Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
virusul rous

Cu virusul Rous se poate provoca transformarea maligna in circa 48 de ore de la inoculare. Sunt insa numeroase cazuri cand de la integrarea fragmentului viral oncogen in genomul celulei gazda si pina la aparitia tumorii maligne poate trece un timp indelungat. Acest aspect ai problemei cancerizarii l-am amintit mai inainte. Acum mentionam ca transformarea maligna a culturii de celule (de exemplu, de fibroblaste de soarece) poate surveni spontan mult mai frecvent decat in culturile supuse actiunii unui virus, iar in culturile cancerizate cu ajutorul unui virus este aproape imposibil de a decela virionul, ci numai antigenul specific agentului viral in cauza. Cu ajutorul metodei dr. Harris, de hibridare intre celulele canceroase al caror virus a devenit indecelabil si celulele necanceroase permisive (sensibile) la virusul respectiv se constata reaparitia virionilor. Pe de alta parte, intr-o experienta citata in cursul prezentei lucrari in care in citoplasma enucleata a oului fecundat a fost transplantat un nucleu izolat din celula de carcinom renal de broasca provocat cu ADN tumoral virotic, s-a constatat ca oul a urmat o evolutie normala cu formarea blastulei. Presupunand ca in nucleul tumoral transplantat nu actioneaza gena, sau genele virale (de provenienta endogena) in care este stocata informatia pentru cancer, ci genele in care sunt codificate proteinele capsidei (adica purtatoare ale mesajului genetic viral exogen) evolutia ontogenetica a oului ar fi compromisa. Dealtfel, insusirile si exprimarea genelor virale oncogene sunt identice cu cele ale genelor ancestrale din genomul celulei gazda cu care sint complementare. Cancerogeneza transplacentara este un fapt constatat. Au fost descoperite particule virale de tip C atat in placenta de maimute si in placente umane, cat si in diverse tesuturi embrionare animale si de om.

S-a dovedit electronooptic si la embrionii normali si la puii aparent normali existenta unor particuie similare celor care provoaca cancerul pasarilor interesand celulele medulare si splenice, fapt care ar pleda pentru transmiterea prin ou a leucemiei limfoide. Dar, precum s-a demonstrat, pasarile au in mod normal un sistem limfatic difuz, alcatuit din multiple focare cu centri germinativi limfoizi si care chiar la pasarea sanatoasa au tendinte invadante (constand intr-o infiltratie difuza a organelor interne cu celule limfoide), fapt care se observa si in leucoza limfoida.

Daca admitem insa aparitia ubicuitara de virusuri oncogene latente in cele mai diferite organe si tipuri de tesut inzestrate cu specificitate de actiune pentru acele tipuri de tesut, aceasta pledeaza in favoarea ipotezei naturii endogene a virionului oncogen (mai precis a acelei mici fractiuni din genoforul viral care contine genele pentru transformarea neoplazica). Se considera ca ..extrem de interesant este faptul ca acest virus al poliomei soarecilor a fost capabil sa produca in mina diferitilor cercetatori douazeci si trei de feluri de cancere diferirte si, precum remarca autorii citati. Se discuta din ce in ce mai aprins daca nu cumva si in cazul omului diferitele feluri de cancere nu ar fi opera unuia si aceluiasi virus.

Intr-un articol privitor ia relatia cancer-virus, aparut in Science et Vie si republicat, se arata ca Una din marile dificultati de cercetare in acest domeniu este aceea ca este foarte greu, imposibil de fapt la ora actuala, sa se distinga si sa se identifice un virus integrat recent in materialul genetic al unei celule de cel transferat in celula cu milioane de ani in urmau. In acest sens, articolul relateaza ca in 1975, la Institutul American de combatere a cancerului din Mariland, s-a descoperit ca virusul RD-114 izolat din celule umane si presupus a fi cancerigen, provine prin contaminare de la o cultura de celule de pisica. S-a constatat ca acest virus hibridizeaza cu virusul de tip C izolat din babuini. Se considera ca in urma cu circa 50 de milioane de ani un stramos al omului a transmis acestui stramos al pisicii actuale o infectie cu acest virus. Acidul nucleic viral s-a integrat in genomul felinei de atunci si s-a perpetuat la toate generatiile acestei specii, inclusiv la cele din epoca actuala. Dupa cum se remarca in articolul citat, Nu e deci, surprinzator ca in timpuri stravechi asemenea transformari au avut loc, ca putem regasi azi urmele unei stravechi infectii virale. Cercetatorii americani apreciaza ca ea ofera nu numai baza unei mai bune intelegeri a proceselor canceroase, ci si o noua perspectiva asupra evolutie. In diferite laboratoare de virusologie si de genetica oncologica se cerceteaza cu asiduitate natura, originea, provenienta informatiei pentru cancer. Rezultatele acestor imense eforturi incep sa se arate fructuoase si trebuie sa subliniem ca majoritatea datelor experimentale obtinute pledeaza in favoarea ipotezei naturii endogene a mesajului genetic al malignitatii.

Ancorate in realitatea unor probe faptice interesante, in ultimii ani au fost publicate doua noi ipoteze care cauta sa explice provenienta endogena a informatiei convertibile in ARN tumoral.
Autorii ipotezei oncogenului, desi nu sustin ca informatia pentru cancer ar avea o origine strict endogena, sunt convinsi ca ADN-ul (virogenul) care codifica producerea virusului tumoral (un oncornavirus de tip C) este prezent ca parte represata in genomul nuclear. Potrivit opiniei lor, este vorba despre un virus care s-a integrat in evolutia vertebratelor cu 500 de milioane de ani in urma, devenind astfel o componenta normala a celulelor. Sub actiunea unor factori, ca radiatiile ionizante, substanteie chimice cancerigene, hormoni, se poate produce depresia virogenului. Daca exprimarea este totala se formeaza intregul virion (o componenta infectioasa si una oncogena), sau in cazul derepresiei genei oncogene, survine transformarea neoplazica a celulei.
S-a formulat ipoteza protovirusului, potrivit careia, in conditii fiziologice ca si sub actiunea unor factori propice, in decursul existentei organismuiui, o portiune a genomului celular normal sufera o transformare intr-un protovirus (ADN) care codifica un ARN viral tumoral iar acesta, cu ajutorul reverstranscriptazei, produce in celulele vecine un nou ADN (informatia pentru cancer) care s-ar integra in genomul nuclear al acestora. Ambele ipoteze citate se sprijina pe o bogata baza experimentala, cu toate ca nici una din aceste doua teorii nu descrie detaliile procesului prin care genele normale sint schimbate in gene virale active, ele sustin transformarea informatiei endogene in virusuri.

Intr-un referat stiintific aparut recent, cu privire la virusurile ARN tumorale (Oncorna) se subliniaza ca Virusul de tip C face parte din materialul genetic celular. Maria Ciugarin-Brailoiu afirma printre altele ...Ca urmare a descoperirii replicarii acestor virusuri prin RT, cu ajutorul hibridizarilor cu acizi nucleici s-a demonstrat ca toate celulele speciilor testate (soareci, pasari, pisici si, posibil, primate) contin informatia de provirus integrata in cromozomi, virusuri endogene inrudite sau chiar identice genetic cu genele celulare. Datele cu privire la prezenta virogenului de tip C la pasari, reptile, mamifere, inclusiv primatele din subordinul Anthropoidaea si familia Hominidae, au adus in discutie posibilitatea avantajului creat de evolutie prin pastrarea acestor informatii virale integrate in ADN-ul celulelor cu posibilitatea expresiei lor. Deoarece genoameie virale integrate au rezistat presiunii selective a evolutiei (zeci de milioane de ani), se presupune ca ele ar putea prezenta un avantaj pentru gazda, expresia informatiei endogene virale de tip C ar putea fi mai mult o consecinta decit o cauza a malignitatii. Pe baza datelor prezentate in lucrarea de fata, putem afirma cu toata certitudinea ca informatia pentru cancer este de natura endogena, stocata intr-un segment din ADN-ul ancestral (anaerob), component natural al genomului nuclear la toate eucariotele actuale.

Omologia de secventa nucleotidica (complementaritatea) intre fractiunea virala oncogena si segmentul din cromozomul in care se integreaza dovedeste un continut informational comun si spulbera mitul creat in favoarea ipotezei naturii exogene a informatiei pentru cancer. Genele virale pentru transformarea neoplazica, precum si genele nucleare cu care sunt complementare apartin vietii primare, adica filogenezei anaerobe.

Intrucat citoplasma eucariotelor controleaza intreaga exprimare genica nucleara, inclusiv expresia genomului viral oncogen integrat si tinind seama ca toate celulele normale contin un potential malign stocat intr-o fractiune genica nucleara anaeroba (ancestrala), ramane fapt de netagaduit ca transformarea maligna inseamna derepresia si exprimarea acestor gene arhaice, indiferent daca acolo se afla sau nu un provirus oncogen, insusirile lor genice fiind identice (ne referim la componenta virala oncogena, nu si la cea infectioasa).

Fapt dovedit, in celulele transformate se manifesta functional numai o parte din genomul virusului oncogen (cu referire la virusurile Polioma si SV40, fiindca numai, o parte din acest genofor (cu referire si la virusul Rous) contine genele pentru transformarea neoplazica, cealalta parte a genoforului viral reprezentind genele care codifica proteinele structurale ale virionului, genele virale specifice neavand deci nici o implicatie in cancerogeneza. Aceasta concluzie este sustinuta chiar si de ipoteza oncogenului citata mai inainte, potrivit careia pentru transformarea maligna a celulei este necesara numai derepresia genei oncogene apartinand virusului integrat in urma cu sute de milioane de ani in genomul nuclear, iar daca exprimarea virogenului este totala se formeaza intregul virion (o com-ponenta infectioasa si una cancerigena). Asadar, o parere aproape unanima ce se degaja din cercetarile virusologice in cancer este aceea ca pentru transformarea neoplazica a celulelor si, mai ales, pentru multiplicarea lor ulterioara, nu este necesara sinteza particulelor virale mature, complete, pe baza concluziilor formulate la cel de-al IX-lea Congres international de cancer de la Tokio.
De fapt, potrivit unor date recente, numai o parte din informatia oncornavirusului se integreaza in genomul nuclear al celulei gazda umana, sau animala. Este vorba, bineinteles, despre fractiunea genoforului In care este stocata informatia pentru cancer. Ceea ce deosebeste in esenta un virus oncogen de altul este continutul informational propriu fiecarui virion, necesar codificarii proteineior structurale, de unde si specificitatea antigenica a capsidei. Mesajui viral specific nu intervine insa in transformarea neoplazica fiindca acest proces nu este determinat de o informatie virala specifica suplimentara, exogena, infiltrata in peisajul genetic nuclear al celulei gazda. In malignizarea celulei prin virus nu participa deci programul care specifica proteinele capsidei. ci mesajul inscris in genele pentru transformarea canceroasa, continutul lor informational fiind identic in toate fractiunile genice virale oncogene.

Manifestarea functionala a genelor virale care contin informatia pentru cancer nu se deosebeste de functia genelor ancestrale nucleare derepresate cu care sint omoloage in secventa nuclieotidica. Celula canceroasa nu poate fi etichetata ca o celula genetic anormala dirijata de o informatie straina, eterogena, integrata in genomul nuclear, dovada ca cercetari complexe si deosebit de minutioase nu au decelat deosebiri calitative, ci numai unele diferente de ordin cantitativ intre celulele neoplazice si celulele omoloage netransformate si de aceeasi provenienta ontogenetica.

Genele in care este stocata informatia pentru cancer sunt componente naturale ale genomului nuclear, alcatuiesc o fractiune din secventa nucleica ancestrala (aceasta exprima si enzimele metabolismului anaerob) cu care procariota heterotrofa anaeroba a participat la formarea amibelor primitive si care s-a perpetuat intacta pe toate treptele evolutiei filogenetice aerobe, existind in genoamele nucleare ale tuturor vietuitoarelor aerobe actuale. Intrucit genele pentru transformarea neoplazica fac parte integranta din ADN-ul anaerob (arhaic), ele participa cu informatia pe care o contin la desfasurarea normala a programului cibernetico-informational ancestral. Asanumitele gene pentru cancerindeplinesc prin mesajul lor un rol precis si normai in cadrul programului genetic ancestral, program care, dirijeaza desfasurarea stadiilor timpurii ale embriogenezei si ale regenerarii. Activate (deblocate, derepresate) sub actiunea factorilor de stres cancerigeni, unitatile structural-functionale elementare ale ereditatii ancestrale isi exercita aceeasi functie de control al cresterii nediferentiate (deci cantitativa si nu calitativa) si multiplicarii celulare anaerobe, fapt ce se constata la generatii celulare succesive, atit in neoplasmul initial (primitiv) cat si in metastazele pe care tumoarea de origine le genereaza.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Virusul sarcomului Rous
 
• Tumori renale
Tumori renale Tumori renale S-a dovedit ca o tumoare renala de broasca transplantata in organele regenerate de salamandra se transforma in tesut normal (Rose si Wallingford, 1948). Explantele de tumori umane (sarcoame polimorfe si fusocelulare) evolueaza in fibre musculare normele, tumoarea melanica in celul
 
• Leucemia
Leucemia Leucemia Cu peste trei decenii in urma, Timofeevski si Benevolenskaia au demonstrat ca mieloblastii nediferentiati din leucemie cultivati in vitro se diferentiaza in miclocite si granulocite daca in mediul de cultura se adauga mici cantitati de leucocite din sangele normal. Experiente cu leucoc
 
• Notiuni de cromozom si cod genetic
Notiuni de cromozom si cod genetic Notiuni de cromozom si cod genetic Este limpede ca, fara notiunile de cromozom si cod genetic nu s-ar putea dezvolta nici etiologia, nici terapia cancerului (G. B. Kuznetov, 1971). Dealtfel,cu notiunea de program genetic, vechile dispute referitoare 1a originea cancerului si-au pierdut din semn
 
• Relatiile hormon cancer
Relatia hormon cancer Relatiile hormon cancer In privinta relatiei hormon-cancer, luand ca exemplu tot estrogenii, putem mentiona ca analiza observatiilor clinice si incercarile terapeutice pe care ele le-au inspirat furnizeaza un anumit numar de informatii daca nu asupra rolului precis jucat de estrogeni in geneza
 
Vezi toate stirile din categoria Medicina alopata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara