Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


amenajarea interiorului locuintei

 
amenajarea interiorului locuintei

La baza amenajarii interiorului este necesar a se avea in vedere o serie de factori ca, de exemplu, numarul persoanelor, ocupatia lor, varsta, preocuparile si inclinatiile. De la inceput ne va preocupa raportul dintre spatiul pe care-l avem la dispozitie si dimensiunile mobilierului, calitatile functionale si igienice ale mobilierului.
Mobilierul. Majoritatea mobilierului este destinat depozitarii (hainelor, lenjeriei, cartilor, veselei etc). In locuinta moderna, vechile dulapuri masive, greoaie si incomode si care ocupa o buna parte din spatiu nu-si mai gasesc locul. Solutiile gasite de specialisti sunt si practice si igienice, de exemplu, dulapul inzidit in camera garderoba (panderia). In cazul in care in apartament nu exista asemenea solutii constructive, dulapului obisnuit este bine a i se adauga deasupra o serie de cutii construite asemanator cu el pentru a folosi intreaga inaltime a camerei. In dorinta de a degaja spatiul incaperilor este bine ca piesele de mobilier, in afara bineinteles de dulapurile de haine care nu se pot incadra in aceasta regula, sa fie la acelasi nivel cu inaltimea mesei, iar daca aceste piese vor fi inaltate de la dusumea cu 30-35 cm prin intermediul unor picioare vor da senzatia de spatiu si in acelasi timp se va inlesni curatenia incaperii. Linia mobilierului este indicat sa fie simpla, armonioasa, cu proportii placute, incadrandu-se in arhitectura interiorului. Folosirea mobilierului multifunctional contribuie la imbunatatirea diverselor activitati efectuate in apartament, permitand reorganizarea interiorului si adaptarea lui la noi situatii create fie de marirea numarului membrilor de familie, fie de noi raporturi. Pentru aceasta este de preferat achizitionarea de piese de mobila, care sa se armonizeze ca linie si culoare, in locul masivelor garnituri care nu pot fi descompletate fara sa urateasca interiorul. Mobilierul trebuie sa serveasca functiei pentru care este destinat, fara sa stanjeneasca mentinerea igienei. De exemplu, patul trebuie sa aiba o buna stabilitate si totusi sa permita deplasarea lui pentru a se putea efectua curatenia. Forma patului trebuie sa permita culcatul in pozitie comoda, fireasca, favorizand odihna si somnul. Divanurile de colt (studio) sunt tot mai mult inlocuite cu paturi duble sau cu doua paturi, care ofera mai multe posibilitati de aranjare si de intretinere. In oricare solutie adoptata este de evitat folosirea saltelelor duble, greoaie si incomode, recomandandu-se pentru fiecare persoana o saltea. Referitor la pozitia patului in incapere, este bine ca acesta sa nu fie amplasat pe peretele nord-est, care este un perete rece, iar daca aceasta solutie nu este de evitat, sa se interpuna intre perete si pat un element de izolare termica, cum ar fi lada de asternut. De asemenea se va avea grija ca accesul pe ambele laturi sa fie usor, sa nu incomodeze accesul Ia ferestre si deschiderea usilor, iar patul sa nu fie prea aproape de soba. Exista unele solutii care incearca sa recupereze chiar si spatiul ocupat de pat, prin folosirea paturilor rabatabile. Acest gen de pat prezinta avantaje, dar exista riscul ca prin operatia de rabatare a patului si fixarea asternutului sa se impiedice o buna ventilare a saltelei si asternutului.
Noptierele nu trebuie transformate in depozite pentru obiecte inutile sau pentru pantofi; ele vor servi numai pentru a sprijini o carte, o lampa de noapte, un pahar cu apa.
Masa si scaunele trebuie sa faca posibila asezarea in pozitie comoda, cu picioarele relaxate, semiflectate. Masa de lucru si cea pe care se serveste mancarea trebuie sa fie drepte si comode.
Aranjarea incaperilor, in raport cu principalele necesitati ale locatarilor, devine un deziderat din ce in ce mai actual.
Camera de zi. Indiferent de tipul apartamentului, incaperea cea mai mare trebuie sa devina camera de zi. Aceasta incapere este locul activitatii de baza a familiei, dupa orele de serviciu sau de scoala, asigurand destinderea si primirea, luatul mesei, jocul si uneori chiar dormitul noaptea.
Camera de zi nu va putea cuprinde toate piesele care sa asigure cerintele functionale enumerate. De aceea se alege, dupa preferinta, componenta mobilierului in functie de activitatea ce se desfasoara cu prioritate sau se creeaza grupari de mobilier sau colturi, adaptate diferitelor activitati. De exemplu, pentru destindere si primire, se va alege spatiul din vecinatatea balconului, oferind ochiului privelistea de afara (spatii verzi, ansambluri arhitectonice, miscarea circulatiei). La mobilarea acestui colt se tine seama de realizarea intimitatii; fotoliul, canapeaua si o masuta scunda sunt piese de mobilier foarte indicate si suficiente. Fotoliile pot fi alese de marimi diferite, insa mai ales confortabile. Canapeaua, daca serveste si la dormit, trebuie sa fie cat mai usoara. Sunt indicate si fotoliile-pat, care asigura o rezerva de dormit (nu sunt recomandabile pentru dormit permanent).
