Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


tratamentul batranetii

 
Tratamentul batranetii

Din cele mai vechi timpuri, tratamentul batranetii a preocupat omenirea, s-a cautat si se cauta nu numai modul stiintific de prevenire a imbatranirii pretimpurii, si un tratament eficient al insasi batranetii. Pe masura cunoasterii tot mai stiintifica a procesului imbatranirii, tratamentul preventiv si curativ se cristalizeaza tot mai mult si apare astazi clar ca factorul terapeutic principal este modul rational de trai al omului. Alaturi de acest tratament sau, mai bine spus, de acest comportament igienico-dietetic, straduintele cercetarilor merg spre a gasi factorul ergonal eficace, capabil sa faca sa creasca longevitatea prin favorizarea asimilatiei asupra dezasimilatiei. Notiunea de ergona, care vine din grecescul ergon actiune, stimulare, este o denumire generica data hormonilor, vitaminelor si enzimelor capabile. In doze mici, de a stimula functia diverselor organe si sisteme si de a spori capacitatea vitala a organismului.
Cele mai importante si mai actuale ergone folosite azi in tara noastra sunt:
Gerovital H3 produs romanesc (prof. A. Aslan), cu renume mondial, bazat pe actiunea eutrofica a unei solutii speciale de novocaina 2 %.
Gerovitalul a intrat in practica medicala dupa o minutioasa si indelungata cercetare si verificare, inceputa la noi inca din 1949, Tratamentul consta in mai multe serii de cate 12 injectii intramusculare cu pauze intercalate de 10 zile (curativ) sau 1-2 luni (preventiv)intre serii, sau cu al¬ternarea gerovitalului injectabil cu serii de gerovital drajeuri. Acestea se iau cate 2 drajeuri pe zi, la 2-3 ore dupa mese, timp de 12 zile, cu pauze de o luna (preventiv) sau de 18 zile (curativ). Durata tratamentului este intre 3 si 20 de luni.
Tratamentul se incepe numai dupa o prealabila proba de sensibilizare la novocaina facuta de medie,
Renumele binemeritat de care se bucura gerovitalul se datoreaza actiunii sale vadite de regenerare la omul batran. Regenerarea se manifesta asupra intregului organism, marind potentialul biologic al batranului respectiv, chiar in cazuri in care elementele degenerative erau accentuate.
Gerovitalul are efecte pozitive asupra regenerarii sistemului nervos (asupra scoartei creierului si asupra nucleilor centrali), aducand chiar dupa primele luni de tratament o stare de optimism, ameliorarea memoriei, a atentiei, a rationamentului, a activitatii etc. Actiunea sa pozitiva se manifesta si asupra glandelor endocrine, a troficitatii pielii, tonicitatii musculare, a sistemului osteoarticular, vaselor etc.
Impresionant este in plus efectul gerovitalului asupra regenerarii culorii parului.
Efectul gerovitalului creste cand tratamentul este insotit de o cura complexa de vitamine,
Vitaminizarea trebuie sa cuprinda neaparat vitaminele C, P si A, grupa vitaminelor B si in special vitaminele B6 si B12,
In plus, dat fiind rolul novocainei in mobilizarea si solubilizarea grasimilor ca factor de aparare impotriva sclerozei, se recomanda asocierea gerovitalului cu vitamina E si drojdia de bere, in tratamentul batranetii.
Vitamina E poate constitui un factor valoros in tratamentul preventiv si curativ al batranetii, datorita, se pare, necesitatii sporite in aceasta substanta a tesuturilor in degradare. Efectele ei bune se manifesta in special asupra troficitatii generale, aparatului cardio-vascular, locomotor si gangliolimfatic.
Omul care-si pretuieste sanatatea incepe ziua in felul urmator;
1. Scularea, trecerea la o tinuta cat mai sumara, deschiderea sau, intredeschiderea ferestrei (daca vremea permite).
2. Zece minute de gimnastica de inviorare:
-miscari ale capului: inainte, inapoi, lateral, rotiri;
-miscari ale trunchiului: inainte, pe spate, lateral, rotiri;
-miscari de flexie si extensie ale membrelor superioare si inferioare, fara a uita degetele (pentru anviorarea circulatiei periferice);
-cateva sarituri (dupa posibilitati);
-pe parcurs si la sfarsit, exercitii de respiratie: inspiratia in extensie, expiratia in flexie.
Exercitiile nu trebuie sa depaseasca resursele organismului, nu trebuie sa oboseasca, sa provoace gafaiala, palpitatii.
3. O fractiune buna pe intregul corp cu un prosop muiat in apa la temperatura camerei si stors.
4. Toaleta de dimineata, imbracarea, micul dejun etc.
E nevoie, pentru toate acestea, sa ne trezim cu un sfert de ora mai devreme? Desigur, dar merita!
Un start bun dimineata, si toate ne vor reusi din plin pe toata ziua!
MIC COD AL SANATATII LA VARSTA INAINTATA
Prima porunca: sobrietate
Aceasta inseamna:
A nu manca niciodata pe saturate, de preferat a pastra un mic rest de pofta de mancare la scularea de la masa.
A nu manca mai des decat de trei ori pe zi.
A manca mai usor seara.
A reduce din carne, oua, untura, slanina, unt, tocaturi, afumaturi, mancaruri grele in general, preferind legumele proaspete, salatele, fructele, produsele lactate. Mai putina sare, mai putine condimente iuti.
Cu mai putin alcool si tutun, mai bine de loc. Foarte rar s-a vazut ca marii bautori si fumatori sa ajunga la 100 de ani.
Mai putina cafea si mai putin ceai rusesc tare.
A doua porunca: activitate
Aceasta inseamna:
O data cu iesirea la pensie, a nu renunta brusc la orice activitate, ci a reduce progresiv activitatea, in raport cu noul mod de viata si posibilitatile organismului. Trecerea la fotoliu si papuci, la odihna totala, este cea mai nepotrivita metoda de a nu batrani repede.
- A nu neglija activitatea fizica: mers pe jos, plimbare, gradinarit etc.
- a cultiva activitatea intelectuala. lecturi, spectacole, concerte, conferinte, sah, preocupari stiintifice si tehnice, munca de colectionar etc.
A treia porunca: Igiena
Aceasta inseamna:
- A iubi aerul curat, nu numai afara dar si in casa.
- Totusi, a ocoli baile de soare si litoralul (pentru cei neobisnuiti cu marea).
- A veghea la evacuarea zilnica a intestinului, dar cu ajutorul unei alimentatii potrivite si al bunelor deprinderi si cat mai putin (si numai cu stirea medicului) cu ajutorul purgativelor si laxativelor.
- Ingrijirea minutioasa a pielii, ale carei functii importante nu trebuie subapreciate o data cu inaintarea in varsta, prima pretentie a pielii, la toate varstele, se stie care este: curatenia.
- Evitarea conditiilor atmosferice neprielnice: caldura torida sau ger aspru, umezeala, ceata, vant puternic.
- Alegerea judicioasa a imbracamintei, in raport cu conditiile atmosferice si tinand cont ca mecanismele de termoreglare nu mai functioneaza ca in tinerete. Insa imbracamintea excesiva, infofolirea, sunt la fel de daunatoare omului in varsta ca si copilului mic,
Somn suficient, satisfacerea deplina a necesitatii de somn a organismului, chiar daca omul in varsta se multumeste cu 7 sau chiar 6 ore pe zi. La nevoie (dar cat mai rar), un somnifer usor.
- Legatura cu medicul, fara a neglija ca nu totdeauna este nevoie de medic ca tamaduitor, dar oricand este nevoie de el ca sfatuitor.
Atentie la porunca nr. 1: evitarea oricarui exces!
Tratamentul trebuie sa fie continuu si de lunga durata.
Se administreaza atat pe cale bucala cat si in injectii intramusculare, doza zilnica necesara fiind de 100 - 200 mg.
Drojdia de bere este utilizata in tratamentul batranetii pentru reglarea functiilor metabolice in special ale sistemului nervos central si ale sistemului cardiovascular. Pe langa vitaminele din complexul B, drojdia de bere mai contine si vitaminele E si D, saruri minerale si proteine. Folosita in stare proaspata, in cantitate zilnica de 70 g de catre Institutul de geriatrie, drojdia de bere a dovedit reale calitati de regenerare, a scazut tensiunea arteriala a batranilor, a imbunatatit digestia si a normalizat evacuarea intestinala.
Folcisteina V este un produs romanesc recent (prof. Oeriu), o ergona care contine cisteina, acid folic si uratropina. Acest medicament actioneaza favorabil in combaterea dereglarii unor enzime. Este indicat atat in tulburari de climacteriu, astenie sexuala, cat si ca regenerativ antisclerozant.
Se foloseste in injectii intramusculare, in doza de o fiola la 2 zile in serii de cate 15 injectii cu pauza de 5 zile, intre serii. O cura dureaza in medie 2-3 luni. De obicei, ameliorarea se face simtita chiar din prima luna de la instituirea tratamentului. Uneori, durata tratamentului trebuie prelungita, dupa avizul medicului.
Laptisorul de matca este si el o ergona de productie romaneasca care contine, in afara substantelor nutritive de baza, vitamine, hormoni si unele substante active biostimulatoare.
Efectele sale favorabile asupra batranilor se bazeaza pe rolul biocatalizator al continutului sau complex, care ajuta la reglarea si mentinerea intr-un echilibru optim a proceselor vitale ale organismului.
Sub forma unor bomboane drajefiate produse de Asociatia crescatorilor de albine din Romania, aprobate de Ministerul Sanatatii, se administreaza pe cale bucala, inghitindu-se cu putina apa in timpul meselor, cate 1-2 drajeuri pe zi.
Fiecare drajeu contine 100 mg laptisor de matca. Dupa consumul a 2 g, deci a 20 de drajeuri, in circa 10-15 zile, se face o pauza de 10 zile.
Pentru batrani se considera eficienta o cura anuala de 5-6 cutii cu drajeuri. Daca nu exista nici o contraindicatie medicala (diabet) se recomanda ca drajeurile sa fie luate cu miere de albine, 30-60 g pe zi.
Aloea este o alta ergona cu efecte biostimulatoare care intensifica functiile de protectie si de regenerare a tesuturilor.
Extractul apos din frunzele plantei Abes, care se gaseste la noi in comert, este produs in Rusia. Se fac injectii subcutanate, 1-2 pe zi, timp de o luna, dupa care se face o pauza de o luna si se repeta seria. Aloea fiind o substanta toxica se recomanda a nu se folosi preparate facute in casa, unde nu pot fi dozate.
Reticulin este un produs romanesc biostimulator, sinonim cu serul Bogomolet (ser citotoxic antireticular) si cu serul R.A.S. din Germania. Fiind o solutie injectabila de substante desensibilizante din celulele reticuloendoteliale (este un stimulent al acestui sistem si un echilibrant al sistemului neurovegetativ), reticulina combate astenia psihica si fizica. Medicamentul produs la noi se administreaza in injectii subcutanate sau intramusculare, o fiola la 2 zile, in total 15-20 de injectii. Tratamentul se repeta dupa 6 luni. Serul rusesc necesita 3 injectii pe serie repetabile in cursul anului. Tratamentul cu reticulin trebuie facut numai cu avizul medicului, fiindca este contraindicat in hepatita acuta, nefrita acuta si la virate prea inaintate.
Placenta Filatoo este si ea o ergona cu efect biostimulator. Produsul romanesc cu acest nume este un extract apos de placenta preparat dupa metoda Filatov din tesut conservat.
Medicamentul a fost folosit initial pentru a face sa creasca reactivitatea organismului fata de agentii nocivi ai mediului extern, iar in urma cercetarilor Institutului de geriatrie si ca tratament al proceselor care insotesc batranetea. Rezultatele bune au interesat sfera neuropsihica unde s-au constatat ameliorari, circulatia sanguina s-a imbunatatit, starea generala s-a ameliorat, greutatea corporala a crescut.
Tratamentul consta in injectii intramusculare, zilnic o fiola timp de 25-45 de zile, ca repetarea seriilor de 4-5 ori pe an, dupa o pauza de 30 de zile intre serii.
Tratamentul cu placenta Filatov trebuie facut numai sub controlul medical, fiind contraindicat in caz de hemoragii, anumite boli de inima evolutive, nefrita acuta, tuberculoza pulmonara si colita ulceroasa.
Alaturi de aceste tratamente bazate pe cele mai variate ergone. Bolnavii internati mai pot beneficia si de alte tratamente, cum ar fi: baile cu bicarbonat de sodiu, care se fac cu 60 - 70 g de bicarbonat de sodiu de fiecare baie. Baia este totala, la o temperatura de 32-36°, cu o durata de 20 de minute. Dupa baie, batranul este pus sa se odihneasca timp de 2 ore. Rezultatele arata ca baile ca carbonat de sodiu accelereaza metabolismul. Imbunatatesc starea generala si produc o scadere in greutate, ca disparitia excesului de grasime acolo unde este cazul.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Rinichi
Rinichii Rinichii Rinichii, in numar de doi, au forma unor boabe de fasole care se privesc cu marginile concave fata in fata si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrala, la nivelul lombelor (salelor). Sectiunile prin rinichi arata ca acestia sunt alcatuiti din doua feluri de substante:
 
• Modificari endocrine in sarcina si lactatie
Modificari endocrine in sarcina si lactatie  Modificari endocrine in sarcina si lactatie In cursul sarcinii au loc in organismul femeii transformari profunde cu caracter general, pe langa modificarile tractului genital in care se dezvolta embrionul si fatul. Evolutia normala a graviditatii se desfasoara pe fondul unor importante transform
 
• Imbatranirea o etapa fireasca
Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea o etapa fireasca Imbatranirea este o etapa fireasca, comuna, inevitabila in viata tuturor fiintelor, asa cum sunt de firesti copilaria, tineretea si maturitatea. A cauta tineretea fara batranete, asa cum au incercat cautatorii elixirului vietii, este tot atat de inutil ca si a caut
 
• Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor
Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor Zece reguli de aur pentru protejarea oaselor  Literal, „osteoporoza” inseamna „oase poroase”, adica o slabire a rezistentei oaselor prin pierdere de masa osoasa, ceea ce le face susceptibile de fracturi. Aceasta boala cu consecinte devastatoare, foarte raspandita in
 
• Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului
Solutii la indemana oricui pentru scaderea colesterolului Suntem in pragul sarbatorilor de iarna. Iar dupa mesele imbelsugate din aceasta perioada se impun masuri simple pe care le puteti aplica pentru a ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Daca ati trecut cu vederea putin peste indicatiile medicului, iata cum va puteti redresa! Potrivit statistici
 
Vezi toate stirile din categoria Generalitati

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara