
Indiferent cum va place sa va traiti viata, in goanna sau la pas, este bine sa fiti constienti daca acel ritm pe care il alegeti va este benefic.
Se stie ca noi, oamenii, facem alegeri in fiecare zi si ca vremurile anului 2012, ca probabil si ale anului 2013, sunt intr-o goanna teribila, ba chiar putem afirma cu tarie ca suntem intr-adevar in secolul “luminii”, tinand cont de zicala “cu viteza luminii” si de deasa folosire a ei.
Stresul, acest factor major de influenta infinita asupra sanatatii, este, dupa cum se stie din mii de articole si materiale dedicate lui, inamicul numarul unu al sanatatii.
Am sa abordez putin diferit perspectiva din care esteprivit stresul. Am constatat ca exista oameni care se simt foarte bine daca sunt presati. Mai exact, am cunoscut mai multe persoane care adora sa fie intr-o goana in viata de zi cu zi; acestea au de cele mai multe ori un surplus de energie pe care daca nu-l consuma devin agitate si nervoase.
De curand am intalnit un campion la inot si mi-a spus ca pentru el timpul in general trece prea greu, in timp ce pentru noi, ceilalti, adesea timpul nu ne ajunge. Mi-a spus de asemenea ca ii place sa se trezeasca foarte de dimineata sa-si faca antrenamentele si neaparat sa isi umple ziua cu fel de fel de activitati, pentru ca altfel se simte inutil.
La inceput, m-am gandit ca este doar o modalitate de a se scoate in evidenta, de a se mandri cu cat de multe lucuri si cate antrenamente face el intr-o zi; in cele din urma mi-am dat seama ca el chiar face toate aceste lucruri, si, desi seara este obosit, are o altfel de oboseala. Este vorba despre oboseala dupa o munca pe care o faci din placere, este oboseala dupa un efort care iti aduce satisfactie, indirect este vorba despre implinirea prin lucruri atat marete cat si marunte.
Bucuria lucurilor marunte n-ar trebui sa lipseasca din rutina noastra zilnica, am ajunge sa traim mai intens, sa radem mai mult.
Alegerea prin care facem lucruri multe sau putine, marete sau banale, este a noastra a fiecaruia, dar cred ca cel mai mult conteaza ca facem ceva, ca traim, ca ne bucuram si ca suntem noi asa cum ne place si cum ne dorim. Toti avem dreptul sa avem propriul ritm al vietii, al actiunilor, fara a ne crampona de reguli si deadline-uri prea des; altfel am ajunge sa stricam insasi placerea de a trai si de a descoperi farmecul vietii.
Articol realizat de Georgeta Pana
www.binepentrutine.blogspot.ro