Mobilierul destinat luarii mesei nu se recomanda a fi amplasat in mijlocul incaperii, pentru a nu reduce spatiul de circulatie. Este recomandabila apropierea mesei, pe una din laturile sale mici, de perete. Pentru calitatile lor practice sunt de preferat mesele extensibile. Tot in camera de zi se amplaseaza televizorul, astfel incat sa se realizeze distanta convenabila fata de ochiul spectatorilor. Pentru aceasta, el va fi asezat in axa lunga a incaperii.
Dormitorul este necesar pentru odihna si somn, necesitati biologice care consuma o treime din viata oamenilor. Pentru aceasta, igiena cere in mod special o camera anurne destinata, mai retrasa, mai ferita de zgomote, odihnitoare, comoda, cu posibilitati de aerisire directa si asezata in apropierea camerei de baie. Dormitorul mai serveste la adapostirea lenjeriei de pat, de corp, a imbracamintei, precum si a obiectelor de toaleta. Pentru aceasta, piesele de mobila necesare se rezuma la pat, dulap de haine, toaleta cu oglinda si taburet, intr-o casa cu mai multi copii se poate utiliza dormitorul si pentru studiul adultului, care va gasi aici o ambianta mai placuta decat in camera de zi ocupata de copii.
Camera copiilor. Este de asemenea indicat, din punct de vedere igienic, ca aceasta camera sa fie separata, sau cel putin sa se separe o zona anume destinata copiilor in cadrul unei incaperi. Cand copiii sunt mici, patutul isi gaseste amplasament, de obicei, in dormitorul parintilor. Indiferent daca este vorba de o camera sau numai de un colt de camera, trebuie ca acest spatiu sa satisfaca diversele cerinte ale varstei copiilor, si anume: jocul, studiul, odihna, depozitarea obiectelor. Mobilierul trebuie judicios ales pentru a fi practic si placut: patul, nu trebuie sa ocupe un spatiu prea mare; rafturile pentru jucarii, sa fie suspendate pe perete in scopul de a se putea degaja incaperea (aceste rafturi, pe masura ce se mareste copilul, pot deveni biblioteca); masa si unul sau doua scaune, cu inaltimi potrivite cu varsta micilor locatari. Este bine ca mobila din camera copiilor sa aiba colturile rotunjite, iar muchiile inlocuita cu planuri curbe.
Vestibulul este incaperea prin care se circula cel mai mult. Cu el se ia contact de indata ce s-a patruns in apartament. Principalele obiecte din vestibul sunt cuierul, o oglinda si un dulap pentru incaltaminte.
Bucataria. Cel mai igienic este ca mobilierul din aceasta incapere sa fie redus la strictul necesar si asezat in asa fel incat totul sa fie la indemana, permitand efectuarea muncii gospodinei cu o economie maxima de energie.
Indiferent de mobilierul de care dispunem, trebuie sa putem separa, oricat de mica ar fi bucataria, coltul alimentelor curate de locul unde curatam cartofi, zarzavaturi, pasari si peste crud. Masa pe care prelucram alimentele brute este bine sa fie langa chiuveta, pentru economisirea miscarilor.


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece
Cum sa cresti imunitatea organismului in sezonul rece Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece Sezonul rece afecteaza in mod negativ imunitatea organismului si de aceea este important sa stim ce anume trebuie sa mancam pentru a ne feri de boli. In ultima vreme tot mai multi medici sustin ca cea mai buna cale de a ne proteja este prin intermedi
 
• Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza
Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza   Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza Doua treimi din femei au o senzatie de disconfort in timpul menopauzei, cum ar fi tulburarile de dispozitie, bufeurile de caldura sau durerile de cap. Doamnele trebuie sa stie si ca anumite alimente pot agrava aceste simptome
 
• Beneficiile consumului de apa
Beneficiile consumului de apa Beneficiile consumului de apa Apa este esentiala pentru toate functiile organismului. Pentru ca organismul tau sa fie hidratat si sa functioneze la capacitate maxima este bine sa bei zilnic intre 6-8 pahare cu apa plata. Potrivit expertilor obiceiul de a bea 6-8 pahare cu apa pe zi te poate scuti d
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa
Schimbati odihna pasiva cu cea activa Schimbati odihna pasiva cu cea activa A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu printr-un repau
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive
Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu pr
 
Vezi toate stirile din categoria Stil de viata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara