Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


preferati odihna activa celei pasive

 
preferati odihna activa celei pasive

Preferati odihna activa celei pasive
A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu printr-un repaus total, ci prin indeletniciri si exercitii fizice usoare ce pun in miscare alte grupe de muschi ce nu au lucrat si nu au obosit. Explicatia acestui fenomen a fost data de fiziologi care au dovedit ca schimbarea de efort fizic produce pe scoarta creierului aparitia unor noi focare de excitatie, datorita noilor impulsuri nervoase sosite, care fac ca oboseala simtita sa nu creasca, ci sa scada prin posibilitatea refacerii celulelor nervoase obosite. Specialistii au dovedit ca o jumatate de ora de exercitii fizice potrivite, dupa o munca fizica obositoare, echivaleaza cu 5 - 6 ore de odihna pasiva. Aceasta indicatie este utila mai cu seama in cazul in care oboseala a fost produsa de o munca uniforma, in anumite pozitii statice, mai mult sau mai putin fixe. Pe ea se si bazeaza recomandarea gimnasticii in productie in timpul unor pauze speciale.
Cei ce depun o munca predominant cerebrala la birou sau in fata planselor de lucru simt o adevarata necesitate de a alterna efortul cerebral cu cel fizic. Exercitiile fizice stimuleaza circulatia sangelui si grupele de muschi nefolosite, imbunatatesc circulatia generala, respiratia si oxigenarea substantei nervoase.
Odihna activa mai inseamna pe plan general o alternare placuta si utila a activitatilor in care efortul fizic se imbina eu cel intelectual. Miscarile si plimbarile alterneaza cu o lectora sau vizionarea unui spectacol, totul in limitele capacitatii de efort a varstnicului, cu moderatie si echilibru, dar fara a lasa loc lancezelii si plictiselii. Variatia muncii fizice este tot atat de utila ca si cea spirituala si alternanta lor, imbinarea lor, ne intretine vigoarea si ne prelungeste viata.
Michelangelo a trait aproape 90 de ani. El lasa dalta si lua penelul, lasa pana cu care scria versuri si trecea la plansa de arhitect. Personalitatea sa complexa si geniala s-a revarsat in activitati multiple si variate, izvorate dintr-o necesitate de munca continua, de a se darui complet pana in ultima zi a vietii.
Celebrul romancier Tolstoi a fost si el un longeviv. A trait la tara si a alternat mereu scrisul cu gradinaritul si mai ales plimbarile prelungite pe jos.
Nu neglijati plimbarile pe jos!
Printre multiplele binefaceri ale civilizatiei moderne, cea mai importanta este aceea ca a usurat mult munca oamenilor. Mecanizarea si automatizarea inlatura treptat muncile istovitoare, facand viata mai usoara si mai placuta prin plusul de confort continuu din viata noastra. Aceste binefaceri nu trebuie insa folosite pana la eliminarea absoluta a efortului fizic, chiar moderat. Utilitatea absoluta a dezvoltarii mijloacelor de locomotie publica nu trebuie sa inlature necesitatea mersului pe jos. Confortul sporit al locuintelor si programele de televiziune, ascensoarele, autobuzele, troleibuzele si autoturismele nu treime sa ne duca in nici un caz, la a ajunge sa nu ne mai plimbam suficient prin aer curat. Faptul ca un om mai in varsta oboseste usor la o plimbare mai prelungita nu trebuie sa insemne ca iar face mai bine sa nu se mai plimbe. Dimpotriva! Plimbarea zilnica trebuie sa fie un obicei obligatoriu pentru mentinerea vigorii si sanatatii.
Structura si fiziologia organismului uman sunt astfel adaptate vietii, incat aparatul locomotor are de indeplinit un rol fiziologic important. De la receptorii nervosi existenti in muschi, in tendoane si ligamente, in capsulele articulare si in celelalte tesuturi ale aparatului locomotor pleaca spre scoarta creierului semnale privind incordarea musculara, starea vaselor sanguine si intensitatea metabolismului muscular, care reflecta activitatea sau inactivitatea fizica. Ca raspuns la aceste semnale, sistemul nervos central coordoneaza nu numai miscarile corpului, ci si activitatea inimii, a plamanilor, a aparatului vestibular al echilibrului etc. Activitatea organelor interne se modifica corespunzator activitatii fizice efectuate. In timpul unei simple plimbari, respiratia se imbunatateste, inima lucreaza mai bine incepand sa bata ceva mai repede, sistemul nervos se calmeaza, tinuta se indreapta, creste pofta de mancare, se mentine forta si rezistenta fizica, creste rezistenta la oboseala, se previn depunerile de saruri pe vase etc.
Kant, desi a fost un copil bolnavicios, a trait si a lucrat 80 de ani, pentru ca a dus o viata ordonata, in care plimbarile matinale pe jos, prin aer curat, erau atat de nelipsite, incat se spune ca la iesirea lui din casa se putea verifica si ora ceasului primariei din Konigsberg, unde traia.
In timpul plimbarii este util sa ne reglam respiratia, inspirand regulat si adanc pe nas si expirand pe gura. In felul acesta, aerul rece sau impurificat va trece prin cavitatile nazala, se va incalzi si curati. In timpul mersului, mainile trebuie sa fie libere, ca bratele sa se poata misca in voie. Pe cat se poate, plimbarea trebuie degajata de orice preocupare sau obligatie de indeplinit, pentru a-si realiza pe deplin si efectul calmant, relaxant, asupra sistemului nervos.
Incaltamintea de plimbare este bine sa fie confortabila, nici prea subtire, pentru a nu suporta duritatea terenului, dar nici prea groasa, pentru a nu deveni greoaie.
Imbracamintea varstnicului iesit la plimbare trebuie adaptata dupa anotimp, sa nu fie prea calduroasa ca sa nu provoace transpiratie, deoarece se stie ca mersul pe jos se insoteste de o degajare de caldura corporala.
Ritmul si durata plimbarii unei persoane in varsta nu pot fi apreciate decat de la caz la caz, dar este bine sa retinem ca plimbarile sunt utile chiar batranilor bolnavi de inima, in conditiile recomandarilor medicului.
Practicati exercitiile fizice!
Plimbarea este modul de miscare cel mai usor si potrivit pentru persoanele in varsta, dar nu singurul mijloc de cultura fizica si nici cel mai complet.
Persoanele varstnice care au incetat munca in productie au datoria fata de sanatatea lor, nu numai de a gasi alte activitati fizice pe langa casa, ci si a practica, obligatoriu si aproape fara nici o exceptie, exercitiile fizice. Daca este corect sa nu pretindem varstnicilor performante sportive si fizice (desi se cunosc destule persoane care datorita unui intrenament continuu realizeaza si dupa 60 de ani performante impresionante), cel putin la fel de corect este sa interzicem varstnicilor viata sedentara. Banca din gradina, fotoliul televizorului si canapeaua siestei pot deveni dusmanii longevitatii si sanatatii daca sunt folosite in dauna miscarii. Sedentarismul favorizeaza transformarea tesutului muscular in tesut grasos si conjunctiv, adica intr-un tesut flasc si lipsit de elasticitate. Concomitent se produc unele modificari nefavorabile si an alte tesuturi si organe. Tesutul pulmonar, de exemplu, se antinde si asi pierde capacitatea de a se contracta, respiratia devenind an acest caz mai superficiala, expiratia depasind an intensitate inspiratia.
Viata sedentara slabeste puterea de lucru a inimii si organelor digestive, mobilitatea articulatiilor diminuand.
Iata dar ca miscarea si exercitiile fizice trebuie privite pur si simplu ca reglatoare ale proceselor vitale si chiar asa si este, o data ce prin exercitii fizice potrivite, varstnicii cu tensiunea arteriala crescuta o pot scadea, iar cei cu tensiunea arteriala scazuta o pot face sa creasca.
Exercitiile fizice efectuate sistematic intensifica procesele metabolice si prin asta contribuie mult la scaderea colesterolului in sange si deci la prevenirea aterosclerozei.
Ce exercitii fizice sunt potrivite persoanelor varstnice?
Pentru cei neintrenati se recomanda la inceput exercitii mai usoare, dupa posibilitatea fiecaruia, legate de varsta, starea de sanatate, conditia fizica etc, bazate mai mult pe miscare si nu pe forta si viteza. Simpla miscare trebuie insa completata si cu astfel de exercitii ca cele de indoire a corpului, de schimbare a pozitiei lui, de incarcare treptata si de coordonare a miscarilor.
Redam, dupa indicatiile specialistilor, exercitiile de gimnastica speciala pentru persoanele varstnice, sanatoase dar neintrenate, pe sexe. Ele vin ca o completare, in cursul zilei, a miscarilor de inviorare de dimineata. Ora cea mai potrivita pentru practicarea lor este la circa 2 ore dupa masa si cel putin cu 2 ore inainte de culcare. In prima luna, aceste exercitii se vor face numai de 2-3 ori pe saptamana, apoi treptat, zilnic.
Camera in care vor fi efectuate exercitiile trebuie bine aerisita si, daca timpul de afara permite, le vom face cu geamul deschis. Imbracamintea in timpul exercitiilor trebuie sa fie usoara, iar in picioare se vor putea purta tenisi sau papuci simpli de panza. La terminarea exercitiilor se recomanda sa se faca dus sau chiar o spalare pana la brau, cat si pe picioare. Plimbarea linistita prin aer liber va incheia sedinta de exercitii fizice.
Inainte de a incepe intrenamentul fizic este obligatoriu avizul medicului, atat pentru a ne convinge ca nu avem vreo boala care ne-ar interzice practicarea exercitiilor, cat si pentru eventualitatea introducerii a 2 a exercitii special potrivite corpului.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara