Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


aciditatea si alcalinitatea

 
aciditatea si alcalinitatea

In natura, valoarea PH-ului variaza intre zero – acid clorhidric si 14 – soda caustica (ambele valori fiind in afara zonei utile corpului nostru), iar apa pura are un PH in jur de 7, care este considerat neutru sau, mai bine spus, PH-ul armonios. In corpul uman, PH-ul variaza intre 1,2 si 3 pentru sucul gastric si intre 7,6 si 8,6 pentru secretia biliara, valoarea neutra fiind in jur de 7.

Ce este acidoza metabolica?

Deoarece PH-ul armonios este esential pentru buna functionare a organismului nostru, sistemul imunitar intervine de indata ce exista prea mult sau prea putin acid in sange. Este mult mai usor sa mariti aciditatea corpului decat sa mariti alcalinitatea lui, deoarece sunt putine alimente alcaline si multe alimente acide. Sistemul nostru imunitar are nevoie sa creeze un tampon alcalin, pentru a ne proteja corpul de aciditate, pentru aceasta folosind minerale, precum calciul. Daca conditiile de aciditate persista, rezervele minerale ale corpului se micsoreaza si se fac depozite in alte locuri, rezultand o cristalizare acida in artere, in membranele mucoaselor si in incheieturi. Prea mult stres si ganduri negative pot sa contribuie de asemenea la aciditate.

Uneori, oamenii pot deveni prea alcalini, o conditie temporara de obicei, din cauza tratamentelor cu diuretice. Aceasta situatie este echilibrata de catre rinichi. Deci, conditia mai des intalnita este numita acidoza metabolica, care difera de acidoza provocata de functionarea defectuoasa a unor organe sau din cauza tratamentelor medicale. Ea devine cronica din cauza mediului din ce in ce mai poluat, stilului de viata nesanatos, lipsei de exercitiu fizic, lipsei de odihna si de forta vitala Chi. Deoarece suntem ceea ce mancam, evitand hrana care formeaza acizi (care este in cea mai mare parte Yang) si marind aportul de hrana alcalina (care este in cea mai mare parte Yin), am putea sa echilibram balanta PH-ului si sa dobandim armonia intre Yin si Yang.

Acidoza metabolica si digestia incompleta

Daca mancam prea multa hrana ce formeaza acizi, lipsa unui tampon alcalin poate aduce corpul in starile de acidoza metabolica, digestie incompleta si constipatie – afectiuni de care sufera aproape 95% din populatia din tarile dezvoltate si care predispune la 90% din toate bolile umane. Aceste stari se faciliteaza una pe alta, ca intr-un cerc vicios: acidoza metabolica este intotdeauna asociata cu o forma de constipatie, ceea ce inseamna ca produsele reziduale ale metabolismului nu sunt suficient inlaturate din tesuturile celulare, ducand la astuparea canalelor de eliminare, ceea provoaca si mai multa aciditate. O sursa importanta a cresterii aciditatii si toxicitatii este un colon blocat. Cand membrana mucoasei e imbacsita, eliminarea devine incompleta si corpul din ce in ce mai toxic, rezultand o acidoza mare si o varietate de probleme cu bacteriile si ciupercile, alergiile, astmul, oboseala cronica, diabetul, obezitatea.

Acidoza metabolica si razboiul dintre ciupercile si bacteriile bune si rele

Corpul nostru poate fi comparat cu un camp: daca solul are balanta corecta intre alcalinitate si aciditate, vor trai in el microorganismele potrivite. Daca balanta s-a dereglat, se pot inmulti ciupercile si bacteriile rele care in organismul  hiperacid se manifesta ca probleme de piele, digestie ingreunata, flatulenta, infectii cu candida sau miros urat. Acest razboi intre microorganismele bune si cele rele ne va influenta metabolismul si ne va angrena in ciclul oboselii cronice, deoarece in acel moment sistemul nostru imunitar va avea o rezistenta scazuta fata de boli si infectii.

Acidoza metabolica si alergiile, mucusul si astmul

Intr-o raceala obisnuita, membranele mucoasei din sistemul nostru respirator produc mari cantitati de mucus in efortul de a elimina infectia. Conditiile acide prelungite pot duce la aceeasi reactie, crescand cantitatea de mucus produsa in intestinul subtire, in sistemul respirator si in alte parti ale organismului. Aceste simptome reprezinta un efort al corpului de a elimina produsele acide reziduale. Asa cum expunerea la factorii alergici poate declansa secretia mucoasei, la fel o poate face si aciditatea. E important sa va dati seama de aceasta si sa eliminati aciditatea inainte de a incerca sa eliminati mucusul, deoarece acesta poate fi produs de organism pentru a se proteja de acizii poluanti.

