
Leurda
Leurda sau usturoiul salbatic cum i se mai zice, este o planta pe care nu aveti sa o ocoliti. Acesta reprezinta unul din cei mai puternici detoxifianti pe care ni-i ofera natura.
Pietele sunt acum pline de leurda, doar ca lumea nu prea stie cum sa o includa in alimentatie. Nutritionistii insa o recomada cu incredere, iar asta pentru ca are proprietati detoxifiante incredibile. Purifica sangele si are efecte puternice asupra colesterolului, racelilor, starilor depresive, tensiunii arteriale, infectiilor si a asteniei de primavara.
Iata cateva combinatii surprinzatoare si rafinate pe care le poti incerca si tu pentru o primavara fresh:
- unt cu leurda ca si acompaniament la fripturi/gratare sau cartofi noi;
- piure de cartofi cu leurda, omleta cu leurda
- tapasuri cu ridichi si leurda amestecata cu branza slaba de vaci sau caimac de la sarbi;
- dressing pentru salate fresh: leurda, ulei de masline, sare, piper rosu, zeama de lime sau otet de vin in combinatie cu: lapte covasit, iaurt 0.1% sau rodie (balsam ce rodie sau pur si simplu bobite de rodie);
- sos pentru paste: fusili pentru salata de paste reci sau tagliatele/farfale: leurda, ulei de masline, sare, piper mozaic, parmezan, mustar Dijon sau de Tecuci si smantana lichida.