de cresterea nepotilor si a contribui la educarea si dezvoltarea lor, a te ocupa de micile treburi gospodaresti in casa sau in activitatea sociala a comitetelor de strada sau de cartier, a continua sa dai si sa creezi, este nu numai util, ci si placut. Emotii placute si profunde ni le poate procura si o lectura, o expozitie, o auditie muzicala, un spectacol reusit, o plimbare in mijlocul naturii etc. Ele trebuie cautate si lasate sa ne desfete ochiul, urechea, inima, pentru ca ne tonifica psihicul si se repercuteaza favorabil asupra organismului intreg.
Nu uitati ca sanatatea este conditia intelepciunii, iar semnul ei este veselia (R Emerson).
Acceptarea senina si fireasca a anilor inaintati, mentinerea vesnica a unor teluri nobile si demne de viata, mentinerea treaza a capacitatii de a ne adapta continuu la prefacerile innoitoare ale vietii moderne si ale patriei noastre, pastrarea setei de a nu ne opri niciodata in imbogatirea spiritului si a culturii, tendinta continua de a ne autodepasi si a ne darui binelui si progresului social, iata cararile care duc spre drumul unei batraneti senine, fericite si demne de a fi traite.
Controlati-va sanatatea!
Aceasta regula nu este nicidecum o invitatie la a monopoliza toate gandurile si atentia varstnicului asupra sanatatii sale.
In viata noastra pot aparea mici tulburari functionale si diverse modificari in activitatea sau structura unor organe, la orice varsta. Nu are rost sa ne sperie aparitia lor si cu atat mai mult sa ne duca gandul la cele mai periculoase diagnostice posibile (cum ar fi cancerul de pilda), pentru ca riscam sa devenim sclavi ai temerii permanente, ceea ce poate duce la psihoza si nevroza. Insa, persoana varstnica are datoria sa apeleze la medic, cu calm si incredere, ori de cateori vreo tulburare ivita se prelungeste. Ratiunea unei astfel de atitudini are la baza prea bine cunoscuta regula medicala care spune ca o boala luata in pripa este mult mai usor vindecabila.
Faptul ca uneori bolnavul se poate vindeca de la sine, fara ajutorul medicului, datorita capacitatii organismului sau de a se echilibra in fata unor boli mai usoare, nu poate constitui un argument de a lasa pe seama hazardului soarta sanatatii si a vietii noastre. Numai medicii pot aprecia corect daca o boala este grava sau nu, ce este de facut pentru o vindecare cat mai rapida si cu cat mai putina suferinta.
Tratamentele empirice, familiale, sau oferite de prieteni si cunostinte binevoitoare nu pot fi nicidecum sigure. Adesea ele intarzie instituirea tratamentului corect si pot croniciza sau agrava boala.
Pericolul neglijarii tratarii unor boli mai usoare, cum ar fi de pilda bronsita cronica, la persoanele varstnice, este mult mai mare. Marele nostru savant V. Babes atragea atentia asupra necesitatii tratarii radicale a inflamatiilor cronice si a iritatiilor cronice, caci din aceste iritatii cronice se dezvolta in multe cazuri cancerul. O explicatie moderna consta in aceea ca inflamatiile si leziunile cronice, fiind insotite de modificari metabolice, tind sa prolifereze, creand teren favorabil actiunii virusurilor cancerogene. De aceea, orice inflamatie veche (de col uterin, de prostata, de mucoasa gastrica, de colecist etc), orice crapatura sau rana care dureaza multa vreme fara a se vindeca, orice intaritura sau nodul (de san, de exemplu), trebuie aratate medicului si tratate radical.
Mai mult decat atat, controlul medical este necesar periodic si persoanelor care se simt sanatoase, mai cu seama celor varstnice. Ori de cate ori dispensarul medical de circumscriptie ne cheama pentru radiofotografie medicala, cat si pentru un control sau pentru o vaccinare, trebuie sa raspundem apelului, spre binele nostru. Sunt boli pulmonare sau de inima care la inceput nu ne fac sa ne simtim prost, dar care pot fi depistate de medici prin actiunile de control periodic al sanatatii populatiei. Nu rareori descoperiti la timp astfel de bolnavi sunt vindecati tocmai datorita precocitatii instituirii tratamentului.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara