Contactati-ne:
0724.885.715
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 


Reduceri Newsletter Ajutor
   
Ekilibrium logo
home   •Clasificare produse   •Stiri   •Video   Oferte speciale    
Contact
Promotiile saptamanii
Comanda rapida    
Pachete
Cosmetice Bio
Produse
APARATE
Clasificare Produse
CARTI, CD-uri, DVD-uri
Igiena Personala
Tratamente
Produse pentru femei
Produse pentru slabit
Produse Bio
Pentru Copii
Produse Barbati
REGIM DE INGRASARE
Bucatarie
Diverse
Aparatura medicala
Dispozitive
Electrocasnice
Apicole
Sport
Ceaiuri
Unguente
Antistres
Uleiuri
Siropuri
Imunitate
Cosmetice
Love Sex
Mese de masaj


 
longevitatea

Grija pentru sanatate, pasiune pentru viata

Sa permitem oamenilor sa se bucure de esenta culturii chineze a longevitatii 
Ultimele descoperiri in medicina in domeniul longevitatii - Cum sa ne mentinem starea de bine

Grija pentru sanatate, pasiune pentru viata

In zilele noastre, cu totii ajungem sa ne simtim obositi foarte usor: adulti, copii, batrani, femei si barbati deopotriva. Suntem frecvent deprimati, fara putere, agitati, nelinistiti aparent fara motiv, suferim regulat de insomnii, pierderea poftei de mancare, dureri diverse, senzatii de slabiciune. Si mai grav, uneori avem senzatia ca viata nu are nicu un sens. Va confruntati cu aceleasi probleme? Totusi, cand consultati medicul,acesta va spune ca nu este nimic in neregula. Nu sunteti bolnavi. Cu toate acestea, sunteti mereu sensibili la schimbarile de mediu si vreme.  

 

Exista oare cu adevarat o granita subtire intre sanatate si boala ?

Dupa 30 de ani de cercetare in domeniu, expertul nutritionist de talie internationala Patrick Halford a descoperit ca intre sanatatea absoluta si boala exista o asa-numita stare de subsanatate. O buna stare de sanatate nu inseamna doar absenta bolii, ci si o functionare in conditii optime
a organismului si o stare de spirit pozitiva.

Ce este sub-sanatatea ?

Exista multe definiti ale sub-sanatatii. In primul rand este considerata ca zona gri intr o buna stare de sanatate si boala sau o zona de tranzitie, cunoscuta si ca sindromul letargiei. Acesta poate evolua spre o buna stare de sanatate sau poate degenera in diferite boli. Sub-sanatatea este o tranzactie de la schimbarile cantitative la cele calitative.

Sub-sanatatea este o imagine de ansamblu. Pentru unii este mai aproape  de o stare buna de sanatate, iar pentru altii mai aproape o boala.In al doilea caz este vorba de o usoara tulburare fizica sau mentala, cu simptome precum letargia, insomnia, lipsa poftei de mancare sau nevroza, ce se vor ameliora in timp. Totusim, fara un control periodic, aceasta stare  va evolua spre una potentiala clinica, foarte frecventa la persoanele de peste 40 de ani. Aceasta prezinta trei tipuri de probleme: vitalitatea, capacitatea de reactie si adaptabilitate reduse. Toate simptomele anterioare devin acum cronice, manifestandu-se prin dureri frecvente de gat, stare gripala recurenta, diminuare energiei etc. Persoanele respective sufere si de colesterol marit, nivel ridicat al zaharului in sange, vascozitate crescuta a sangelui si imunitate scazuta.Aceasta este traditia printre cei care neglijeaza controalele periodice sau nu isi iau in serios starea de sanatate. Aceste persoane pot deveni foarte usor victimele sub-sanatatii.

Asadar, cei care sunt sub-sanatosi se pot imbolnavi sau insanatosi, in functie de felul in care se ingrijesc. Daca nu constientizati acest lucru si mergeti la medic  doar daca sunteti bolnavi, inseamna ca va lipseste constiinta propriei sanatati. Omult isi  poate controla sanatatea si speranta de viata in proportie de 60%. Haideti sa fim 100% sanatosi si sa ne bucuram de viata la maxim. Pretuiti sanatatea si iubiti viata!

Sa permitem oamenilor sa se bucure de esenta culturii chineze a longevitatii

Cultura chineza este una dintre cele mai vechi si mai profunde din lume, avand o istorie de peste 5.000 de ani. Cultura chinezaa longevitatii a jucat un rol central pentru prosperitatea civilizatiei. In acest lung proces istoric, vechea clasa muncitoare din China si-a creat o metoda unica de a lupta impotriva bolilor si a intarzia imbatranirea, punand, in timp, bazele patrimoniului chinez al longevitatii.

Termenul Yang Sheng, longevitate, dateaza din perioada Statelor Warring (476-221 i.Hr.). Este intalnit in textele filozofice din acea perioada, precum Guan Zi si Zhuang Zi-capitolul privind arta longevitatii. Yang inseamna a naste, e echilibra si a stoca energiea; Sheng inseamna a trai. Yang Sheng inseamna, in chineza, a naste si a prelungi viata, expresie a longevitatii. Extrapoland, conceptul de longevitate a aparut odata cu viata. Doar ca poporul chinez, inainte de dinastia Shang (1766-1122 i.Hr.), necunocand scrierea, n-a lasat nici o mostenire, cu exceptia unor legende fabuloase. Conform celebrei scrieri Shi Ji-capitolul despre Bian Que (Shi Ji inseamna cronica istorica) scris de Sima Qian, cunoscut ca parinte al istoriei orientale, a existat un general si doctor chinez numit Yu Fu, in timpul domniei lui Huang Di, priceput in tehnica masajului terapeutic si maestru in practica Qi Kung pentru obtinerea longevitatii. De la conceptul Qi Kung deriva cel de Jing Kung, logevitatea prin serenitate-lucru aratat mai tarziu in capitolul Zai Yu din cartea Zhuang Zi. Taoismul incurajeaza o viata linistita si impacata pentru atingerea longevitatii. Au existat multii maestri legendari in arta logevitatii, cel mai cunoscut fiind Peng Zhu. In cartea scrisa de Liu Xiang, Lie Xian Zhuan, O lista completa de zeitati, aflam ca Peng Zhu a trait pana la varsta de 800 de ani! In acea perioada anul era format din 60 de zile, deci Peng Zhu a trait 130 de ani. Urme ale culturii longevitatii se regasesc in timpul dinastiei Shang, cand a aparut scrierea. Dar, probabil, cultura longevitatii a atins maximul in perioada Statelor Warring, cand cunostintele dspre ingrijirea sanatatii au fost scrise si inregistrate clar si precis. Canonul Interior al Imparatului Galbn, prima lucrare medicala clasica, dateaza din aceasta perioada. Studiul surprinde esenta cunostntelor medicale din antichitate despre longevitate si pledeaza pentru urmatoarele concepte: raiul si spiritul omului trebuie sa coexiste; Yin si Yang trebuie sa fie echilibru; un regim alimentar echilibrat, un stil de viata sanatos, o viata linistita si fericita, concepte despre longevitate. Totodata, vorbeste despre cea mai importanta teorie a longevitatii: este mult mai usor sa previi boala decat s-o vindeci. Nu mult mai tarziu, Enciclopedia Botanica Shen Nong, printre primele de acest gen, prezinta imregistrari despre natura, proprietatile, alegerea si metodele de  recoltare ale ierburilor chinezesti, precum si despre afectiunile pe care le pot trata.

De-a lungul dezvoltarii sinuoase a civilizatiei chineze s-au pastrat multe cunostinte valoroase in lupta contra imbatranirii.  Cultura longevitafii are o mostenire bogata. De la Canonul Interior al imparatului Galben din perioada timpurie a Dinastiei Qin la Teoria Echilibrului, Bao Pu Zi. Despre Longevitate, Remediile Costisitoare  in Dinastiile Man si Tang, la Cartea pentru Longevitatea Parintilor si Cartea despre Dieta  in Dinastiile Song si Yuan ( 960-1368 d.Hr. ) pana la Cele Opt Reguli pentru Longevitate in Dinastiile Ming si Qing, realizarile culturii chineze a longevitatii au fost amplu demonstrate. Valoarea lor de baza consta in a invata cum sa prelungesti longevitatea prin actiuni subjective, fara incalcarea regulilor obiective.

1. Teoria echilibnilui - de Wang Chong, Dinastia Han de Est (27-97 d.Hr.); finalizata aprox. in 86 d.Hr. Are 85 de capitole si e o capodopera filozofica a materialismului.
2. Bao Pu Zi, capodopera taoista a Dinastiei Jin, finalizata in 317 d.Hr.
3. Teoria despre longevitate - de Ji Rang, Dinastia Wei (220-265 d.Hr.); una dintre primele carti despre longevitate.
4. Remediile costisitoare - scrisa de Regele Plantelor, Sun Shimiao, Dinastia Tang (618-907 d.Hr.); Una dintre primele enciclopedii medicale; a contribuit la formarea medicinei chineze moderne.
5. Cartea pentru longevitatea parintilor - de Chen Zhi, Dinastia North Song (960-1127 d.Hr.); remedii potrivite si formule pentru tulburarile acute in diferite anotimpuri: 231 de remedii pentru problemele acute si 182 de alimente terapeutice, reflectand interesul autorului pentru medicina prin alimentatie curativa.
6. Cartea despre dieta - a botanistului mongol Hu Si Hui, Dinastia Yuan (1206-1368 d.Hr.); prima carte din China despre nutritie si alimentatie curativa.
7. Cele opt reguli pentru longevitate - de Gao Lian, Dinastia Ming (1368-1644 d.Hr. ); importanta in China antica pentru subiectul in cauza.
 

 

Secrete ale Traditiei Chineze a Longevitatii
Pregatirea mentala pentru atingerea longevitatii

Cultura chineza a longevitatii acorda o mare importanta mentalutui sau starii psihologice. Filozoful Lao Tze (aprox. 600 - 470 T.Hr.) sustine, in cartea Dao De Jing, ca prea multe discutii, fluctuatiile emotionale excesive si un proces dificil de gandire pot fi daunatoare mintii. Furia face rau ficatului, Placerea face rau inimii, Gandurile fac rau splinei, Tristetea face rau plamanilor si Frica face rau rinichilor. Daca nu sunt supravegheate, aceste schimbari bruste de dispozitie pot fi chiar mortale. Tocmai de aceea, multi dintre experti in longevitate au creat terapia mentala, care promoveaza relaxarea, schimbarile usoare de dispozitie si dezvoltarea morala.

 

 

Dieta echilibrata pentru atingerea longevitatii

Dieta poate mentine echilibrul intre Yin si Yang,  hraneste organele interne si calmeaza emotiile puternice. Canonul  Interior al Imparatului Galben ne da cateva sfaturi importante pentru dieta: un regim alimentar echilibrat, aport adecvat de nutrienti, o buna inlelegere a proprietatilor alimentelor, diete in functie de anotimpuri.                                  

 

 

Adaptarea la mediul inconjurator pentru longevitate

Canonul Interior al Imparatului Galben stabileste metode specifice de atingere a longevitatii, in acord cu anotimpurile. Expertii moderni in longevitate au dezvoltat in continuare o serie de metode in functjie de anotimpuri, momentul zilei, pozitjie geografica, si altele.                             

Exercitii fizice pentru longevitate

Pentru a ne bucura de longevitate trebuie sa descoperim echilibrul intre liniste si miscare, prin cateva exercitii traditionale: practica Taichi, Ba Duan Jin si Miscarile celor Cinci Pasari. De-a lungul dezvoltarii umanitatii s-au cautat neincetat metode de prelungire a vietii, din respect pentru viata,  dar si din teama de moarte,  asa incat cautarea   longevitatii  a devenit un fenomen universal valabil. Inca de la aparitia Canonului Interior  al Imparatului  Galben , medicii chinezi si carturarii taoisti sii  budisti au explorat secretele longevitatii. In timp, descoperirile acestora au fost integrate intr-o abordare sistemica  asupra longevitajii, transformand astfel cultura chineza a longevitatii intr-o capodopera unica, un mod de viata amplu si profund ce poate fi impartasit de oricine.

 

 

Ultimele descoperiri IN MEDICINA longevitatii - Cum sa ne mentinem starea de bine

Analogia intre medicina chineza si cea vestica spune ca medicina chineza este precum pictura in acuarela, poetica, dar dificil de inteles, iar medicina vestica este precum pctura in ulei, cu fiecare detaliu clar vizibil. Ambele sunt picturi, dar se bazeaza pe  tehnici diferite. Ele pot fi oricand combinate, pentru un efect sinergic. Medicina chineza a actionat intotdeauna pe baza principiului este mai bine sa previi decat sa vindeci, aceasta fiind esenta cautarilor tuturor in secolul 21 si tema principala pentru medicina viitorului.

Cu 2.000 de ani in urma, in Canonul Interior al Imparatului Galben se atrage atenjia asupra unor aspecte esentiale: un medic profesionist trateaza persoanele care nu sunt bolnave, un medic bun pe cele care urmeaza sa fie bol nave, in timp ce un medic mediocru ii trateaza pe cei bolnavi. In concluzie, un medic intr-adevar bun urmareste intotdeauna prevenirea bolilor sau stoparea avansarii lor acolo unde ele exista deja, concept indeplin acord cu medicina moderna.

Medicina Traditionala Chineza a pus intotdeauna accentul mai mult pe preventie decat pe tratament. Termenul fara boala apare pentru prima data in Canonul Interior al Imparatului Galben in sectiunea Su Wen, capitolul Patru Qi pentru mentinerea sanatatii mentale. Su Wen este sectiunea ce prezinta metodele pentru atingerea longevitatii. In capitolul anterior se spune ca un om intelept se ocupa intai de cei care nu sunt bolnavi, apoi de cei deja bolnavi si pune capat nelinistii inainte ca ea sa se instaleze ... Tratarea unei tulburari sau inlaturarea unei nelinisti sunt precum saparea unei fantani cand cand ti-e sete sau fabricarea armelor cand razboiul a inceput deja. E cam tarziu, nu-i asa ? Importanta preventiei este cheia medicinei moderne. Altfel spus, trebuie sa prevenim intotdeauna aparitia unei boli. Iar daca boala a aparut deja, trebue sa-I  urmarim evolutia si sa prevenim recidivarea.

Tratarea celor care nu sunt bolnavi inseamna prevenirea boliior si stoparea evolutiei celor deja existente. Prevenirea imbolnavirii presupune maximizarea propriilor actiuni subiective pentru ameliorarea sanatatii, a energiei interne si a imunitatii, concomitent cu adaptarea obiectiva la conditiile de mediu si luarea masurilor de precautie necesare pentru prevenirea boliior. Asa cum se spune in cartea antica Tehnicile Dan Xi, tratarea unei boli existente este datoria medicului, iar tratamentui in lipsa bolii este calea spre longevitate. Masurile de prevenire a imbolnavirii includ imbunatatirea energiei Qi, relaxarea mentala, sporirea rezistentei, adoptarea unui stil de viata corect, hranirea echilibrata, evitarea alimentelor ce impiedica recuperarea, consumarea de plante medicinale si luarea tuturor masurilor de precautie pentru evitarea imbolnavirii.

Oprirea evolutiei bolii inseamna tratament in faza incipienta. Fara o atentie corespunzatoare, in perioada de convalescenta pot aparea recidive sau complicatii. Masurile de precautie sunt intens recomandate. Altfel spus, trebuie sa tratai boala cat mai curand pentru a-i impiedica evolutia si a accelera recuperarea. In faza de convalescenta  trebuie luate masurile necesare de precautie pentru evitarea recidivarii bolii sau a aparitiei altora, mai ales in cazul infectioase, ale caror evolutie si raspandire trebuie impiedicate. Cultura chineza a longevitatii este, evident, foarte potrivita societatii moderne afectate de tot felu de boli, cu o majoritate a persoanelor in stare de sub-sanatate, foarte predispuse la imbolnaviri inca de la varste fragede. Medicina chineza pune accent pe prevenirea bolilor si are un renume mondial datorita teoriilor sale avansate. Scopul sau principal este mentinerea sanatatii oamenilor. Celebrul filozof grec Hipocrate spunea: Fara sanatate intelepciunea nu poate fi impartasita, cultura nu se poate extinde, putere nu se poate angaja in lupte si cunostintele nu pot f folosite. Prosperam cand suntem sanatosi si stagnam cand ne imbolnavim. Multi ucigasi tacuti precum afectiunile cronice pot fi prevenite prin tratarea celor care nu sunt bolnavi. Acest aspect va fi una dintre directiile strategice de dezvoltare a medicinei secolului 21.
 


>> citeste mai mult



Te-ar mai putea interesa :

• Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece
Cum sa cresti imunitatea organismului in sezonul rece Cum sa-ti cresti imunitatea in sezonul rece Sezonul rece afecteaza in mod negativ imunitatea organismului si de aceea este important sa stim ce anume trebuie sa mancam pentru a ne feri de boli. In ultima vreme tot mai multi medici sustin ca cea mai buna cale de a ne proteja este prin intermedi
 
• Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza
Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza   Stiati ca cafeaua agraveaza bufeurile de caldura de la menopauza Doua treimi din femei au o senzatie de disconfort in timpul menopauzei, cum ar fi tulburarile de dispozitie, bufeurile de caldura sau durerile de cap. Doamnele trebuie sa stie si ca anumite alimente pot agrava aceste simptome
 
• Beneficiile consumului de apa
Beneficiile consumului de apa Beneficiile consumului de apa Apa este esentiala pentru toate functiile organismului. Pentru ca organismul tau sa fie hidratat si sa functioneze la capacitate maxima este bine sa bei zilnic intre 6-8 pahare cu apa plata. Potrivit expertilor obiceiul de a bea 6-8 pahare cu apa pe zi te poate scuti d
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa
Schimbati odihna pasiva cu cea activa Schimbati odihna pasiva cu cea activa A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu printr-un repau
 
• Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive
Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive Schimbati odihna pasiva cu cea activa celei pasive A ne odihni suficient si bine nu inseamna deloc a trandavi. Dimpotriva, o data numarul de ore de somn fiind asigurat, lancezeala si sedentarismul devin daunatoare; chiar daca dupa o munca fizica simtim ca am obosit, ne vom odihni mai bine, nu pr
 
Vezi toate stirile din categoria Stil de viata

STIRI
• Afectiuni cardiovasculare
• Afectiuni genitale si renale
• Afectiuni psihomotorii
• Afectiuni reumatismale
• Afectiuni stomatologice
• Afectiunile sistemului imunitar
• Afectiunile sistemului nervos
• Alergologie
• Alopecie
• Apiterapie
• Aromoterapie
• Autocunoastere
• Ayurveda
• Bio Bran
• Biorezonanta
• Biostem
• Boala Lyme
• Boli cardiovasculare
• Boli de metabolism
• Boli de ochi si urechi
• Boli Infectioase
• Bolile alergice
• Bolile aparatului digestiv
• Bolile aparatului locomotor
• Bolile aparatului respirator
• Bolile dermatologice
• Cabinet particular Elena Truta
• Candida
• Ce stii despre cancer
• Celulita
• Condimente
• Cosmetica
• Cronobiologie
• Cure
• Dependenta de droguri
• Depresia
• Despre colon si bolile acestuia
• Despre Nutritie
• Despre Paraziti si tratamente deparazitare
• Despre Slabit
• Despre Zeolit
• Detoxifierea cu Colon Help
• Detoxifierea organismului
• Dezvoltare personala
• Diabet
• Diete
• Dinti
• Fitoterapie
• Fructe
• Frumusete
• Gastroenterologie
• Generalitati
• Ginecologie
• Hepatita Cronica
• Homeopatie
• Igiena
• Inovatii medicale
• Institutii Medicale
• Inteligenta emotionala
• Legume
• Masaj
• Medicina alopata
• Medicina alternativa
• Medicina de familie
• Meloterapia
• Minerale
• MMS
• Ochi
• Ozonoterapie
• Par
• Picioare sexy
• Plante medicinale
• Proprietatile vindecatoare ale plantelor
• Pubertate
• Reiki
• Retete vegetariene
• Sanatate publica
• Sarcina
• Sentimente si relatii
• Sistemul imunitar
• Situatii si sfaturi
• Spiritualitate
• Stil de viata
• Tabagism
• Terapii
• Toxicologie
• Tratamente si remedii naturiste
• Vitamine
• Yoga

Vezi toate stirile ...


CELE MAI VANDUTE
Tinctura coaja nuca neagra
Cele mai vandute
Tinctura coaja Nuca ...
Pret: 145 Ron
candyclear5
Cele mai vandute
CandyClear5
Pret: 290 Ron
Cuisoare
Cele mai vandute
Cuisoare
Pret: 76 Ron
Tratament complet pentru detoxifierea organismului (Tratament Hulda Clark si Zapper)
Cele mai vandute
Tratament complet pe...
Pret: 765 Ron
Tratament detoxifiant si deparazitar pentru 18 zile (Pachet Hulda Clark)
Cele mai vandute
Tratament detoxifian...
Pret: 260 Ron



 


Suport
Home
Despre noi
Parteneri
Promotii
Contact
Info
Adauga link
Cadouri
Creare cont
Cum Comand
Cum platesc
Detalii privind activare cookies
Este ziua ta
Garantie
In cat timp ajunge comanda
Informare cookies
Livrare si returnare
Lucky13
Reclame
Returnarea Produselor
Sugestii si reclamatii
Termeni si conditii
Dictionare
Dictionar plante
Dictionar analize
Dictionar simptome
Dictionar parazitologie
Dictionar medical
Dictionar afectiuni
Dictionar prospecte medicamente
Dictionar leacuri babesti
Unitati medicale
Facebook Ekilibrium.ro Google+ Ekilibrium.ro Twitter Ekilibrium.ro YouTube Ekilibrium.ro Blog Ekilibrium.ro RSS Ekilibrium.ro
 
ANPC    
 
Inchide bara