Acidoza metabolica si oboseala cronica

Pe masura ce corpurile noastre devin mai poluate, si digestia devine mai putin eficienta. Corpul nu mai obtine suficienta energie din ceea ce mananca, rezultand oboseala. Cererea constanta de energie determina metabolismul sa fie foarte activ si sa nu lucreze eficient, ceea ce agraveaza situatia. In plus, aciditatea crescuta slabeste activitatea motrica (acidul lactic), ceea ce ne face sa ne simtim obositi foarte repede dupa incepem o activitate. Apar gandurile negative care, la fel ca si cosmarurile, se manifesta de obicei dupa o masa copioasa si/sau consumul de alcool. In plus, ficatul trebuie sa lucreze excesiv pentru a filtra si indeparta toxinele, consumand si mai multa energie, luata din alte parti ale corpului, ducand la epuizare fizica cronica. Ficatul incepe sa produca mult colesterol, incercand sa curete sangele de toxine, ducand la un alt cerc vicios.

Acidoza metabolica, obezitatea si diabetul

Nivelul crescut al colesterolului si marirea secretiei de insulina se manifesta impreuna cand corpul acumuleaza grasime pentru a neutraliza si depozita agentii poluanti. In loc de a privi grasimea ca pe o amenintare, considerati ca ea este modalitatea corpului de a se proteja pe sine. Incercati initial sa eliminati toxicitatea si veti descoperi ca pierderea in greutate devine mai usoara. Cu un PH sanatos, arderea grasimii se face mai rapid si este mai putin probabila reacumularea de grasime dupa o dieta. Deoarece nivelul ridicat al insulinei si acumularea de grasime sunt simptomele, iar aciditatea este cauza, aceleasi lucruri afecteaza pancreasul, in care diabetul poate fi in legatura directa cu nivelul inalt al toxicitatii si nivelul scazut al PH-ului.

Acidoza metabolica, arsurile inimii si boala de reflux gastroesofagian

Arsurile inimii sunt de fapt unul dintre primele simptome ale conditiilor prelungite de aciditate. Aceasta ar putea eroda muschiul sfincterului de la inceputul stomacului, care nu se mai inchide corect. Acest lucru poate degenera in GERD, boala refluxului gastro-esofagian. Poate fi afectat si esofagul, ducand la dificultati de inghitire. Bautul cafelei, ceaiului negru si alcoolului (care sunt foarte acide) in cantitati mari, ca si fumatul, contribuie de asemenea la instalarea acestei boli. In loc de a lua medicamente care reduc aciditatea, sunt necesare masuri generale de alcalinizare si o schimbare permanenta a dietei.

Acidoza metabolica si tractul urinar

Rinichii si plamanii sunt principalele organe responsabile de eliminarea aciditatii in exces din corpul nostru. In rinichi, acidoza cronica devine mai evidenta – aici se depoziteaza acidul uric, care poate forma pietre la rinichi. Cauza se afla in hrana ingerata – alimente cu nivel inalt de purine, cum ar fi carnea rosie, pestele, carnea de pui. Purinele sunt descompuse de corp in acid uric, care cristalizeaza in pietre la rinichi atunci cand urina este predominant acida, avand un PH sub 5.5. Daca urina este alcalina – lucru care se poate obtine band apa alcalina si cu o dieta alcalina sau neutra – atunci acidul uric nu va cristaliza in pietre la rinichi. De fapt, cristalizarea acidului uric ameninta nu numai rinichiul, ci si intregul tract urinar, inclusiv organele sexuale.

Acidoza metabolica, guta, artrita, osteoporoza si scleroza multipla

La inceput, corpul va incepe sa foloseasca calciul depozitat in oase pentru a neutraliza toxinele care insotesc conditia prelungita de aciditate in tesuturi. Calciul intra in sange, care devine astfel mai putin acid. In acelasi timp, calciul este depozitat in vasele capilare din maini, picioare, incheieturile degetelor si genunchi, o conditie numita guta. Astfel, micsorand rezervele de calciu din schelet, oasele noastre pot deveni fragile, dand nastere unei conditii numita osteoporoza.

Mai mult, in timp ce acidoza metabolica descompune tesuturile corpului si slabeste celulele, ea poate facilita instalarea unor boli precum arterita si scleroza multipla, boli autoimune ce se caracterizeaza prin descompunerea tesuturilor corpului. Asa cum a fost descris mai sus, acidoza metabolica dezechilibreaza organismul si alarmeaza sistemul imunitar. Daca conditia persista, chiar si sistemul imunitar poate fi dezechilibrat, ceea ce poate da nastere bolilor autoimune.

Putem opri rapid acidoza metabolica schimbandu-ne dieta, stilul de viata si modul de gandire. Dar, de indata ce tesuturile nervilor sunt atacate (ca in scleroza multipla) sau incheieturile (ca in artrita reumatoida) calea catre imbunatatirea sanatatii este mult mai lunga si mai dificila.

Acidoza metabolica si bolile cardiovasculare

Pentru ca sistemul nostru cardiovascular sa functioneze corect, PH-ul plasmei sangelui trebuie sa fie usor alcalin, incadrandu-se intre 7,35 si 7,41. Dar daca permitem sa scada sub valoarea de 7,35, tesutul muscular din peretele interior al arterelor, venelor si inimii va fi atacat. In plus, fata de amenintarea nivelului crescut de colesterol, o aciditate cronica ameninta sa corodeze chiar tesutul corpului, asa cum acidul corodeaza marmura. Astfel, acidoza metabolica cronicizata deschide drumul arteriosclerozei si al placilor de colesterol pe peretii vaselor sanguine.

Acidoza metabolica si acumularea placilor de colesterol

Acidoza metabolica schimba chimia din vasele de sange, determinand ca LDL (colesterolul rau, ce provoaca bolile cardiovasculare) sa se depuna in ritm accelerat. De asemenea, se faciliteaza si depozitarea metalelor grele si a altor poluanti, impreuna cu colesterolul. Aceasta este in legatura cu activitatea de curatare (chelare), efectuata de ficat. Aceste conditii combinate duc la cresterea placilor in vasele de sange, care nu pot fi reduse doar prin micsorarea cantitatii de colesterol din hrana, ci necesita masuri de reducere a aciditatii hranei.

Acidoza metabolica poate mari presiunea sanguina

Daca corpul se afla intr-o prelungita conditie de aciditate, vasele de sange de la periferie se contracta, in timp ce arterele se dilata. Aceasta inseamna ca inima trebuie sa munceasca mai intens pentru a pompa sangele in tot corpul. In timp ce circulatia din vasele de sange de la periferie este restransa, in artere presiunea creste. Acesta este un risc serios pentru sistemul nostru cardiovascular. Fiind foarte dificil de controlat, creste riscul atacului de cord.

Acidoza metabolica, radicalii liberi si vatamarea ADN-ului

Acidoza metabolica accelereaza vatamarea peretilor celulelor si ai membranelor intracelulare de catre radicalii liberi, distrugand celule, iar vatamarea ADN-ului duce la imbatranirea prematura. Simptomele sunt: riduri, decolorarea pielii, scaderea vederii, disfunctionalitati hormonale, slabirea memoriei si multe altele. Sinteza corecta ADN – ARN necesita un mediu chimic care nu este acid. Daca PH-ul mediului este prea mic, regenerarea celulara este inhibata si celulele pot degenera sau chiar deveni maligne. Toate acestea se pot agrava, daca luam in considerare bacteriile si ciupercile, care sunt intotdeauna gata sa atace celulele sanatoase.

O dieta zilnica echilibrata contine:

80% hrana alcalina – fructe, vegetale proaspete, nuci, alune, seminte;

10% hrana acida – proteine: carne, leguminoase, lactate, peste, oua;

10% hrana acida – carbohidrati: miere, cartofi, curmale, paine, banane, unt, ulei.

Copiii in perioada de crestere si adultii sub 40 de ani au nevoie de valori mai ridicate de hrana acida. Adultii peste 40 ani ar trebui sa consume cu precadere hrana alcalina. Nu apar probleme de lipsa de calciu, daca se consuma hrana alcalina, bogata in verdeturi si seminte (de susan, de in etc.).

 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece
Cum sa cresti imunitatea organismului in sezonul rece Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece Sezonul rece afecteaza in mod negativ imunitatea organismului si de aceea este important sa stim ce anume trebuie sa mancam pentru a ne feri de boli. In ultima vreme tot mai multi medici sustin ca cea mai buna cale de a ne proteja este prin intermedi
 
• Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza
Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza   Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza Doua treimi din femei au o senzatie de disconfort in timpul menopauzei, cum ar fi tulburarile de dispozitie, bufeurile de caldura sau durerile de cap. Doamnele trebuie sa stie si ca anumite alimente pot agrava aceste simptome
 
• Beneficiile consumului de apa
Beneficiile consumului de apa Beneficiile consumului de apa Apa este esentiala pentru toate functiile organismului. Pentru ca organismul tau sa fie hidratat si sa functioneze la capacitate maxima este bine sa bei zilnic intre 6-8 pahare cu apa plata. Potrivit expertilor obiceiul de a bea 6-8 pahare cu apa pe zi te poate scuti d
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa
Schimbati odihna pasiva cu cea activa Schimbati odihna pasiva cu cea activa A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu printr-un repau
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive
Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu pr
 
Vezi toate stirile din categoria Stil de viata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara