
Remedii traditionale antiraceala
Nu exista un leac pentru raceala, insa poti gasi la dumneavoastra in bucatarie ingrediente care va pot ajuta sa ameliorati simptomele si sa grabiti vindecarea.
Lamai - pot fi folosite pentru tratarea durerilor in gat si pentru eliminarea mucusului din sinusuri. Puteti sa realizati un adevarat medicament adaugand intr-o ceasca de apa calda sucul de la jumatate de lamaie si o lingura de miere de albine.
Supa de pui - supa de pui a fost folosita inca din secolul al XII lea pentru tratarea gripei si racelii. Supele traditionale de gaina sunt hranitoare si descongestioneaza caile respiratorii. Supa facuta din gaina de curte are aminoacizi si ajuta organismul sa fabrice anticorpi. E mai bine sa o serviti fierbinte, datorita vaporilor degajati.
Mustar - terapia cu mustar da roade mai cu seama in starile febrile complicate si gripa, putandu-se ameliora vizibil intr-o perioada foarte scurta de timp. Pentru o singura baie, se utilizeaza 30 grame de faina de mustar negru la zece litri de apa calda. Inainte de utilizare trebuie sa se realizeze un mic test, pentru a evita riscul de arsura.
Ridiche - se da ridichea pe razatoare si se lasa la macerat peste noapte impreuna cu zahar sau miere. Acest preparat functioneaza mai ales in cazurile de tuse productiva, cu expectoratii.
Sare sau bicarbonat - e bine sa faceti gargara cu sare dimineata, cand va treziti, dar si seara inainte de culcare. Mai puteti face gargara si cu ceai de musetel in care ati pus putin bicarbonat de sodiu. Acest remediu modifica aciditatea secretiilor.